Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Овој Пинто секогаш кога ја има топката е на работ да направи грешка,но никако да згреши(вчера имаше и неколку добри дриблинзи :D) .Би било добро да го задржиме како трењер на голманите да ги подучува како се игра со топка.;)

Добивам мини срцев удар секогаш кога Пинто фаќа топка

Како што вредеше да се критикува за изминатите утакмици, сега заслужуваат пофалби момците без оглед на резултатот. Се враќаме во најдобра форма во вистински момент.

Ќе има шанси Нејмар да заигра против Сити?

Иначе како им се погоди пред некој ден , одложена им беше утакмицата против Норвич , имаат малце повеќе одмор земаа здив , ние сепак игравме и во купот. Среќа утре играат со Челзи , ќе имаме ист број на денови за одмор пред мечот.

За утре би сакал Меси и Иниеста да бидат на клупа. Валекано заедно со Бетис ја имаат најслабата одбрана со над 50 примени гола , мислам дека нема што да бараат на кампот. Само лесно без многу напор , би сакал да постигнат 2 гола и да ја пимплаат после низ теренот без да трчат.

Нека го пушти Нејмар 15-20 мин да осети малку, за да стартува со Сити.

Реално мислам дека Нејмар нема шанси да биде стартер против Сити,сега се врати од повреда и не ми се верува дека на Тата ке му биде во прв план.Подобро утре нека стартува па да видиме како ке биде расположен за игра.

Овие се 21 повикани за Рајо. Чави изоставен , Нејмар ин. Против Сити сигурно ќе го добие второ полувреме.

The squad of 21

Valdés, Pinto, Montoya, Piqué, Fàbregas, Puyol, Pedro, Iniesta, Alexis, Messi, Neymar Jr, Mascherano, Bartra, Sergio, Song, Jordi Alba Afellay, Tello, Adriano, Alves, Sergi Roberto.

Валдес
Монтоја - Пујол - Бартра - Адриано
Сонг
Роберто - Иниеста
Санчез - Меси - Тељо​

Речиси сигурно е дека нема да стартува со Сити но ќе буде спремен да игра одредени минути доколку Тата смета дека е потребно. Во Британија се најавени лоши временски
услови и за наредните денови па ќе видиме што ќе се случува

Рајо практикуваат многу слична филозофија како нас, со многу посед, почнуваат со подавање уште од голманот, на што се должи и тоа што имаат многу примени голови. Претпоследно место се ама тоа не кажува многу работи, мислам дека ќе се спасат годинава од испаѓање оти стварно се квалитетни, а имаат и тренериште во Пако Хемес. Мислам дека вакви екипи нас најмногу ни одговораат, ама интересно ќе биди да се види дали повторно ќе ни земат посед особено сега кога Чави не е ни повикан.

Валдес​
Монтоја - Пујол - Бартра - Адриано​
Сонг​
Роберто - Иниеста​
Санчез - Меси - Тељо​

dImyJ.gif

За некоја минута почнува мини-класикото, очекувам јако тормозење на одбраната на Кастиља од Адама Траоре, ви препорачувам да гледате.

Состав:Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Adriano; Busquets, Fàbregas, Iniesta, Alexis, Messi,Pedro
Клупа: Pinto, Song, Alba, Mascherano, Tello, Afellay, Neymar Jr

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom