Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Мене оваа слика од вчера ми е најдобра

486722_10152820269215626_787309330_n.jpg

--- надополнето: 14 мај 2013 во 15:17 ---
--- надополнето: 14 мај 2013 во 15:05 ---
Се шпекулира дека Нејмар потпишува за Баерн М. знае некој повеке за ова?
http://www.goal.com/en/news/11/tran...n-is-a-done-deal-claims-former-santos?ICID=HP
Тоа го кажува поранешен претседател на Сантос, нешто слично како да кажува Лапорта кој играч ќе го купи Барца сега. Јас верувам на информациите кои ги изнесува Гилем

Ма нема врска тоа со Нејмар за Баер:mad: .Goal.com е глупава страна пишуваат глупости.Нејмар ке да е во Барса од догодина.

Da ve potsetam uste ednas, vecer e Laporta gostin vo ravista. Bi trebalo da bide mnogu interesno.

@barcastuff:
Valdes has informed the club he wants to leave this summer. The goalkeeper's contract, that he doesn't want to renew, expires in 2014.

Ајт нека фаќа магла во Монако да го донесат Тер Штеген побрзо.

Го гледав гостувањето на Лапорта. Вистински претседател и господин.

Историски муабети паднаа. Од неговото доаѓање во Барса се до неговото заминување. Збореше за носењето на Роналдињо, Давидс, Деко, Ето, Гвардиола. Истакна дека најтежок бил трансферот на Ето, зошто бил пола сопственост на Реал, пола на Мајорка. Барса понудила повисока цена, Реал се откажал и така дошол. Некои од неговите соработници побарале Рајкард да биде отпуштен на полу сезона поради големата бодовна разлика и заостанувањето. Но Лапорта и Кројф, верувале во него и го задржале. На Рајкард му кажал дека ќе биде наследен од Пеп, Рајкард понудил Пеп да стане асистент, за да се вклопи полесно во екипата. Но Пеп одбил сакал да доврши со младите каде создал млада база. Збореше и за заменувањето на Роналдињо со Меси. Било тешка одлука и некои не верувале дека ќе успее. Во тој период Меси побарал да дојде Пике, зошто кога биле млади, Пике го чувал и заштитувал во Масија. Дани Алвес е дојден по препорака на Кеита. Највеќе е воодушевен од Чави и Иниеста, ги посочи како прекрасни и скромни професионалци. Кажа дека би направил се ако бил претседател Пеп да остане, вината за одењето на Пеп ја препиша на Росељ. За него Пеп е човек од кој многу научил и разговарале со часови. Исто кажа дека ова раководство ја уништило Барса и се она што било создадено. Го прашаа дали ќе се кандидира. Рече дека размислува но уште е рано да ја соопшти одлуката. (со насмевка го кажа ова)

ВРВ !!! хаххаха
770110839.gif

Тоа што највеќе ми се свиѓаше е дека барем 100 пати кажа дека Чики Бегеристан е мозокот позади градењето на Барса.

Очигледно е способен Чики повеќе од што му се даваше признание. Еве и во Сити го донесе Пелегрини со што ќе го стабилизира клубот на долг период.

Може само да се надеваме дека еден ден Чики и Лапорта ќе се вратат во Барса и ќе ги избркаат неспособниве фаци што не можат три години една позиција битна да покријат.

Barcelona and Santos have reached a deal on the transfer of Brazilian forward Neymar (21) this summer. Only transfer fee left to agree [tv3]

Barcelona and Santos have reached a deal on the transfer of Brazilian forward Neymar (21) this summer. Only transfer fee left to agree [tv3]

Хах значи сеуште никаде не се! Па тоа е најважното што треба да го договорат.

Во меѓувреме:

Barcelona sources strongly deny the club has reached an agreement with Santos on the transfer of Brazilian forward Neymar. [ara]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom