Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Канаваро се скина давање голови во 2006.Околу 92 имаше,за малку и 93 ама пречка погоди.:(

А ова со головиве нешто да не се збуни,за тие што даваат по 200 гола по сезона се зема Пушкаш наградата,не плачи либе,таа Меси ќе ја земе.(y)

What the fuck?!
Која е таа Пушкаш награда за најмногу голови?! :confused:
За најдобар стрелец се добива Златна Копачка.
Ференц Пушкаш наградата се добива за најубав погодок.

Канаваро се скина давање голови во 2006.Околу 92 имаше,за малку и 93 ама пречка погоди.:(

А ова со головиве нешто да не се збуни,за тие што даваат по 200 гола по сезона се зема Пушкаш наградата,не плачи либе,таа Меси ќе ја земе.(y)

1. :facepalm:
2. Канаваро е стопер.
3. Пушкаш е награда за најдобар гол.
4. Кажи ми подобар параметар за оценување на напаѓачи од головите.

Иако сум фан на Барса, мислам дека Меси не треба да ја добие златната топка годинава...Иако постигна многу голови, тој го пропушти завршетокот на сезоната, а во позначајните натпревари не направи некој голем подвиг. Мислам дека фер е да се каже дека тој играч треба да биде од Баерн Минхен. е сега според мене дискутабилно е дали треба Рибери да биде избран...Имаше и други играчи со поголем придонес од Рибери кои буквално блескаа од натпревар во натпревар..ете земете го како пример Милер...Како пример само зборувам...

Иако постигна многу голови, тој го пропушти завршетокот на сезоната, а во позначајните натпревари не направи некој голем подвиг.
Па ја пропушти заради повреда. А и наградата златна топка е за календарска година а сега сме Јули така да почекајте до 2014 па тогаш е времето за тој муабет.

Ако е муабетот дека Рибери е најкорисниот играч за успехот на Баерн па според тоа ја заслужува златната топка не се сложувам. Иако не го поштувам Милер мислам дека беше убедливо најкорисниот играч во тимот.

Не ја ни гледав утакмицата, ботови како Роберто, Дос Сантос неможам да ги гледам како го носат дресот на клубот !

А и наградата златна топка е за календарска година а сега сме Јули така да почекајте до 2014 па тогаш е времето за тој муабет.
За ова се слагам

ko ke razmislam pubo.. niso cudno Messi i 5ti pat po red da ja osvojt ne gledam nekako golema konkurencija posle tolku rekordi so gi srusi

Иако сум фан на Барса, мислам дека Меси не треба да ја добие златната топка годинава...Иако постигна многу голови, тој го пропушти завршетокот на сезоната, а во позначајните натпревари не направи некој голем подвиг. Мислам дека фер е да се каже дека тој играч треба да биде од Баерн Минхен. е сега според мене дискутабилно е дали треба Рибери да биде избран...Имаше и други играчи со поголем придонес од Рибери кои буквално блескаа од натпревар во натпревар..ете земете го како пример Милер...Како пример само зборувам...

Рибери, Робен , Миллер и останатите блескаа , и си добија тоа што заслужија Трофеј во Лига на Шампиони :)
За најдобар играч сигурно има некоја процедура по кој се бира(статистика голови , асистенции или гласање било што )
Не велам дека ке биде грешка ако изберат некој од Баерн , ама Меси како и последните години дели од сите останати и е главен фаворит....

Од кога напаѓачи со 13 гола во сезона земаат златни топки?
The FIFA Ballon d'Or (French pronunciation: ​[balɔ̃ dɔʁ], "Golden Ball") is an association football award given annually to the player who is considered to have performed the best

Од каде тоа дека најдобриот играч за календарска година мора да биде играч со највеќе голови?
--- надополнето: 25 јули 2013 во 00:50 ---
4. Кажи ми подобар параметар за оценување на напаѓачи од головите.

Златна топка само за напаѓачи ли важи? :facepalm:

Дани ќе го носи бројот 22 во чест на Абидал.

Раура :)

1374692599119.jpg

The FIFA Ballon d'Or (French pronunciation: ​[balɔ̃ dɔʁ], "Golden Ball") is an association football award given annually to the player who is considered to have performed the best

Од каде тоа дека најдобриот играч за календарска година мора да биде играч со највеќе голови?
--- надополнето: 25 јули 2013 во 00:50 ---

Златна топка само за напаѓачи ли важи? :facepalm:

А ти под performed the best шо подразбираш? Goals, assists, dribbles per game? Anything my dear.
И не реков дека златна топка е само за напаѓачи, туку дека Бејл и Роналдо се подобри крилни напаѓачи од Рибери сезонава.

А ти под performed the best шо подразбираш? Goals, assists, dribbles per game? Anything my dear.
И не реков дека златна топка е само за напаѓачи, туку дека Бејл и Роналдо се подобри крилни напаѓачи од Рибери сезонава.

Aj,aj, aj Бејл подобар од Рибери.... Зошто? Затоа што им го вадеше џигерот на екипи од ЛЕ?

Реално гледано Роналдо и Меси пак се издвојуваа во однос на другите ама, според нивни стандарди, немале послаба сезона којзнае од кога.

Гласањето е субјективно и зависи од тренерите и капитените, а они 4 пати му ја дадоа на Меси затоа што го сметаат за најдобар. Може ќе ја добие и петти пат ама не верувам.

Роналдо после толку плачење и молење мислам дека нема да ја освои веќе никогаш освен ако не освои светско со Португалија, така што Рибери има сериозни шанси да профитира од одличната сезона на Баерн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom