Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Ова кај фаулот вчера , Крос му вели "Лева не ќењај, иначе од догодина нема ниедна асситенција да ти направам" :pos:

Сега озбилно, Ноер ќе паузира подол период , или не е сериозна повредата ?

Ова кај фаулот вчера , Крос му вели "Лева не ќењај, иначе од догодина нема ниедна асситенција да ти направам" :pos:

Не е страшно, ќе брани веќе во среда изгледа.

Многу добар текст: http://www.sport1.de/de/fussball/fussball_bundesliga/artikel_875041.html

"Ja, wir haben unseren Rhythmus verloren", gab er auf SPORT1-Nachfrage offen zu: "Ich muss den Trick finden, dass wir wieder in unseren Rhythmus zurückkommen."

"So haben wir natürlich keine Chance in Champions League gegen Real Madrid. Und dann gibt es auch ein Risiko gegen Kaiserslautern", meinte er mit Verweis auf das Pokal-Halbfinale am Mittwoch. Denn nach dem historisch frühen Titelgewinn Ende März "ist bei uns die Luft raus", erklärte Guardiola: "Es kann sein, das ich einen Fehler gemacht habe. Dass es ein Fehler war, nicht so weiterzumachen."

"Wenn du gewonnen hast, dann fällst du ab. Das ist mir in Barcelona passiert nach den Meisterschaften. Da hatten wir Riesenmühe, wieder hoch zu kommen", erklärte der 43-Jährige, der auch jetzt viel Arbeit auf sich zukommen sieht: "Das Ziel für mich als Trainer ist, die Mannschaft wieder aufzubauen. Das ist kein Problem der Taktik oder der Kondition. Wir müssen zur Basis, zum ABC zurückkommen."

„Да, го изгубивме ритамот“, призна Пеп на прашање од Спорт1. „Морам да смислам како пак да влеземе во ритам. Вака немаме никакви шанси против Реал Мадрид. А постои ризик и за натпреварот протов Кајзерслаутерн. Како да немаме веќе здив откако ја освоивме титулата. Можеби направив грешка кога кажав дека Бундеслигата за нас е завршена и дека нема потреба да продолжиме со исто темпо. Со Барселона го имав истиот проблем. Мојата цел како тренер сега е повторно да ја дигнам екипата. Не е прашање на тактика или кондиција. Сега мораме назад кон темелот, кон АБВ-то на нашата игра...“

Е ова е до сега главната разлика меѓу Пеп и Јуп. Со Хејнкес не запревме откако ја освоивме титулата. Ова може да не закопа и со Реал и во евентуалното финале со БВБ. Како мисли Пеп да ги врати во ритам не знам, знам дека ќе е тешко. Пишав и претходно, од 5та во прва брзина директно не се влегува...

Добро е што си ги признава грешките,ама ова срање тики така нека го смени ебему слепецот.Оваа екипа е измислена за директен фудбал!

Првиот чекор кон решавање на проблемот е да признаеш дека постои...

Такада ветувачка изјава е ова од Гвардиола.[DOUBLEPOST=1397412487][/DOUBLEPOST]
Не е страшно, ќе брани веќе во среда изгледа.

Многу добар текст: http://www.sport1.de/de/fussball/fussball_bundesliga/artikel_875041.html

"Ja, wir haben unseren Rhythmus verloren", gab er auf SPORT1-Nachfrage offen zu: "Ich muss den Trick finden, dass wir wieder in unseren Rhythmus zurückkommen."

"So haben wir natürlich keine Chance in Champions League gegen Real Madrid. Und dann gibt es auch ein Risiko gegen Kaiserslautern", meinte er mit Verweis auf das Pokal-Halbfinale am Mittwoch. Denn nach dem historisch frühen Titelgewinn Ende März "ist bei uns die Luft raus", erklärte Guardiola: "Es kann sein, das ich einen Fehler gemacht habe. Dass es ein Fehler war, nicht so weiterzumachen."

"Wenn du gewonnen hast, dann fällst du ab. Das ist mir in Barcelona passiert nach den Meisterschaften. Da hatten wir Riesenmühe, wieder hoch zu kommen", erklärte der 43-Jährige, der auch jetzt viel Arbeit auf sich zukommen sieht: "Das Ziel für mich als Trainer ist, die Mannschaft wieder aufzubauen. Das ist kein Problem der Taktik oder der Kondition. Wir müssen zur Basis, zum ABC zurückkommen."

„Да, го изгубивме ритамот“, призна Пеп на прашање од Спорт1. „Морам да смислам како пак да влеземе во ритам. Вака немаме никакви шанси против Реал Мадрид. А постои ризик и за натпреварот протов Кајзерслаутерн. Како да немаме веќе здив откако ја освоивме титулата. Можеби направив грешка кога кажав дека Бундеслигата за нас е завршена и дека нема потреба да продолжиме со исто темпо. Со Барселона го имав истиот проблем. Мојата цел како тренер сега е повторно да ја дигнам екипата. Не е прашање на тактика или кондиција. Сега мораме назад кон темелот, кон АБВ-то на нашата игра...“

Е ова е до сега главната разлика меѓу Пеп и Јуп. Со Хејнкес не запревме откако ја освоивме титулата. Ова може да не закопа и со Реал и во евентуалното финале со БВБ. Како мисли Пеп да ги врати во ритам не знам, знам дека ќе е тешко. Пишав и претходно, од 5та во прва брзина директно не се влегува...

Брзо ќе се вратиме ако го направи ова што го вика во интервјуто а тоа е да се врати на самата основа на тактиката...Премногу ја закомплицира работата..

Баерн со тактиката од лани без проблем ќе дава голови,и дефинитивно тоа не им е проблем..

Најдобар доказ сеа со Манчестер,откако го стави Лам на средина и се вратија на 4-2-3-1 за 17 минути ги решивме Јунајтед кои саат време не мачеа...Такада очигледно нема да е проблем брзо да се вратат у пуна сила ако не комплицира со тактиката...

Такви глупости со Алаба и Рафиња на средина место ко бекови уопште не му требаат понатака..

Иако дури и во Барселона кога бил во 2009 и 2011 по освојувањето на титулите со Барса у шпанско немал ниедна победа до крајот на првенствата а знаеме дека и во двете години освоија ЛШ...Такада очигледно го практикува ова..

Последно уредено:
Брзо ќе се вратиме ако го направи ова што го вика во интервјуто а тоа е да се врати на самата основа на тактиката...

Премногу ја закомплицира работата...

Да си жив и здрав, јајцава кокоси ми ги напраи со фориве негови. Има и он среќа у г’з што заврши во тим како Баерн, со вакви експерименти полуписменине игрчи од некои екипи од англиско ќе пиеа по 3-4 парчиња секој натпревар...

Иако дури и во Барселона кога бил во 2009 и 2011 по освојувањето на титулите со Барса у шпанско немал ниедна победа до крајот на првенствата а знаеме дека и во двете години освоија ЛШ...Такада очигледно го практикува ова..

Ова треба да го потврдат експертите во фан клуб Барселона :P

Да си жив и здрав, јајцава кокоси ми ги напраи со фориве негови. Има и он среќа у г’з што заврши во тим како Баерн, со вакви експерименти полуписменине игрчи од некои екипи од англиско ќе пиеа по 3-4 парчиња секој натпревар...

Ова треба да го потврдат експертите во фан клуб Барселона :P

Нема теорија,ваква тактика во екипа која претходно не играла посед би била самоубиствено....

Оваа тактика може да ја играат само технички страшно потковани играчи...Иниеста Чави се роден во оваа тактика,се страшни техничари и тоа беше златната генерација за оваа тактика..Подобро од тоа тешко дека ќе има.

Али кај Баерн е проблемот што не се родени со таа тактика...Играчите се техничари,али го немаат тоа трпение и после некое време стануваат нервозни поготово против бункер-екипи..

Затоа уствари е добро што ни се падна Реал,но само ако изиграме онака како што знаеме.

И Левандовски ли фрлил ракавици? :eek:

Најдобар доказ сеа со Манчестер,откако го стави Лам на средина и се вратија на 4-2-3-1 за 17 минути ги решивме Јунајтед кои саат време не мачеа...
Ова требаше уште одма по утакмицата да се спомне, затоа што е точно. По ставањето на Рафиња друг тек доби утакмицата. Мада тука делуваше и помислата: "Абе шо правиме луѓе? Ќе не исфрлат ако продолжиме вака."
Играчите се техничари,али го немаат тоа трпение и после некое време стануваат нервозни поготово против бункер-екипи.
Се навикнаа на директната игра на Јуп и не им се чека за гол, хаха...

Те убивме со цитирањава, прими длабоко извинување. :pos:

Ne sum siguren ama kolku sto gi imam gledano Dani Alves i Alba/Maxwell ne igraa vo sredinata t.e poluspic kako Alaba.Igraa visoko,kako krila,no si ostanuva na taa leva strana a ne vaka Alaba ne znae kaj da tera.Neka igra povisoko,igrase i lani.Ke si ja zavrsuva taa zadaca 100 pati podobro.

Ova e nesto novo kaj Pep,zatoa i ne mu uspeva.

"Nobody even has to bother making an approach for Mandzukic," Sammer told Sky90.

"He is incredibly important to Bayern. I always affectionately say that he plays like an animal.

"It is simply amazing how much work he does for the team and how much running he does during a game.

"They always try to provoke him because he really hurts his opponents with his work-rate."

:cuc::cuc::cuc:

Ne ni sumnjam u upravata deka ke ja donesat vistinskata odluka. Mandzukic i Lewy. :drk::drk::drk::drk:

И догодина имаш...

---------------------------------------
--------------Хави
Лам--------Ноер---------Алаба
---------Швајни--Кроос
Робен------Геце--------Рибери
--------Манџо--Леви

:pos:

Леви ќе го викаме? Really? А мислев дека нема да излези полошо од Суки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom