Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Колку беше ова незаслужено. Прави аматери имаме во одбрана, само Маскерано е доктор. Во напад играње кур и секој напад мора да биде шут на празен гол. Идете у пичку материну...

Лошо упм... ама барем интересно е ако не друго.

Вака против јак тим ќе не силуваат.

Ќе ме стресеше на крајот. :vozbud: ВАКА СЕ ОСВОЈУВА ТИТУЛА !

Не заебавај, да беа 5-6 бода разлика да прајме муабет, вака +15...

Не викам дека ја собравте лигата, викам дека ваквите победи се најслатки и најбитни за лига освојување. Лани Реал имаше 10 вакви меча, сите ги киксна. Барса пак ги победи. И то е.

Слабо ептен. Маскерано ни е најдобар во одбрана, нека оздрави што побрзо Пујол и време е гзот на Шакира да биде седнат на клупата. Дани мизерен.
Фабрегас заслужува да игра пред Чави и пред Иниеста, кој и да биде седнат на клупата на сметка на Фабрегас нема да биде грешка.

Меси катастрофа, а сепак тој беше одлучувачки фактор. Нејмар е супер, а тек сеуште не сме го виделе најдоброто од него.

Како може бре Меси да е катастрофа? Гол и асистенција и најзаслужен за победата , буквално му ја одби од ногата на Санчез. Единствена слаба алка ни е одбраната, Пике е огромен аматер , нема појма се губи кога нема лидер до него.

Подобро почнете да се навикнувате дека во ЛШ оваа сезона шансите ни се мали , јас ќе бидам презадоволен ако освоиме Примера , и тоа дефинитивно ќе ја сметам за успешна сезона , незнам стварно со кое право си зимате секоја сезона да чекате 6 титули.

Не знам, стварно незнам што ќе се прави со ваква одбрана, живци ќе кинеме 3-та година по ред. Па аматери да беа подобро ќе реагираа позади, милион пати вака се летаат при нафрлени топки. Секое притискање од противникот е потенцијална шанса за гол да примиме. Али ништо ново, 100 пати е веќе зборено за тоа.

Сега се извадивме, али со посериозен противник, тешко.

Исто и нападот заедно со средината баааги анемични, безидејни. Повторно без никаква директносттуку со милион кружења.

Нејмар МОТМ според мене. Меси се разбуди тек после голот. Последните 15 минути.

Не знам, стварно незнам што ќе се прави со ваква одбрана, живци ќе кинеме 3-та година по ред. Па аматери да беа подобро ќе реагираа позади, милион пати вака се летаат при нафрлени топки. Секое притискање од противникот е потенцијална шанса за гол да примиме. Али ништо ново, 100 пати е веќе зборено за тоа.

Сега се извадивме, али со посериозен противник, тешко.

Исто и нападот заедно со средината баааги анемични, безидејни. Повторно без никаква директносттуку со милион кружења.

Нејмар МОТМ според мене. Меси се разбуди тек после голот. Последните 15 минути.

Не знам дали само мене така ми се чини ама одбранате беше камен пред да излезе Чави од игра.

Дали Цеск е премногу офанзивен и не ја штити доволно одбраната или што е не знам. Ама пред првиот гол Пиќе лесно можеше да влезе во конкуренција за МОТМ.

Не знам дали само мене така ми се чини ама одбранате беше камен пред да излезе Чави од игра.

Дали Цеск е премногу офанзивен и не ја штити доволно одбраната или што е не знам. Ама пред првиот гол Пиќе лесно можеше да влезе во конкуренција за МОТМ.

Чави не излезе од игра туку Иниеста.
Иначе имаш право Иниеста се труди повеќе во дефанзива, а Фабрегас е премногу офанзивен, класичен АМФ!

Фабрегас е во форма и мора да игра стандарден, сакам веќе да ги видам заедно со Иниеста во средината. Доста му беше на Чави

Има и тоа влијание. Цеск често пати е напред, а и знае да се заборави. За разлика од него, Чави најголемиот дел од времето е баш на средината, или некое метро понапред при градење на нападот.

Треба дефинитивно да се сменат некои работи во дефанзивата. Освен што мора да се купи штопер, ( приоритетна работа е тоа нормално ), треба да се поработи и на бранење при нафрлени топки. Слаби се многу во тој дел.

Исто, почна да ми смета веќе тоа што играме стандарт со два офанзивни бека. Јес да сите ни се такви у тимот, ама мајкуму немора и двајцата да бидат 90 минути офанзивни, односно стандарт да одат напред.
Можат наизменично да го прават тоа, кога еден е напред другиот нека брани позади и обратно, вака со двајца хардкор офанзивци многу ни дува при контри и полуконтри.

Mascherano: "We need to improve a lot."

Valdes: "We need to control better the attacks of our full-backs to avoid leaving Busquets alone."

Исто, почна да ми смета веќе тоа што играме стандарт со два офанзивни бека. Јес да сите ни се такви у тимот, ама мајкуму немора и двајцата да бидат 90 минути офанзивни, односно стандарт да одат напред.
Можат наизменично да го прават тоа, кога еден е напред другиот нека брани позади и обратно, вака со двајца хардкор офанзивци многу ни дува при контри и полуконтри.

Абе има промаја во одбраната со два офанзивни бекови ама денеска Адријано му асистираше на Алвес за првиот гол кога цел среден ред и напад не изгледаа дека планираат да шутнат некогаш на гол.

Иначе факт е дека со посилни тимови и двајцата ќе чмаат назад.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom