Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата LaVista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа шо да кажеме друго, нека му е со среќа таму и да ја освои МЛС Лигата и да бапка голови..
Му благодарам за се што направи во Барса никогаш нема да заборавам како им брцна 2 гола на Реал...
ЗБОГУМ ТИЕРИ АНРИ ! !

thierry-henry.jpg

Збогум ТИТИ. Многу среќа и успех во Америка, да даваш голови и да освојуваш трофеи.

Ова беше една од неговите најдобри партии:
WE WILL NEVER FORGET YOU, 'MONSIEUR' GOAL.​

neka mu e so srekja vo sad
najgolem keif mi se napravi za covekot sto mu se ispolni negoviot son,toes LS i sekako mozebi najdobrata partija koga na real mu sibna 2 gola :)

Ај нека му е со среќа на Анри во Америка,па нека освои и таму некоја титула,битно неговата најголема желба се оствари,да освои ЛШ:)

Со среќа Анри,се најубаво и да даде Господ на Бекам нозете да му ги искршиш.

--- надополнето ---

ми го зеде зборот..:)
Не се вика ми го зеде зборот бе...ќе кажеш ми го зеде постот!

Добро е што Пеп потпиша нов договор, макар и на една година. Со среќа и на Анри на печалба :)

Пујол прочитав негде дека се откажува од репрезентативните обврски. Импресивен завршеток во секој случај. Една европска и една светска титула. Мислам попогоден момент и не можеше да најде.

(не сум многу време на форумов летово така да не пратам баш баш што секој пишува на назад, ќе ме извините ако залутам со некоја бајата информација :baeh:)

:)

Добро е што Пеп потпиша нов договор, макар и на една година. Со среќа и на Анри на печалба :)

Пујол прочитав негде дека се откажува од репрезентативните обврски. Импресивен завршеток во секој случај. Една европска и една светска титула. Мислам попогоден момент и не можеше да најде.

(не сум многу време на форумов летово така да не пратам баш баш што секој пишува на назад, ќе ме извините ако залутам со некоја бајата информација :baeh:)

:)

Па ништо спектакуларно не си пропуштил, пошто последните 2 3 страни се пак старите добри расправии меѓу нашите и фановите на Арсенал за тоа дали Фабрегас ќе дојде или нема во Барса..и слични такви работи :)

Треба да бидеме горди, што живееме во оваа генерација на моментално најдобриот клуб на светско ниво... Оваа генерација, едноставно е врв на современиот фудбал... Тешко дека ова некој ќе го повтори, а што е најважо и покрај освоените 6 титули пред 2 сезони, продолжуваме во исти ритам,играчите се желни уште да се докажуваат. Со тоа го потврдуваме фактот дека сме ПОВЕЌЕ ОД КЛУБ...

Секако една од најзаслужните личности за ова е токму Пеп... Легендата, човекот кој е најдобриот мотиватор на сите времиња, човекот кој имаше храброст да го избрка Рони, човекот кој едноставно игра со формација да не кажам 10 - 1(Виќец само во одбрана) :).... ДОБРО Е ШТО ГО ПРОДОЛЖИ ДОГОВОРОТ, БАР НА УШТЕ ЕДНА СЕЗОНА. Тој беше и дециден дека ќе го продолжува од година во година и треба највеќе да му сме благодарни токму на него...

На Анри му посакувам се најдобро во Америка, и многу титули... Фала му за се што направи за Каталонската гордост и секогаш ќе го паметам по феноменалното Ел Класико, кога постигна 2 погодоци...

Visca El Barca, Visca El Catalunya ...

Колку шо знам(како што стојат работите во моментот) на позајмица имаме само еден играч, Кеирисон во Сантос.
Оваа сезона од позајмица се вратија Касерес, Хенрике, Виктор Санчез и Хлеб. Според тоа, ВО МОМЕНТОТ го имаме следниот состав:
1. Валдес
13. Пинто

2. Алвес
3. Пике
4. Маркез
5. Пујол
18. Милито
19. Максвел
22. Абидал
#. Касерес
#. Хенрике

6. Чави
8. Иниеста
15. Кеита
16. Бускетс
#. Хлеб
#. Виктор Санчез

7. Виља
9. Ибрахимовиќ
10. Меси
11. Бојан
17. Педро
20 Џефрен

--- надополнето ---

Од ова што го гледам, во одбраната, во случај Рафа Маркез да си замине, би го зачувале Касерес, а Хенрике најверојато во секој случај ќе оди повторно на позајмица. Дополнителни играчи да се купуваат во одбрана нема потреба, затоа што и да дојде 'криза' ќе се форсираат од младинската школа.
Во средината дефинитивно ќе мора да се земе минимум еден деструктивец, а нема да е лошо и да се земе еден 'за понапред', како замена за Чави или Иниеста. Во средината имаме вкупно 6 играчи, од кои 2 се враќаат од позајмица и не е сигурно дали догодина ќе бидат кај нас. Затоа овде мора да се поработи. Иако и овде, од младинската ќе имаме помош, пр Тиаго.
За нападот веќе не знам што да кажам, секој мој пост во врска со нападот е различен, немам дефинитивно мислење. Во главно сум задоволен од моменталниот напад, иако не би било лошо и да се земе напаѓач(особено ако си замине некој*).

Играчите кои ги имаме моментално, сите се ѕверови, најголемиот дел од оние кои беа на СП беа во фантастична форма, така да очекувам и наредната сезона да распалиме.
На 29 имаме пријателска со Валеренга од Норвешка, пред играчите да заминат на турнејата во Азија, а потоа следува најпрвин Супер-купот, а потоа и трпфејот Гампер, против Милан на Роналдињо(25 август). Веќе на 31 август започнува она што е вистински фудбал-ЛА ЛИГА 2010-11, а потоа 'успат' и ЛШ и Копа дел Реј.
Се надевам, ќе ја започнеме новата сезона со не многу изменет состав од овој во моментот, највеќе 2-3 да си идат од клубот, а да се доведат исто така 2-3 нови играчи. Тоа се моите желби за до почетокот на новата сезона, а за после се знае...:)

* Со тоа "некој" знаете на кој мислам. Ибра:nesum:. Најпрвин сакав да остане, меѓутоа како одминува времето се повеќе посакувам напад Педро-Виља-Меси, или евентуално Виља-Бојан-Меси.

Мило ми е што еден Тиери Анри е она кое не поврзува нас и вас како клубови....Човекот каде кај нас даде она што можеше да даде и кај Вас да го направи неговиот сон да биде реалност....Освои Европска и Светска титула со Франција, во две години, освои Премиер Лига, освои Фа куп, Комјунити Шилд, освои Ла Лига, освои Лига на Шампиони, освои Светска титула, се разбира последните три со Барселона, едноставно освои се...Можеби немаше срека во изборите на ФИФА, бидејки мораше да биде во конкуренција на Роналдо, Зидан и слични, но Ние ке го паметиме онаков каков што е....

Со Среќа !!

Според мене најчесто со овој состав ќе играме наредната сезона...

Виќец
Дани Пиќе Пујол Абидал
Буски
Чави Иниеста
Лео Виља Педро

Исрено сум изненаден од Бускетс на Светското. Одигра многу многу подобро од на пример Чаби Алонсо. Имаше највеќе украдени топки на Мундиалот... Едноставно си знаел Пеп зошто го форсирал...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom