Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Abe podolgo vreme imame problem, del e do Pep se nekoi glupi zamisli, del e do nekoi igrachi shto se kompleyno van forma. Alaba, Ribery, Goetze. Poslednive 11 utakmici samo ednas nemame primeno gol, odbranata beshe odlika na ovaa ekipa. Okej denes sfakjam teshko se igra bez motivacija ama imame problem vekje dolgo vreme go tvrdam toa. Mora da se smeni neso ili nema pak treble.

Sent from my Samsung Galaxy S4 using Tapatalk 2

Од кога ја освоивме титулата...

Не е тоа подолго време.До тогаш превертуваа све живо и диво..

После тоа страшно паднаа.Проблемот е сега да се балансира меѓу формата,здравјето на играчите за да бидат спремни за ЛШ.

И очигледно не е лесно тоа,али се надевам за со Реал ќе го пронајдат пак ритамот ко што треба.

Колку и да пишувате оваа сезона дека Јунајтед биле тапа во Премиер Лигата, сепак Јунајтед си е Јунајтед.Клуб со педигре и со богата успешна историска позадина.Баш против такви тимови како Јунајтед (кои гледаат некако да се покажат во Лига на Шампионите откако не успеале во домашното првенство и биле тотално (во буквална смисла на зборот) изгазени од секого таму) е најзафркнато да се игра.Вака и со Аусбург го изгуби тимот натпреварот па на крајот на домашен терен во ЛШ победија, што и да се пишува џабе е, можеби ова е негова стратегија ќе се види на крај крајава во среда.
Во секој случај не треба до толку да се потценуваат Јунајтед и таа победа што ја оствари Баерн против нив, а и впрочем последниве неколку натпреварувања во Премиер Лигата бележат победи и тоа со по три до четири гола разлика, се вратија донекаде во форма, а во тоа улога играше и понижувањето што го претрпеја во нивната лига, лошото беше што мотивацијата им се врати во време кога играа со Баерн, али ете, ги победивме на крајот.

Од кога ја освоивме титулата...

Не е тоа подолго време.До тогаш превертуваа све живо и диво..

После тоа страшно паднаа.Проблемот е сега да се балансира меѓу формата,здравјето на играчите за да бидат спремни за ЛШ.

И очигледно не е лесно тоа,али се надевам за со Реал ќе го пронајдат пак ритамот ко што треба.

I jas taka se tesam ... Mislam deka trebase nesto vakvo da se desi za pak da se kreneme vo sprotivno sranjevo mozese da dojde vo polos moment ( REAL ) !

Јасно е тоа дека е освоена титулата во лигата и тоа дека си играат курот, и Пеп и играчите. Ама сепак не треба да си дозволат ваков пораз. Како и да е, јас мислам дека поразов па и не е толку лош. Во право време е за да размислат дека за сериозните утакмици што следат ќе треба посериозен и поразличен пристап од овој. Со овој пристап денес Баерн да победеше, и со истиот пристап да излезеше против Реал, е тоа ќе беше лошо. Вака добро е.

Ченто ти апчиња случајно да не имаш пиено,некако многу добро се држиш.Кротки ставови.

Абе што се секирате,титулата ја освоивме.Ќе изгубиме еднаш 0:3 на домашен терен и арла урла одма.:rolleyes:Пеп се заебаваше,и Нојер го смени на полувреме.Му светнало нешто во ќелавицата и одма тоа го примени.

Јак голман Редеров.Првиот гол заспа па после му текна да се фрли.Вториот живи бруки.

5 натпревари по ред не штима нешто во играта,ама титулата важно ја освоивме .

Еве веќе полека полека привршува сезонава,Пеп се уште експериментира.Овој или е глуп,или глуп сосила се прави.Во никој случај одбраната не ја кривам,сета кривица оди на Пеп и неговата срање тактика.

Едноставно не можеш да почнеш натпревар без Боа,не можеш.Најакиот централен бек го ротира последно време нон стоп.Или случајно го одмара да не се повреди ха ? :гик: Изгледа тоа е .

Рибери е живо срање последно време,едно полувреме против Манчестер ништо не значи.Се уште не можам да ја сфатам 2-8-1/2-7-3 тактикава,а против Манчестер беше 2-6-2/ 2-4-4.Ова само луд човек го прави.

Швајнштајгер игра на стара слава откако се врати после повредата.Не можат да ме залажат неколкуте голови што ги даде,бидејќи играта во дефанзива му е 99пати послаба.За одбраната тој не постои,мисловна именка е.

Мислам дека против Реал треба да излезе со Хави,одлично ќе ја заврши работата со помош од Данте.Боа нека одмара за финалето.

Aлаба џабе се бунеше пред некое време,не знае кај тера во средината.Робен научи да игра со десна нога колку толку,овој никако.Двете леви му се моментално.

5 натпревари,5 шанси асални немаме направено.Головите чисто на среќа,посебно тие со Манчестер.Ги фатија на крива нога,уште не поставени.

Сте слушнале за контра напад ? :pipi:
И да имаат шанса за тоа,тие прво се прегрупираат,па после си почнуваат со играта на ти го,дај ми го.

Откога излезе Рибери,почна Гетце нешто да игра.Мада и него за кур не го бива.

Да е паметен Пеп,ќе си излезе поштено со :

Нојер
Лам Боа Данте Алаба
Мартинез Крос
Робен Милер Рибери
Манџукиќ​

Нема појак тим од овој.Гетце како резерва е 100 пати подобар,Швајнштајгер не помага ич во одбрана,така да тој и Крос никако заедно на 6-ка.А Крос секако е подобар.

Ги испроба сите играчи,ама нема играч како Хави во средината.Лам е ѕвер,ама маче и бик не се споредуваат.

Мора да си ги среди плановите,и до крај на сезоната да ги форсира едни исти играчи.Бидејќи ова со експериментирањево нема смисла више,и ми прекурчи тотално.

Добро плескање за поука,доброооо!

Еј ја освоиме лигата шалалалалалал :vozbud:

Јуп неделава јавно изјави дека да не бил поразот од Челзи у 2012 ние никогаш немаше лани да го освоиме ТРИПЛот...

Значи јавно го кажа...Или у превод тој пораз е веројатно најдоброто нешто што ни се десило у оваа деценија како клуб...

Значи моментот на најголем очај и мизерија за сите фанови у 2012 бил уствари главниот фактор кој не донесе до најголемата радост и успех во историјата.

Поентата ми е дека во нашиов случај кога ги рушат сите можни рекорди и тешко дека постои нешто што може да ги мотивира баш вакви порази ко денес можат да бидат причина за мотивација и напредок.

Сфатете дека нема таква работа ко вечна доминација и дека ќе има порази и во иднина..Важно е во утакмиците кои титули значат да победуваме а Баерн тоа го прави.

Moze izigravme pod mozhnostite ama ne deka skros nema motivacija denes. U kriza sme podolgo vreme, primame gol skoro sekoj natprevar i napred se machime, najchesto ne vagja Mandukic so nekoj odlicen udar so glava. Posledna utakmica so ja izigravme jako beshe protiv Schalke doma.

На Нојер не му е ништо, а следната против Брауншвајг Рафиња и Крос суспендирани. На Рафиња тоа не му требаше, и лани слична глупост направи.

Абе намерно се зезате против Б тимот вака за да не можеме да ве скаутираме... јас па сега најдов да ве гледам :D
Ne bi rekol b tim, poke Dortmund igrase so takov so Lewa i Piszek na klupa ama jasno e deka ne se napinaat vo Bundesliga poke.

Играта е истото срање 2 месеци назад. Робен , Манџо и Милер се единствените што играат за да победат, другите излегуваат онака ко дек мораат не дека сакаат. Тактиките што да кажем, едно време средината ни изгледа вака
Рибери-Алаба-Швајни-Гетце-Лам-Рафиња-Робен и после другите ни играле букер, па иди стави го поназад Лам и секако тој што го чува ќе отиде понапред и ќе се отвори место.
Среќа игравме со просечни англиски екипи (да фанови на Арсенал и МанЈу оваа сезона сте просечни англиски екипи) во ЛШ.
Ај у курац одам да пинам некоја не да се нервирам .

Против Реал ќе мора да се промени тактиката и ќе мора да се инсталира класична 6ка односно Мартинез во средината...

Нема заебанции веќе иначе ќе бидеме искасапени...Преопасна е високата линија во одбрана без класичен деструктивец,премногу се изложени.

Главниот проблем моментално е колку е Лам добар на десно,односно колку време ќе му треба за да се привикне пак на таа позиција..Време дефинитивно немаат многу..А рафиња никако не смее да игра по таа страна пошто очаен е во одбрана.

Ја би одел ко со Дортмунд што игравме на првата утакмица сезонава,само тогаш Лам играше ДМ а Рафиња бек.

.....................Ноер.......................
Лам.....Данте....Боатенг...Алаба
...................Швајни.....................
...........Крос............Мартинез.....
Робен.............................Рибери
.................Манџо/Милер.............

Ова денеска у прво полувреме беше тактичка комедија со Алаба и Рафиња како ЦМ....Дури и Барселона од најдобрите денови со тие играчи родени у таа тактика неможеа тоа перфектно да го изведат а да не примаат голови.

Веќе втора утакмиц на Пеп со формација 2-6-1. Не знам кој му е филмот што на крај на сезона се глупира со експерименти! 17 милиона зема од сезона, нека се сакупи со формациските глупости аман веќе!!! Без крила играме, а кога веќе ги имаме едни од најдобрите то веќе е лудило! Никакви утрчувања бековите со крилата, ништо! Не сакам да верувам дека е глуп или инат, ама веќе 2 утакмици да тераш нешто што и Саша Матиќ ќе види дека не е ОК, тогаш што да се каже повеќе. Толку неинвентиввност немало и кога играа Прањиќ, Брафхајф, Отл и Лел! Очај!

Знам дека е освоена лигата и слично, дека играчите се чуваат од повреди ради ЛШ, ама тоа не е проблемот, туку очајната тактика и формација.

Последно уредено:
Високата линија во одбрана е ради тоа што Пеп сака без одбрана да игра, и се што ќе тргне накај сопствениот гол да биде неутрализирано од офсајд замка, а не од класични одбранбени играчи. Е сега до пред некоја утакмица тоа беше пола-пола, имаше и офсајд замки, но и одбраната се држеше подобро затоа што Боатенг и Данте си ја вршеа работата и пробуваа да не оставаат толку на случајност со офсајд замките. Е сега во случајов со Мартинез, тој повеќето си игра како DM отколку како CB, и Данте како последен оставен е на милост и немилост (последен кој ја држи одбраната високо до центар). Како и да е, се надевам дека ова беа само експерименти и дека ќе се оди со посериозен и поодбранбен пристап на важните утакмици, затоа што ова што го видовме со Дортмунд повеќе натежнува накај лудост отколку накај генијалност.

Edit: Мене најмногу ме изиритира тоа што се спомна повреда, Нојер и такви работи. Иначе за другово, не верувам Пеп до толку да ја цапни со Реал. :D

Еве за Нојер:
Manuel Neuer will be fit in time for Bayern’s DFB Cup semi-final meting with Kaiserslautern on Wednesday: the player himself said he was in “no danger” of missing out on the last four clash. The 28-year-old was substituted at half-time in Bayern’s home fixture against Borussia Dortmund after feeling his right calf go tight. “I didn’t withdraw from the game for no reason. We didn’t want to take any risks,” commented Neuer, “it was more important to us that I’m fit for Wednesday.”

Последно уредено:
Абе само што сконтав дека и Реал се во игра за тројна :eek:

Шит ова мода стана, во последните 6-7 сезони 3-4 пати тој што зема ЛШ зема тројна.

УПМ само на среда мислам, нефункционален ќе бидам десет дена :pos:

11582_639572422787161_7393446641865423049_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom