Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Шо убаво испадна синоќа, си славиш Стара Нова со друштво и оп - читаш дека Валверде е отпуштен :aplauz:

Ептен неочекувано дојде сепак ова. Не верував дека ќе го отпуштат и дека ќе се вадат на тоа дека сепак уште сме први во лигата. Ама паметен потег. Надвор од разум е како Валверде не беше отпуштен после поразите со Ливерпул и Валенсија. Колку и да си оди со добра статистика сите знаеме како беше во реалноста. Направи на куп фанови да им се одмили клубот, ја умртви играта, го наруши имиџот на екипата... Остава горчлив вкус дека посебно ланската сезона тимот можеше многу, со добар тренер веројатно ќе освоевме триплета, а останавме само на лигата каде лани немаше некоја конкуренција.

За Сетиен уште лани пишував дека би бил подобра опција од Валверде. Само тоа го зборев кога со Бетис ги тепаше и Барса и Реал и беше петти на табелата. После тоа комплетно паднаа, им се сруши цела сезона, дури несфатливо. Сега и јас се согласувам дека од психолошки аспект е супер оваа промена. Искусен тренер е Кике за во Ла Лига, сигурно тоа е пресудно. За во ЛШ нема искуство, ама да не го отпишеме предвреме. Кога еден Ди Матео зеде титула во ЛШ, оти па не и тој? :D Едвај чекам да видам што ново ќе донесе и како ќе почне. Не е добро одма да почнеме со критики. Сите знаеме дека имаше многу подобри опции, ама да не судиме пред време. Барем ми ја врати желбата со пуна сила да навивам и да го чекам секој меч. Ако останеше Валверде, мислам дека и по некое чудо да освоевме ЛШ со него, немаше да ми биде толкав мерак, пошто колку и да заслужуваат некои од играчите, тој не заслужуваше да има таква титула во CV-то.

Ме густааа. Затоа го сакаа идиотот, уживаа досега, полжави отепани. Абе маста да им ја извади, никако да не подлегне под нив. Ако ги држи тој враце, ќе има потполна поддршка од навивачите, вклучително и од мене.

Па и незнам кај прочитав дека уште пред божиќната пауза имале некои информативни кафе муабети со агентот на Сетјен и Пимиента,само можи ете се чекало погоден момент,да му дадат отказ,а купов дојде како кец на десетка,ако не Атлетико,сигурно и Реал Мадрид ќе не одпаднеа,и самата управа свесна беше и во Лигана дека неможеа да се носат со Реал во ваква форма,а и дека вака не тераат далеку,со сите испуштени бодови во Лигава,едвај се спасија Лш да не одпнаднат и да завршат прво место.Се виде дека Валверде не е спремен пред се психички да го крене тимот,а и да го истаде максимумот од играчите.Иначе сите знаевме,а и Факт е дека тргнаа во паника прво по Чави,а и реално тешко да дојде некој сред сезона,па ко им даде корпа Чави,сакаа Куман да го договорат а тој не ја остава Холандија,Покетино е НЕвозможна мисија,(Паметен е тој чека разврска од Јунајтед Реал,а и понуда од Јунајтед и Реал сигурно),и со сите контра изјави против Барса.На Сетјен го чека полни раце работа........Тактика,Формација.....Тимот изгледа Демотивирано,Безидејно,Без мотив,Каде ќе игра Гризман,Што со Артуро Видал-(Бидејќи се поврзуваше со Интер),неможе од старт тимот да игра како што сака тој,ќе треба време да ги иплементира неговите замисли.

Исто и позицијата на Френки, што со Артур, средината е најголем проблем. Да не го заборавиме и Умтити, пред две години беше еден од најдобрите штопери, не заборавил да игра фудбал сигурно.

неможе од старт тимот да игра како што сака тој,ќе треба време да ги иплементира неговите замисли.
Затоа и не очекувам нешто посебно до крајот на сезоната, секако очекувам да се подигне атмосферата во тимот, ама вистинскиот импакт на Сетиен треба да се очекува од наредната сезона, нормално ако управата му дозволи да го скоцка тимот според неговите замисли.

Мене ми е топ решение Сетиен. Човекот е вљубеник во Кројф филозофијата. Негува убав, атрактивен и напаѓачки фудбал, нешто што е одлика на тимов од 1988 година.
Инстантно очекувам да изгледаме подобро на терен. Многу е битно каква врска ќе воспостави со главните sвезди во тимов, ако биде се како што треба,очекувам да има успешен престој во Барселона.
Мачење беше да се гледа Барса со Валверде, посебно сезонава, сега веќе едвај чекам да дојде викендов.

Мене ми е топ решение Сетиен. Човекот е вљубеник во Кројф филозофијата. Негува убав, атрактивен и напаѓачки фудбал, нешто што е одлика на тимов од 1988 година.
Инстантно очекувам да изгледаме подобро на терен. Многу е битно каква врска ќе воспостави со главните sвезди во тимов, ако биде се како што треба,очекувам да има успешен престој во Барселона.
Мачење беше да се гледа Барса со Валверде, посебно сезонава, сега веќе едвај чекам да дојде викендов.
Што може да се подобри за еден два тренинга со нов тренер? Валверде разви систем на дефанзивен фудбал и дај му на Мessi топка.
Моментално барем мали промени да има, добро ќе е.Најмалце година ипол ќе му треба да ја имплементира неговата филозофија и тактика за фудбал. До тогаш управа ќе се смени. Ми се допаѓа што изјави дека младинците ќе добиваат шанса на местото на овие старите играчи доколку се во лоша форма.

ПС: Абе мали слушај го батко ти пиши Барселона тепа 3+ гола за викенд. Нов тренер имаат мора да тепаат, секогаш е така првите утакмици влагаат мотивирано хехе :D :pos:

Што може да се подобри за еден два тренинга со нов тренер? Валверде разви систем на дефанзивен фудбал и дај му на Мessi топка.
Моментално барем мали промени да има, добро ќе е.Најмалце година ипол ќе му треба да ја имплементира неговата филозофија и тактика за фудбал. До тогаш управа ќе се смени. Ми се допаѓа што изјави дека младинците ќе добиваат шанса на местото на овие старите играчи доколку се во лоша форма.

ПС: Абе мали слушај го батко ти пиши Барселона тепа 3+ гола за викенд. Нов тренер имаат мора да тепаат, секогаш е така првите утакмици влагаат мотивирано хехе :D :pos:

Ехеее, мноогу може да се подобри, доволно е прво што нема да го гледаат Валверде, второ, ќе им се крене моралот инстантно, нема да им треба многу за да се сконтаат, не се од вчера играчи, човекот ќе се врати со тренинзите таму каде што требаше да продолжи Валверде. Ќе видиш како ќе изгледаат сите на терен викендов.
Не викам дека зимаме ЛШ, да не се лажеме. И Пеп да дојдеше немаше да биде никаква гаранција, за таму треба многу коцки да се поклопат. Ама, ќе гледаме пред се допадлив фудбал, па здравје на лето ако си го среди тимов по негов терк очекувам тимов да биде конкурент до последно за сите титули. На пример сезонава со играта прашање беше дали Наполи на Гатузо ќе се пројде, не па некои од големите.

Зошто Валверде на кирилица а Меси на латиница ги имаш напишано?

Може некои работи да се променат и до следната утакмица, но првиве утакмици нема да се мерило. За комплетна слика како ќе изгледа играта ќе требаат неколку месеци сигурно. Го гледав видеото од тренинзите и веќе имаше 2-3 нови вежби и повеќе трчање, физичката спрема беше еден од најголемите проблеми досега.

И да, Фирпо заборавив дека постои, тој беше играч на Сетиен, после добрите настапи нормално валверде го закова на клупа и уште еднаш не се појави, сигурно ќе добие минутажа кај Сетиен.

На сликите од вториот тренинг вчера сите до еден испотени :pos:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom