Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Kako prenosi katalonski Sport, Quique Setién je do kraja sedmice zakazao svaki dan po jedan trening, ne računajući dan kada bude utakmica s Valencijom. To znači da će Quique u 14 dana odraditi čak 13 treninga.

Чоеков више тренинзи ке има со тимот у 2 недели него ли со Валверде у 2 месеца.

Дека има некои промени има..иако некои работи во врска со позицијата на Фати и Гризман на моменти не ми беа јасни.Видов напредок во пресингот и триаглониците иако на моменти тоа делуваше конфузно. Сметам дека сеуште е рано да се зборува што ќе биде. Јасно е дека Ракитич треба да замине. Средината со него и со Видал е крајно безидејна. И сеуште зависиме од Меси.. Ме загрижува друг факт. А тоа е дека Сетиен воопшто како да го нема тој темперамент на Клоп или Гвардиола. За споредба синоќа Клоп против Манчестер изледаше дека може да помести планини. Мислам дека Сетиен нема таков темперамент да биде 12ти играч.Можеби и грешам. Пред некое време го гледав реприза финалето со Манчестер 2011. Кој глад го имаа играчите кое залагање, но и Пеп дишеше во ист ритам. Всушност сметам дека уште од Енрике во неговата прва сезона, немаме сериозно темпераментен шеф, кој ќе ги размрда работите од психолошки аспект.

Сите тројца не можат пола од головите на Суарез да заменат, ќе треба Меси да оди над 40 во лигава, а Гризман над 20.
Не збори така, сеа ќе ти пишат дека Суарез е главен кривец за секој неуспех на Барса, зошто гол во гости ЛШ немал дадено 378 години.

Според Ди Марцио сме преговарале со Јуве за трампа Ракитиќ+пари-Бернардески.

Појма неам како игра овај Бернардески, ама не ми се верува дека е полош од Ракитиќ, камо да има вистина во шпекулацииве :D ако ништо друго барем ќе се отарасиме од желкава.

После подолго време и јас да пишам еден статус, не пишував поради Валверде ефектот :) и поради некој други работи овде во фан клубот.

Конечно начекавме промена на тренерската позиција, после Рома , Ливерпул , Хусан доби отказ можеби би рекол во неочекуван момент. Но, фала му на Бога на Атлетико и на Чоло.

Морам да признаам , на почетокот кога почна Валверде, бев голем оптимист, па и негов фан да не кажам. Впрочем после назначување на секој тренер на мојот омилен клуб сум и голем оптимист и не го менувам мислењето многу лесно, НО Поразот во Рим, со крајни сили го прифатив ама она лани што ни се повтори на Енфилд, никогаш нема да го заборавам. СЕ беше благодарение на Валверде, НЕМОЖЕ некој да ме убедува дека тоа не е така.
Никогаш Барса немаше да доживее такви порази ако не одстапеше од својата ДНК, од пас играта, од Кројф филозофијата, ако не отидеше како ПИ*КА на тие гостувања. Точно е ги нема Чави и Иниеста, не може да се очекува тоа време, НО НО Сетиен докажа уште на првата утакмица како требаше да игра Барса последните па да не речам 5 години (и со Енрике последната сезона не беше сјајна).

Рано е за било каков коментар, но едно знам ќе биде многу подобро од ерата на Хусан, за трофеи не знам, може нема ништо да освоиме оваа сезона ама барем душата ќе ми биде полна ако играта е со нашата ДНК.

ГОЛЕМИ ОЧЕКУВАЊА ИМАМ

VISCA BARCA Y VISCA CATALUNYA <3

Според Ди Марцио сме преговарале со Јуве за трампа Ракитиќ+пари-Бернардески.

Појма неам како игра овај Бернардески, ама не ми се верува дека е полош од Ракитиќ, камо да има вистина во шпекулацииве :D ако ништо друго барем ќе се отарасиме од желкава.
АМ е очаен овие сезона и пол, најефикасен е кога игра чисто крило така што се маскира неговата ограниченост. Шут има 0, пас повеќе од добар. Бо напад ги игра сите позиции ма да за Фиорентина најдобри партии пружи како CM/RW. Трча НЕНОРМАЛНО многу.

Има ментален блок некој овие сезона и пол не е до способност ако се прашувам јас и е последица од Алегри кој го изнашета, некни доби шанса како CM и беше добар.

На Јуве му треба играч како ракитич и мислам дека би се преродил кај нас.

Јас сум за, една од подобрите достапни опции, иако Вернер ќе беше фантастично, ама таков ни е клубот, морало да ја познава лигата, срање во боја.

Денес додека тренирале играчите ги погодило силно невреме, дожд и силен ветар. Пике побарал да биде откажан тренингот, ама Сетиен не дозволил. :cuc: :cuc: :cuc:

Ова Шакирава у пичка се да му изнаебам, СРАМ. Душава сеуште ме боли, после Пујол, Умтити требаше да ни биде лидер у одбрана а не овој кловнов. :facepalm:

Денес додека тренирале играчите ги погодило силно невреме, дожд и силен ветар. Пике побарал да биде откажан тренингот, ама Сетиен не дозволил. :cuc: :cuc: :cuc:

Ова Шакирава у пичка се да му изнаебам, СРАМ. Душава сеуште ме боли, после Пујол, Умтити требаше да ни биде лидер у одбрана а не овој кловнов. :facepalm:
Изгледа Valverde ги навикна пред утакмица 2 дена одмор, после утакмица 2 една одмор. Во една недела 2-3 тренинга одвај ..
Што е со овој бе?.... Pique : "Por menos hemos cancelado el entreno” -и за помали работи сме откажувале тренинг. :facepalm::facepalm::facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom