Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Пред месец / месец ипол читав дека добро му одела борбата со ракот. Имав надеж дека ќе се опорави. :(

Ракот е болест која може за неколку дена да уништи човек целосно.

Нека почива во мир, најголемата легенда на клубот и најдобриот европски играч на сите времиња...премногу направи за клубот и како играч и како тренер.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Нека почива во мир. Вечно ќе остане една од најголемите легенди на Барса. :(

1.png

Gary Lineker: "Football has lost a man who did more to make the beautiful game beautiful than anyone in history."

Pep Guardiola: Johan Cruyff painted the chapel, and Barcelona coaches since merely restore or improve it."

Tw Iniesta: "A sad day. A legend and a key person for Barça and for football leaves us. Condolences to his family."

Pique: "The legacy you leave behind is eternal. Thank you, Johan."" It's very sad news. I put him as one of the best players in history, and as a coach he changed the history of our club,"
"The fact that we're here is thanks largely to Johan Cruyff."

Romario: "Sad about the death of my friend Johan Cruyff. He was, without any doubt, best coach I had."

Mascherano: "Goodbye to one of the greats of this sport called Football. His legacy is eternal."

Messi : " Another legend has left us today."

Ronaldinho: " Today we regret the death of the great leader Johan Cruyff. My feelings to the family of this eternal legend. "

FC Barcelona: "We'll always love you, Johan. Rest in peace

2.png

Barcelona are preparing a memorial place at Camp Nou in memory of Johan Cruyff, similar to what happened when Vilanova died. [rac1]

:place:

Последно уредено:
Јас мислам дека треба да му се изгради статуа покрај Камп Ноу и неговото име да биде испишано со златни букви. Исто може една од трибините да се вика по него. Тоа е најмалку што може Барселона да го направи во чест на една од најголемите личности од постоењето за клубот и најмногу заслужен за оваа Барселона што ја гледаме денес.

Веќе прочитав дека има идеја Камп Ноу да се преименува во Јохан Кројф. Ова не е лоша идеја. Ќе му се укаже чест на човекот што го обликуваше стилот на Барса во последните 25 години. Веројатно само за него вреди да го сменат името на стадионот. А додуша Камп Ноу е крајно здодевно име, пошто значи Нов Стадион и ништо повеќе.

Жално, ме потресе ова. :( Нека почива во мир.
Фудбалот остана без еден од најголемите великани во овој спорт воопшто, да не зборуваме за нашиот клуб.
Легенда, како играч еден од најдобрите во историјата на клубот, како тренер уште повеќе, можеби и најдобар. Историјата на овој клуб се дели на времето пред Кројф и времето после Кројф.

Уште еднаш, почивај во мир легендо, овој клуб и ние како навивачи, како и сите љубители на фудбалот, ти се поклонуваме и можеме да кажеме ФАЛА за се, Јохан! :cuc:

CR7RtksWUAE5ObJ.jpg

Човекот што ја издигнал Барселона, ја направил победнички тим. Искрено благодарам за неговото дело и како играч и како тренер, заради него јас и сите ние овде уживаме кога ја гледаме Барселона сега и славиме титули секоја година. Најголема легенда на барселонизмот.
Мислам еден соци нема да има против преименување на Камп Ноу во Јохан Кројф, еден.

Излишно е да се кажува кои генерации на светски играчи, и не само играчи туку и фудбалски стручњаци ги инспирирал човеков. Татко на модерниот и напаѓачки фудбал. Постарите ми кажуваат дека бил цар на теренот. Неговиот Ајакс своевремено и потоа Барса биле непобедливи машини и нешто невидено за тоа време. И ако според делата се паметат луѓето тогаш Јохан Кројф ќе се памети вечно. Тој со своите ученици ја стави Барса помеѓу великаните на светскиот фудбал. Нека почива во мир!

Вистинскиот револуционер на Барса, не гледам пречка да се смени името на стадионот во негова чест. И онака камп ноу нема значење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom