Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Барем еден да извади , али не ми се верува. Можда ако дадеме трет гол.

Да се надеваме дека нема да дојдат до пенал серија во некое натпреварување. :unsure:

Нејмар не ли знаеше за жолтиов бе ? :facepalm:
Колку глуп потег, место да го направи со Еибар и да паузира на Кампот против Гетафе, тој ќе го рипа Еибар на гости.

Нејмар не ли знаеше за жолтиов бе ? :facepalm:
Колку глуп потег, место да го направи со Еибар и да паузира на Кампот против Гетафе, тој ќе го рипа Еибар на гости.

Па преочигледно беше намерно направен жолтиот. Не ни треба Нејмар за Еибар, ем ќе одмори.[DOUBLEPOST=1457042308][/DOUBLEPOST]И Да, честито нека ни е победата , рекордот на Енриќе, и презадоволен сум од пристапот со кој се влегува во секој натпревар. Екипата е на максимално ниво, се познава дека сите играчи се мотивирани и гладни за победи. Мотивацијата е на највисоко ниво.
П.С И да овој тим е најдобар во историјата, не му се потребни пенали :)

Искрено тимот е 5 класи над другите тимови и мое мислење е затоа се таму каде што се.
Од тоа што досега го имам видено од Барса т.е. немам видено ништо посебно од Енрике како стратегија или читање на играта на противникот или план Б, Ц итн итн. Едноставно момците се од друга планета, посебно МСН и си газат све пред себе, Енрике ми е како само да се каже дека има тренер :) Тоа е, му се поклопија коцките.
btw оваа година мислам дека Барса има реални шанси да одбране титула во ЛШ за прв пат во историјата, е доколку тоа не се случи од овој тим, дефинитивно никој никогаш нема да ја одбрани таа титула.

Не се сложувам воопшто со твоето мислење, може ти изгледа дека Барселона игра без тренер , така викаа и кога беше Пеп па кога си отиде сите видовме што се случи. Колку и да поседуваш квалитетни играчи ако немаш добар тренер ништо не правиш. Кога беше Тата Мартино - Меси си го ладеше у буквална смисла на зборот. Енриќе е главниот виновник за оваа Барселона, главниот виновник за да Меси си ја поврати формата, секое друго мислење паѓа во вода.
За така наречените План Б и План Ц, може ти изгледа така , но кој ја прати Барса секој натпревар и кој малку разбира од фудбал може да запримети и 3-4 различни ,, Барселони " на терен во системот на Лучо, зависно од противникот.

Pique: "We offered Mascherano to take the penalty, but he didn't want it." #fcblive

Сака Маске гол од игра .
:)

Отиде и рекордот на комшиите, 35 утакмици без пораз,ако продолжат вака да играат мислам дека може да падне и најголемиот рекорд до сега ако не се лажам од 43 утакмици без пораз од Јувентус пред некоја година.. за утакмицава нема што посебно да се каже,дури и полесно од очекувањата остварена победа, иако да бидеме реални барем според мене 2 црвени картони беа престрого покажани,судиите денес беа очај и имаа премногу грешки од кој повеќето беа во наша корист, и да пеналиве мора да се подобрат или пак нека го шутира секој пенал Меси нека не им дава на другиве, зашто сезонава сме катастрофа со пеналиве и ако добро го слушнав коментаторот на СК веќе имаме промашено 7 од 13 пенали оваа сезона, што и не е така добро и мора понатаму и тоа да се поправи,зашто вака посигурно ми е кога шутираме слободен него ли пенал :D

Во недела Атлетико Мадрид со Валенсија во гости ... Овие играат топло ладно , губат дома од Билбао па ја тепаат Малага во гости. Да се надеваме барем бод ќе им скинат. Иначе против Еибар ќе биде заебано цврсти се , особено дома. Јас би го играл Арда у средина ќе треба копач таму , а Иниеста на крило на местото на Нејмар.

Нејмар ќе има 10тина дена одмор до Гетафе , и повеќе од доволно да се регенерира:LOL:, а со Гетафе редно е Суарез да одмори , во 70та минута веќе беше целиот забрефтан , му се познаваше и по трчањето. Сите други се ротираат , не се исцрпени толку. Можда и Меси би можел да биде изваден ( шо чисто сумњам ) на некоја утакмица кога имаме големо водство. Ако киксне Атлетико во недела па и да лизнат после некаде не е толку страшно , немора да ја земат ЛаЛига со 10 +.

barcelona-16-17-home-kit-2.jpg

Изгледа ова ќе биде дресот за наредната сезона

Рафиња тренира нормално, изгледа ќе добие зелено светло деновиве (y)

12376776_1147833485241518_6549886773058738629_n.jpg[DOUBLEPOST=1457222037][/DOUBLEPOST]Коментар за повредата на Даглас и соодветен одговор :pos:

- A od cega je molim vas Douglas dobio povredu od lezanja kuci??
- Kada je otisao pisat pa ga je wc papir nokautirao

Последно уредено:
Не сакам баксузи да правам, ама мислам дека денеска ќе биде прекината серијата од натпревари без пораз. Во стартниот состав го нема Нејмар заради суспензија (btw ѓуптинот заминал во Бразил на роденден кај сестра му. За една недела пак ќе треба да патува до таму за репрезентација, ме изненади Лучо што му дозволил, се шпекулира дека и намерно го направил жолтиот со Рајо заради ова), Иниеста е на клупа и наместо нив играат Мунир и Туран. Еибар се одлична екипа годинава, ние сме заморени, ќе ни направат проблеми 100%. Се надевам дека нема да ја оплескаме, ако ја издржат и оваа утакмица ќе биде супер пошто конечно ќе имаме пауза од 1 недела до следниот натпревар, после долго време нема да има утакмица во сред недела.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom