Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Наводно ќе барале од ФИФА да дозволат да го регистрираме Арда , што чисто сумњам дека ќе ни дозволат али нека си пробат среќата.

Изгледа Рафиња аут цела сезона.. Ако не бидни ова со Арда како шо гледам ќе бидиме со Гумбау и Бабунски како бекап опции :popce:

Последно што читав за Рафиња беше дека има скинати лигаменти на коленото...Лошо, а кога влезе си реков баш добар е дечкото, стана многу брз и продорен...Тенки сме во средината, а и триото не функционира онака добро како крајот на минатата сезона..Мислам дека сеуште е рано, се ќе дојде на свое место..Кажав и против Билбао, ќе кажам и сега..ете зошто Тер е замена за Браво..Браво е далеку далеку посигурен на голот, и ако Тер е голем талент тој е сеуште зелен..

Тешко на нас до јануари.

Further tests have shown Rafinha has a knee ligament tear. He'll have to undergo surgery and will be out for at least 6 months. [tv3]

официјално. Штета за Рафиња таман фати ритам.

иначе за Тер Штеген мое мислење е дека за некоја година иде во Дортмунд, а Барселона го зима Серхио Рико :)

Наскоро Дани Алвес ќе се врати и Серхи Роберто се враќа на средина .

Страшно, жално за момчето, ова може да му ја поремети цела кариера :(

За жал потврдено е најлошото сценарио, Рафиња има скинати лигаменти и ќе биде надвор најмалце 6 месеци.. многу лоша повреда за толку млад играч.. :(

Ова се случува повторно , вчера со Шо , ако не преземат нешто од УЕФА за построги санкции кон вакви копачи на терен срам да им е !![DOUBLEPOST=1442441518][/DOUBLEPOST]Luis Enrique: "Roma's goal is my fault, we tell our keepers to play like that. I guess they won't score another one like this against us."

:несвест:
Шчесни 1 месец во аут.. Санкција и за зублето гнасно кој не се ни извини за разлика од Раџа!!

Не паничете, Тиаго два пати ги кинеше лигаментите во Баерн, па еве пак гази и го продолжи договорот.

Многу иронично што имаше еден мини видео-серијал за опоравувањето на Тиаго и баш Рафиња збореше повеќе пати. Сега изгледа е обратно... лошо.

Што ви е бе? Како може Тер да е виновен за голот?
Таа топка уште 100 пати да ја шутира нема така да влезе. Си кажа Енрике, таква е поставеноста на голманите кај нас у тимот.. пошо играме висок пресинг и ако има долги топки голманот многу полесно може да пресече контра.
Тука целосно го оправдувам Тер, додека за голот со Билбао не, тој беше виновен шо не ја дочека и не си ја фати туку ја изби лошо.

Околу повредата на Рафиња.. :(
Баш влагаше детето во форма и беше повеќе од добра замена за Раќитич и Иниеста.. плус покриваше и на крило. Се надевам ќе се врати јачи него икад и ќе збрца гол у одбана на титулата у ЛШ. :D
До јануари ќе биде многу лошо, често ќе играме со Бускетс и Маскерано у средина, минути ќе добива и С.Роберто кога ќе се врати Алвеш. На зимо мора да се земе 1 средњак или пак Нолито, а Туран да ротира и напрад и во средина.

Каква поставеност на голманот бе....
Се знае голман кај треба да стои, беше на раб повторно да направи грешка исфрлајќи ја топката со глава.
Повторно ќе кажам, најголем виновник е лошата форма на Иниеста, поради тоа Меси се почесто излегува да креира акции што претставува дополнителен товар за Меси и ги намалува шансите за негова реализација. Се надевам дека со влегувањето на Арда ќе се зголеми конкуренцијата на средниот ред што ќе предизвика подобар квалитет и потечна игра.

Каква поставеност на голманот бе....
Се знае голман кај треба да стои, беше на раб повторно да направи грешка исфрлајќи ја топката со глава.
Повторно ќе кажам, најголем виновник е лошата форма на Иниеста, поради тоа Меси се почесто излегува да креира акции што претставува дополнителен товар за Меси и ги намалува шансите за негова реализација. Се надевам дека со влегувањето на Арда ќе се зголеми конкуренцијата на средниот ред што ќе предизвика подобар квалитет и потечна игра.
Oliver Kahn (bivši golman): "Ter Stegen sinoć nije napravio pogrešku. Način na koji igra Barcelona i način na koji igraju njeni golmani je drugačiji od ostalih timova. Njegova prednost je što na taj način vrlo brzo može zaustaviti protivnički kontranapad, također, tu postoje i određeni rizici koji se moraju prihvatiti."

„Јас сум виновен за голот што го прими Тер Штеген. Им велам на голманите да стојат надвор од шеснаесетникот, за да бидат активни во нашата игра. И сигурен сум дека ова се случи сега и можеби никогаш повеќе. Тер Штеген само ги извршуваше моите барања и не можеше да реагира на ударот на Флоренци. Тој не изненади и јасно е дека упати фантастичен удар“, изјави Луис Енрике.

Ова ако влезеше ќе го плукавте олку Браво? Тер Штеген беше клучен лани во успесите на Барса, прима дечкото два гола кои што влегуваат многу, многу ретко и одма појма немал. Лани со Сити, Баерн, Јувентус, ПСЖ кој бранеше и уште побитно колку топки фати? Идиотски се навредите за Тер Штеген во последно време, мислам во Шпанија е дека не е латиноамериканец како Браво, ама овде не разбирам. Јас сум пресреќен што е во Барса, сигурен сум дека ќе биде најдобар во светот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom