Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ако направат глупост и Пујол си отиде, има да го колнам Росељ и цела управа до 145-то колено. Иконата на тимот не заслужува таков третман. Врска нема ова што го прават. Овие се тотално забегани сите. Тито запнал за Силва да фрли 45 милиони, место да го земе Хумелс и да ја "бетонира" позиција штопер на долг период.
Balague е супер новинар, има голем интегритет, ништо чудно овој несмасниов Реина да дојде.

Валдез да го избркаш,а Реина да го донесеш ко наследник......

Опасни печурчиња мава тој што ги бира голманите у Барса :pos:

Едвај чекам Росељ да си ги спакува куферите, а и Тито со неговите изјави дека нема потреба од промени ми иде на живци. Мора свежа крв да се донесе

Валдез да го избркаш,а Реина да го донесеш ко наследник......

Опасни печурчиња мава тој што ги бира голманите у Барса :pos:
Сам сака да си оди, никој не го брка. Има уште една год договор, ама на крај на сезонава реши да си оди.

20м + Педро = Силва
30 мил = Ханданович
40 мил = Нејмар (-10 платени од пред договор)
15 мил = Маркињос
20 мил = (Лева, Руни, Агуеро)
Тоа е се на се 115 мил
Валдес = 15 мил
Санчез/Виља = 20 мил/15 мил
Кркич + Афелај = 15м
Дос Сантос + Фонтас + Пујол = 15 мил
Тоа е се на се околу 65 и 50 шо имаме ети ти 115

Голмани: Ханданович, Оиер
Одбрана: Монтоја, Алвеш, Пиќе, Силва, Маркињос, Бартра, Абидал, Адриано, Алба
Средина: Бускетс, Сонг, Чави, Фабрегас, Тиаго, Иниеста
Напад: Меси, Тељо, Нејмар, Агуеро, Санчез/Виља, Делофеу

Па уште подобро сам што сака...
Ок е тоа, решил нека си оди. Ама Реина не е за голман за Барса. Покрај сите тие можни имиња кои се споменуваат (Ханданович, Гуаита, Тер Штеген, Де Геа) овој е најлошото можно решение. Освен тоа стар е веќе. На тимов му треба голман на долг рок.

Ок е тоа, решил нека си оди. Ама Реина не е за голман за Барса. Покрај сите тие можни имиња кои се споменуваат (Ханданович, Гуаита, Тер Штеген, Де Геа) овој е најлошото можно решение. Освен тоа стар е веќе. На тимов му треба голман на долг рок.

И ја така мислам....

Пепе Реина е помлад од Валдез една година.

Како и да е,исто страње у друго паковање!

Сигурно најисплатливо им е да го донесат Реина, парите им се у прв поглед потоа квалитетот.

Барем нас ќе ни направите услуга ;)

Само се надевам дека нема да се случи некоја трампа Валдез-Реина :cautious:

Сигурно најисплатливо им е да го донесат Реина, парите им се у прв поглед потоа квалитетот.
До некаде си во право ама не е баш толку просто.

Управата сака да го продаде Валдес за да не си оди без пари, а Тито смета дека треба да остане и следната година, а после тоа да се купи млад голман како Тер Штеген.

Е, сега веројатно Росел и Зуби направиле математика дека ако го продадат Валдес и го купат Реина со договор на две години ќе заработат некое милионче без посебни последици зошто да бидеме реални Валдес и не е толку подобар голман од Реина, а следната година кога Пинто ќе си оди ќе се земе Тер Штеген (се збори дека има потпишано преддоговор со Барса), а Реина ќе помине на клупа.

Проблемот со тоа е што е против вољата на Тито. Ми изгледа како Росел и Зуби цело време да пробуваат да прават тоа што они сакаат, а не тоа што Тито го бара од нив.

Laporta ke bide gostin vo ravista de la liga nareden vtorni5.

Glavnite zaklucoci od ovoj vtornik:
1. Cesk ostanuva
2. Vilja si odi
3. Reina. Se ceka ponuda od barca, Liverpool se soglasni da go pustat, na dve godini.
4. Silva e preskap, najverojatno ke se bara drugo resenie.
5. Na Tito ke mu se dade uste edna sansa
6. Tito misli deka imame odlicen mlad time, so odlicna baza.

Po moe, ne treba da go ramnime Tito so Pep, no Tito osvoi (skoro) titula vo prvata godina, duri vo januari. Nikoj ne smee da mu go odzeme toa.

Проблемот со тоа е што е против вољата на Тито. Ми изгледа како Росел и Зуби цело време да пробуваат да прават тоа што они сакаат, а не тоа што Тито го бара од нив.
Тука е проблемот, барем од она што го пишуваат весниците. Станува збор за спротивни барања. Она што го бара Тито не го сакаат Росељ и Зуби и обратно. И затоа работава е вака затегната. Немаат единство при трансферите. Ова само докажува дека Тито е слаб авторитет и не може да искочи на крај со овие двајца, ниту пак они со него.

Ќе се лупаме од земја и наредната година, ќе видите.
Џабе праиме сокери мокери тука по форумов многу малку измени ќе има, а сигурно е следново:
1. Ако си оди Валдес доаѓа друг голман, не е битен квалитетот битно е поефтино да искочи.
2. Стопер ќе се донесе, пробуваат за Силва ако не незнам шо ќе биде.
3. Нејмар е 90% наш.
4. На Абидал нема да му го продолжат договорот, ќе му дадат функција, иако човекот се врати затоа што сака да игра и моментално од капитенот е 5 пати подобар.
5. Еден од Санчез или Виља ќе си оди.. каков Пердо какви глупости, ќе остане тој.
6. Тоа е тоа друго не верувам дека ќе се напраи, и зависи од Реал дали ќе зееме наредната година ЛаЛила.. у ЛШ да поминеме групи задоволен би бил со погоре наеденово.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom