Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Да бидам искрен, финалево ми беше блиску до сеедно кој ќе тепа, но со мало натежнување на кај Барселона, само поради Чави. Не знам оти и како, но ете, ми се направи кефот. Првиот дрес ми беше од Јувентус и си ги сакам ептен од мал, како што вториот дрес по една година ми беше од Барселона. Мило ќе ми беше кој и да победеше тим. Мора да признаеме дека овој Јувентус итоа како знае да изигра модерно и опасно кога е најпотребно. После 1-1 имаа и прилика да заводат, како што имаа и Барселона нели претходно.

Најјако од се ми е кога ќе си го вратам филмот како каравме и врневме по Енрике со тоа ротациите :pos: Свежи ми се во меморија некои коментари............уф ќе го бркавме дури тогаш човекот, абе клоците, клоците удри му ги.

Не зачути. Тројна е сонот на секој тим (добро де освен на Милан/Интер, пример тие би се задоволиле и со една :D)

Прекрасна сезона и тоа пазете, сезона во која очекувавме ,,уигрување на новите играчи" и градење на супер тим за некоја наредна сезона во која ќе освоиме нешто појако. А што испадна на крај............овие си освоија се живо и диво и се уклопија со брзина на светлината.

Инаку си го гледам видеоно кај шо прославуваат и си полипав онака од кеф, особено го пратев однесувањето на Чави. Го очекувам за некоја година со некаква функција во Барселона. Испраќање од соништата. Добро и за Пирло ми падна жал, и за Буфон кои се своевремени легенди на фудбалот............но таков е фудбалот како игра, секогаш еден слави, друг тагува.

:oleee: :oleee:

Каква утакмица, честитки до сите играчи. Скоро перфектно одигран меч, со мали пропусти во одбраната, али тоа е сега мање више битно. :D
Не би издвојувал поединци, цел тим беше на ниво денес :cuc: Секоја им чест. :bravobe:

Исто така го испративме Маестро како што треба, со триплете! :D

CAMPEEEOOONNNEESSS!! :ojeaa:

Уживајте момци! :vozbud: :pivo2:

Мора да се напомене дека денес беше една од послабите утакмици на Маскерано, реално.
На почетокот грешка избивање, па неможеше да ја сопре, Мората при една ситуација го испрати по бурек...

Мала паралела со Барса на Пеп , и Барса на Лучо.

Да беше филозофијата на Пеп , после 1-1 100 % ќе примевме уште еден гол. Вакво губење концентрација , и да не знаат каде се наоѓаат скоро цели 10 минути не поминуваше неказнето кај Барса на Пеп. Ова што го играме во дефанзива сезонава е перверзија , и тоа со далеку од звучни засилувања. Барса на Пеп ги нокаутираше противниците уште во прво полувреме , ги паѓаше психички , и играше рутиниран остаток од натпреварот. Барса на Лучо во големите натпревари секојпат остава простор после првиот гол за калкулации , и тактички надмудрувања. Акцентот е на одбраната оваа сезона , ова што го направи со дефанзивата директно ни отвара да бидеме по конкретни во нападот. Револуција. Алвес мислам дека ја изигра најдобрата сезона во Барса , ќе биде огромна штета да не остане макар уште 1 сезона.

Со самото калкулирање противникот осеќа дека нема да играме канонада пред голот , си зима за слобода да пробат да превземат иницијатива , и овие нашите бушат на контри и полуконтри. Овие монструозни бројки на МСН се најголема заслуга на оваа стратегија. Мислам дека поради тоа и беше недоразбирањето помеѓу Меси и Лучо во првиот дел од сезоната. Малиот беше научен да трупа голови до последната свирка , овој го научи како рамномерно да трупа голови во иста кондиција цела сезона. :zver:

За засилувањата да не зборувам. Матје + Ракитич + Суарез е скоро еднакво на само 1 играч што го донесе Реал минатото лето.

Последно уредено:
^Не ги заборавај Тер и Браво.

Намерно ги изоставив голманите , мислев само на тие револуционерите што придонесоа за играта за нова Барса , но дефинитивно и голманите имаат голема заслуга.

Тер ќе биде голманчиште , има само 21 година а веќе има неверојатни рефлекси. Да набилда искуство и ќе биде незаменлив , сепак се примеќа во некои одлуки неодлучноста. Но ова со тек на време само си доаѓа.

Јас би им ги сменил улогите за наредната сезона. Тер нека брани Примера , Браво нека брани ЛШ и купот.

Не ми се верува како прекрасно заврши сезоната. Браво за Енрике и за играчите, од очајната форма на почетокот на сезоната речиси сите го достигнаа својот пик во последните натпревари. За само неколку сезони повторно имаме тим кој што има потенцијал да го надмине совршенството на Пеп.

Тактиката на игра со контри за да се користи брзината и снаодливоста на Меси, Нејмар и Суарез во нападот се исплати ептен. Баш ми е кеф за Тер Штеген и мислам дека ќе биде голман од калибарот на Ноер.

Што знам, веројатно епитетот единствен тим со 2 триплете во историјата е доволен

tumblr_npjjviqt071sstd7xo1_1280.jpg

Честито нека ни е титулава, честитки и до Јуве за доброто второ полувреме. Добро беше финалево, едно од најдобрите последниве години.

Уште не ми се верува дека освоивме тројна титула, жими се. Колку само го пцуев Енриќе у првата полусезона :pos:

На почетокот се надевав дека ќе успееме да се докопаме до една титула. После 3/4 месеци бев убеден дека ќе доживееме потоп во сите конкуренции... Абе ќе се искинев од смеење некој да ми кажеше дека ќе лапнеме бар една титула после сите глупости кои се десија во тие месеци а камо ли триплете, и на крај се деси тоа што никој не веруваше, освојување на трите круни и повторување на успехот на Пеп од неговата прва сезона, нешто што изгледаше доста далеку.

Каква пресвртница само у пм, уште не ми се верува како се издигнаа вторава полусезона.

Каков само фудбал покажаа задниве 5 месеци, за мене боље од на Пеп севкупно земено. Ете можам да кажам кога веќе заврши сезонава. Абе дефиниција за врвен фудбал

Буквално сите коцки на теренот делуваа баш така како што треба да делува една машинерија. Од одбраната до нападот и обратно.
А, за нападот што да се каже :cuc: перверзија :drk:
Страшно делуваат момците напред. С-Т-Р-А-Ш-Н-О. Како само се уиграа за толку кратко време, буквално со врзани очи можат да играат.
122 гола и 50 асистенции имаат :eek:

Тимов е одлично скоцкан. Две до три играчи за ротација и ништо повеќе не му треба.
Видал одлично ќе дојде доколку потпише со оглед дека Монтоја ќе го шиткаат. Алвес мора да го задржат.
На местото на Чави еден среднаќ и по можност еден шпиц за замена на Суарез.

Топои :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom