Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
1 во 2 идее. Мора појако, не смеат да испаднат :tapp:
Автоматски споено мислење:

Не треба напаѓач. Можеме со младинциве... Coutinho 120m купен за на позајмица да го пратат. Dembele 100m има 50утакмици за 3сезони. Сезонава 3 целосни утакмици дали изигра... Griezmann 100m не може ништо да направи утакмицава...

Се на се 320m потрошени а немаме ни лево крило ни напаѓач ни десно крило замена...

Последно уредено:
Кај што играме без средина, па и го потценија противникот. Овие па Ибица ги нашле децава да им се курчат.:facepalm:

Леле овој Грима сеоски Бекам, види го како му влага на Фати еееееееј. Иди уби се.

Полека бе луѓе и јас бев за Покетино, но дај да му дајме време на Сетиен, играме против диви животни, на див терен, во никакво натпреварување.

Гризманннннмм

Па неам ништо против Сетиен, токму напротив ми се допаѓаат овие експерименти, не ми се свиѓаше само како се залагаа на терен и многу го потценија противникот. Баш на тие таквите им гори душата, знаат дека ако ја победат Барса сензација ке станат.

И знам дека имаат меч против Валенсија за 3 дена, ама средината беше криминална, моеше барем Роберто да го стави средина место Ракитич, а позади Араухо. Незнам со кој памет го стави Ракитич, типот е излезен од колосек. Не разбирам зашто не замина со време дали гледа некој од клубов што прави човеков на терен.

Ѓубрето ракитиќ кога ќе си оди, мислам дека ќе има повеќе славење него валверде кога го избркаа. Како не го трампаат во Јуве, племе му ебам, ако треба секој фан да донира некое евро само да го шитнат.

Не можев да ја гледам. Сега ќе гледам хајлајтс. Од ова што читам одиграле доста лошо. Да не бараме изговори, сите знаеме кои се проблемите во екипата. Ама сепак некогаш е тешко да е игра на вакви мечеви. Овие веќе никогаш може нема да играат против Барса, па се знае дека ќе дадат 200% од себе и дека нема да бираат средства да извадат резултат. Плус нов тренер, нов систем... Си треба време да се навикнат. И мене ми се свиѓаат овие експерименти на Сетиен. Добро е да се види нешто ново. Пак се осеќа возбуда пред секој меч а тоа на сите ни фалеше.

Системов што го фура Сетиен бара јаки крила, ако Дембеле остане здрав мислам дека ќе има најмногу корист. Е сега крилата ќе треба да нафрлат на напаѓач, а тука го немаме Суарез, а Меси и Гризман не се такви напаѓачи, затоа се надевам дека ќе го донесат Родриго.

Каква формација каков систем Друштво седите мирни ,како сака формациски нека биде средината и нападот АМА одбраната МОРА да биде со 4-ца назад.Све останатото со три со два дефанзивци дува промаја и тоа како,(Поготово што Пиќе,Ленглет,Умтити знаеме сите во каква форма се,уште со тројца/двајца да играат позади).Барса веќе 14-15 години ми се чини од никогаш не играла со тројца позади,што и Сетиен форсира нешто/измислува топла вода.Да се изразам глупаво ова е некоја Конте формација тој игра вака нешто како 3-5-2,3-4-1-2,ама сепак во секое зло и некое добро,како кец на десетка дојде овај да речам Не толку битен натпревар,и нормално е Сетиен ДА ПРОБУВА,се надевам дека ги увиде грешките,а и увиде дека со тројца позади може да биде погубно.Што се однесува за утакмицата стриктно типична Валверде утакмица,без идеја,без никаква контрола,чудна формација,промашени позици,чудно позиционирани фудбалери,пак ке речам се надевам дека Сетиен ги увиде грешките.

Што играч е детево?

Највероватно Карлес Перез на позајмица,Рома најзагреана,по се изгледа ќе се носи 9-ка а најповеќе се пишува за Родриго од Валенсиа.Од една страна ова е нож со две оштрици,подобра опција МОМЕНТАЛНО од него нема,кој можи ете перфектно ќе се вклопи во системот на Сетиен на краткорочен план гледано,и покрај тоа што Валенсиа бара 60-Милиони,секако превисока сума за Барса,па можно е преговори/ценкање пред/после утрешниот натпревар да има серија преговори.Од друга страна на долгорочен план ќе го испуштат Лаутаро,(Иако Родриго ќе биде позајмен со право на откуп),тешка и сложена ситуација,каде и самиот Бартомеу знае дека сите потези и те како ќе бидат следени од сосиите за изборите (Дали оваа и наредната година).Мене не мие по мој вкус овај Родриго 29-години веќе во Март,а и имам впечаток дека засилувањата од Валенсиа повеќето се промашувања,штета за Лаутаро ако не го договорат на лето.....Штета.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom