Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не ја гледав од оправдани причини, ми излегоа други обврски, а баш сакав да видам каква ќе биде реакцијата на Камп Ноу после катастрофата со ПСЖ. Од она што видов во хајлајтсот а и што прочитав тука, голем дел фанови уште го поддржуваат Луис Енрике. До некаде разбирливо, пошто сепак е и играчка легенда на клубот. Ама гледам дека поголем дел од играчите веќе не го фермаат. Чим Меси не ги прославува головите, се е јасно. А штом Меси не го сака Лучо за тренер, се знае што следува...

Уште на почетокот бев против земањето на Гомес и бев скептик и сега излага дека за жал сум бил во право, уште кога видов дека сме дале 50 милиони веќе сфатив дека нешто не е во ред со нашата управа.. али до сега сме имале многу промашени трансфери па ова веќе не ме зачудува.. од сите трансфери оваа сезона Умтити се покажа како најдобар, а Диње и Денис Суарез исто така не се толку лоши, кај Гомес и Пако не гледам некоја надеж за понатаму иако сеуште е рано да се зборува..
За утакмицава со Леганес мислам дека веќе се кажано.. али со оваа игра односно незаинтересираност нареден меч против Атлетико реално и нема што да бараме,а тек па да размислуваме за некаква ремунтада против ПСЖ,иако јас не губам надеж додека не се одигра и реваншот, но само ако се смени нешто во самата игра и кај самите играчи да докажат дека можат, па макар и да постои 1% шанса за пласман понатаму,иначе до тогаш со ваков пристап губам надеж дури и за купот а не за нешто повеќе..како и да ја завршиме сезоната па на крај да се деси и нешто невозможно би рекол, да освоиме двојна или тројна круна, на крај на сезона мора да се избрка Енрике и да се земе некој друг веќе докажан тренер.

Само Барселона има полошо раководството од Македонија

Neymar has lost his final appeal and will stand trial on corruption charges related to his transfer to Barcelona four years ago.

http://www.givemesport.com/990036-w...al&utm_campaign=Tribute-Pages-laika-III-1sted

While Verratti was down injured, Matuidi was talking to Iniesta and has revealed what the Barca legend told him.

"A sentence I remember in the game? One can remember a phrase I said to Iniesta,” he said in an interview with France Bleu.
"When Verratti was on the ground, I told him that he was his replacement. He (Iniesta) said, "Yes, that's what I think.

Отпуштање на Енрике и трансфер на Верати во Барса , овие две работи треба да бидат приоритет за летото.

За докажан тренер, заборавете, не заборавајте, кој и какви луѓе седат во раководството. Ќе донесат Ала Тата мартино тренер и доста им е . Ни треба докажани играчи. Секој година зимаат некој што сеуште незнае да оди, а не да биде замена било од кој играчиве.

Наводно Меси, покрај смена на Луис Енрике, побарал и од клубот да си заминат Андре Гомеш, Матје и Дињ. За првите двајца се согласувам 200%, ама за Дињ не. Тој и Умтити според мене имаат потенцијал да успеат во Барса и да бидат важен дел од тимот во наредните сезони.

Според каталонските медиуми, нашиве преговараат со Хуанфран, десниот бек на Ла Коруња. Има 28 години, веќе трета сезона по ред игра во Ла Коруња како позајмен играч, иначе е играч на Вотфорд, за кој нема одиграно ни еден натпревар (може појма нема ни каде се наоѓа клубот).
Не знам само дали планираат да го земат сега, за до крајот на сезонава, или планираат перманентен трансфер. Како и да е, медиумите пишуваат дека Лучо и неговата екипа не биле задоволни од Роберто.
Значи, од сите играчи кои се моментално во никаква форма, најголем виновник им е Серхи Роберто, кој уствари цела сезона игра на неприродна позиција. :pos:
Ракитич и Бускетс појма немаат кај тераат цела сезона, Андре Гомеш нема потреба да го коментирам, Нејмар цела сезона игра по принципот 'еден добар, три лоши натпревари', ама за Лучо најголем проблем е Роберто...

Значи овака РЕАЛНО ДА ГЛЕДАМЕ НА РАБОТИТЕ !!!!

Факт е дека ние фановите на Барселона ( зборам и за мене ) сме најнеблагодарни фанови кои еден клуб може да ги има. Последната деценија се навикнавме на доминација, и сега еден пад во формата одма следува плукање. НАЈРЕАЛНО !!!! Ние сме смрдежи, Пеп арно кажа, дека за да си тренер на Барселона треба да се помиреш со фактот дека до дека оди на добро си добар, кога нешто малку ќе сашкрипа одма тренерот е виновен .... Не го бранам Енриќе напротив, после ПСЖ и мене ми ги скина живците посебно со форсирањето на Гомеш. ама сите заборавивме дека со Енриќе освоивме првата сезона тројна, лани двојна титула. Тоа се падна во вода , за тоа Енриќе нема никаков удел. Такви сме ние фановите на Барселона, што да кажат фанови на некои други клубови кај кој има со години да не освоиле ништо а тренерот е исти ....

Факт е дека ние фановите на Барселона ( зборам и за мене ) сме најнеблагодарни фанови кои еден клуб може да ги има. Последната деценија се навикнавме на доминација, и сега еден пад во формата одма следува плукање. НАЈРЕАЛНО !!!! Ние сме смрдежи, Пеп арно кажа, дека за да си тренер на Барселона треба да се помиреш со фактот дека до дека оди на добро си добар, кога нешто малку ќе сашкрипа одма тренерот е виновен .... Не го бранам Енриќе напротив, после ПСЖ и мене ми ги скина живците посебно со форсирањето на Гомеш. ама сите заборавивме дека со Енриќе освоивме првата сезона тројна, лани двојна титула. Тоа се падна во вода , за тоа Енриќе нема никаков удел. Такви сме ние фановите на Барселона, што да кажат фанови на некои други клубови кај кој има со години да не освоиле ништо а тренерот е исти ....
Во право си, ама во тие други тимови не играат Меси, Нејмар и Суарез. Тие други тимови, реално не ни имаат очекувања за нешто повеќе, си знаат колкава им е силата. Од оваа Барселона не се очекува да губи 4-0 во прв меч од 1/8 финале од ЛШ.

Само ако зема сега да чува играчи против Атлетико заради ЛШ утакмицата , право треба да му се улета со мачета и да му се распора главата на сред терен. ФУЛ состав во недела , ова ако не ги попали слободно нека се самоутепат сите до еден.

Еве елан малце да се соберат играчите и да видат дека Ла лига не е сеуште изгубена.
Плус 1 со можност плус 4 за Реал се ништо на 15 кола до крај, но само под услов ако се соберат и конечно почнат да играат како што се очекува од нив.

Ако ништо друго, барем интересно ќе биде додека дојде Куп финалето, нема да се скапе од досада следниве 3 месеци.

Уште тогаш пишав, дека Енрике врска нема и воопшто нема никаков удел за тројната круна. Кажи ми како помина првите 6 месеци на клупа, кога за малце не го истераа после гостувањето кај Реал Сосиедад? Едноставно после таа утакмица ги играше најдобрите играче до крај на сезона, без никаква ротација. Овие тројца во напад се уиграа и се измотивираа посебно Суарез и Нејмар, кои немаа ништо освоено во кариера.
Кур ќе освои он. Ако по некоја случајност се освои тројна, овој нема да има никаков удел во тоа. Кажи ми ти една утакмица, која ја имаме добиено заради него. Една само, кај што сме губеле, па он направил некој страшен потез и сме добиле утакмица до крај.
Безидејни сме во напад. На Малага во 2 утакмици шанса не им направивме. Не ми се проверува за точен податок, ама мислам дека бар на 5 утакмици во лига немаме постигнато гол. Памтиш кога се случило тоа последен пат?
Не го бива, едноставно е.

Не заебавај, немаме никаква стабилност во одбрана. Не сме многу подобрени во тој сегмент од лани, само што сега го имаме Браво кој брани како ненормален.
Во прекиди сме подобро толку многу и во напад и одбрана, што човек би помислил само тоа се вежба на тренинг.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom