Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Неможам да издржам веќе, еуфорија ме фаќа невидена. Се молам да не ни се деси бекал, пишав и у Фан Клуб на Баерн Минхен. Да изгубиме тесно и да се борат момците до крај нема да ни биде криво, пошо реално гледано Баерн моментално е најјаката екипа во светот.
Околу утакмицата мислам дека поседот пак ќе биде на наша страна и ќе ја контолираме утакмицата. Најмногу ми е страв од прекини, многу сме ниски, а они имаат многу добри скокачи, исто така имаат и добри шутери.
Мора да се почне јако со пресинг од првата минута како против Милан и да се даде барем 1 гол и по можност да не изгубиме.
Околу составот, јасно е, сигурно почнуваат Валдес, Алвеш, Пиќе, Алба, Бускетс, Чави, Иниеста и Меси. Не се знае партнерот на Пиќе и двајца напаѓачи. На големо се шпрекулира дека Бартра ќе почне како стопер и Санчез и Педро напаѓачи. Ако мене ме прашиваат ја не би ставил ни еден од овие тројца. Бартра ќе се изгуби, детето нема искуство на големи утакмици. Би го ставил Абидал како стопер и Сонг како подршка за одбраната, а Иниеста крило. Виља да му прави друшто на Меси у нападот.
А пак доколку губиме Санчез и Педро за да бркаат напред.
Едноставно мора да се потрудиме да постигнеме гол и да не примаме или доколку примаме најмногу 1 до 2.

Валдес​
Алвеш - Пиќе - Абидал - Алба​
Бускетс - Сонг​
Чави​
Меси - Виља - Иниеста​

Абе овој го лапнал клучот од Вембли ;)

1366574340943.jpg

Se uste se cudam koj ke igra odbrana :cautious:
Бартра треба да игра, нз Абидал дали би издржал пожесток натпревар. Некни го изигра цел, ама немаше некој притисок голем. Со Баерн нема да има простор и време за таков комфорт.
А во напад треба да игра Педро, за големи натпревари се најдува + Алексис, оти некако Виља незаинтересирано ми делува. Ако не бива со некој од овие двајца, во 60 да влези Виља, а Тељо после 75, тогаш би му дошла до израз најмногу брзината.

ajde nekako mn uplaseno deluvate :) mn potcenuvanje na strana na Barca i po kladilnici,forumi pa duri i fb, e to mi se svigjat, so Bayern sme nemale odamna seriozen natprevar, nemale ni malku slicen protivnik vo poslednive sezoni, vecer osejkam ke ispukame za losata igra vo 2013ta, posebno vo LS kade 1/2 sitgnavme samo so eden dobar natprevar protiv Milan na kampot,, se slusame vecer a do togas malce motivacija
kolku mi falit togasnava postava so Eto i Henry:(

Pike I Adriano ke igraat stoperi spored mene.

Lekot za baern e: pimplanje na topkata do besvest, da gi ubieme so posed, alba I alves da ne smeat da pominat centar, a najidealno spored mene bi bilo buskets I song dvajcata da igraat. Golema dupka ima pomegu buskets I zadnja linija. Da im ja umrtvime igrata, I od dva tri zicera so ke ni se pruzat da dademe gol.

Moj licen vpecatok e deka baern e malku vo oblaci, so ni odgovara, iako se mentalno najjaka ekipa, nesto mi kazuva deka vecer ke se soocat so realnosta.

Големо дерби, како ретко кога не сме фаворити, може ли тоа да се искористи?
Според мене три најбитни работи за успех на овој натпревар ќе бидат, менталната стабилност (тука германците се во предност), сигурната игра во одбрана (тука нема што да се додаде освен да се молиме да не се глупираат) и искористување на шансите зошто мислам дека нема да ги има многу за Барса (да му тргне на Меси).

Pike I Adriano ke igraat stoperi spored mene.

Lekot za baern e: pimplanje na topkata do besvest, da gi ubieme so posed, alba I alves da ne smeat da pominat centar, a najidealno spored mene bi bilo buskets I song dvajcata da igraat. Golema dupka ima pomegu buskets I zadnja linija. Da im ja umrtvime igrata, I od dva tri zicera so ke ni se pruzat da dademe gol.

Moj licen vpecatok e deka baern e malku vo oblaci, so ni odgovara, iako se mentalno najjaka ekipa, nesto mi kazuva deka vecer ke se soocat so realnosta.

Адриано е суспендиран поради картони, најверојатно Бартра ќе игра.

Вечерва ќе ни треба максимално залагање, среќа и добра реализација. Најважно е да дадеме голови во Минхен, макар и да изгубиме нека биде тоа 3:2.

Иначе јас типувам на нерешено, 2:2.

тепаме 0:1 (y) За саат време ќе излезем да уплатам точен резултат :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom