Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
:facepalm:[DOUBLEPOST=1505657666][/DOUBLEPOST]Е тек сеа немаме шанса за никаква титула сезонава.:facepalm:
Зш? Дека Дебиле се повреди?

И да биди некој импактен играч Дебиле, за пролетниот дел ќе ни треба а не сега.. Тогаш се освојуваат титули.. Сигурно дека нема толку да пропадниме ла лига заради него.. Реално моментално само од Меси и Умтити зависиме.. Повреда на било кој од нив Е ТОГАШ можиш вакво нешто да речиш

Иначе иако сум фан на Делофеу мислам дека најдобра идеа на преостанатите големи утакмици до јануари (пред се атлети и реал) би било со уште еден везњак да играме.. Најдобриот перформанс против Реал во последните 5 години го имавме баше со ваква постава кога Меси не играше (Роберто го замени).. Мора вака иначе ќе ни ја покосат средината.. Паулињо мора стартер за тие утакмици

За утре против Еибар на домашен терен би можело нешто вака да проба Валверде:

Семедо - Маскерано - Умтити - Дињ

Роберто - Паулињо - Денис

Меси - Суарез/Пако - Делофеу

или:

Семедо - Маскерано - Умтити - Алба

Бускетс - Паулињо

Делофеу - Меси - Денис

Суарез​

ако заприметивте Делофеу е многу покорисен кога игра десно крило , барем на домашен терен со вакви протвиници и со Умтити по таа халфовска лева страна , Алба може многу високо да излегува , но некако не делува конкретно во Барса како кога игра за репрезентацијата

може и Паулињо да се употреби на следниот натпревар како стартер да се види како ќе се покаже од прва минута, па ако нешто не е како треба да се уфрлуваат Иниеста, Денис и Роберто ако зачкрипи, посебно Денис не е за од прва минута , а многу добро мотивирано одлично игра кога е ставен како замена

Денис од утакмица во утакмица се повеќе ме убедува дека може да биде еден страшен играч, само ако ми се даде доволно шанса и ако се биде трпелив со него некоја сезона.

оштетувања на тетива имал Дембеле колку што разбрав, а фатени се и слики од тренинзи како се држи на тоа место каде се повреди на последниот меч..............нималку наивна повреда за ова ќе му треба одлична програма за заздравување и подигање натпреварувачка форма за кое ќе треба многу време да помине(сигурно половина сезона)..........дотогаш се може и без него да се победуваат малите клубови во ЛаЛига и стигање до елиминациона фаза во ЛШ, се надевам навреме ќе влезе во права форма да ја направи тогаш потребната разлика во дуелите со фаворитите за освојување ЛШ

тер Штеген
Семедо - Маске - Умтити - Алба
Роберто - Андре - Паулињо
Меси - Суарез - Денис​

Многу ми се допаѓа, само што мислам дека овака (т.е. со ова средниа) не би играл Хасан, плус и да одигра вака, во нападот сигурно Меси ќе го игра по средина ама малку поназад, Суарез лево крило и Делуфеу/Денис десно крило.

Сметам дека Хасан е ограничен на оваа што го спомнав и дека оние ротации во нападот нема да ги смене, а глупаво е тоа што има широк состав, насловно: „Широк состав, ограничен мозок“.

Би спомнал дека човеков е тотално спротивен на Конте кога е во прашање радувањето на погодоците, Конте и при водство 7 : 0 се радува ко луд.
Нашиов 5 : 0 со Еспањол го гледам мртов сериозен нити се радува нити бар во најмала рака покажа некакво задоволство - оној детективски поглед - како да решава загатка.

Глуп коментар: Може му недостига Рамиз Млекарот за помошен :)

Интересен состав денеска, очекувам лесна победа.

Одлично , да видиме како ќе функционира оваа средина Иниеста- Бускец-Паулињо.

Го седнал Л.Суарез на клупа (y)

Тешка утакмица мислам ќе е, ако одат со пристап како претходната нема да победат. Добро е само што се игра на кампот, во гости ќе биде голем проблем да се победува сезонава, ќе треба со 200% да се влегува секој натпревар за да се освои лигата, што ќе е премија за моменталниот ростер.

Да сум С.Роберто во првиот ден од јануари ќе си одам. А шо е со Умтити, ни на клупа го нема?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom