1. Тореира му требаше време да се прилагоди, он сам кажа во интервју за Арсенал.
2. Од време на време ги ротира Обамејанг и Лаказет. Пред неколку недели Лаказет цело време стартуваше. А тоа со двајцата напред, и ја би двајца ако се има соодветни играчи позади нив.
3. Тоа со тројца у одбрана, не го сакам и јас. Ама и Венгер го правеше тоа па ти не го пцуеше и вреѓаше Венгер.
4.Озил не е во тим оти кога влезе со Сотон беше мрша гнасна што се влече по терен. Очиглдно Емери не го сака тоа и браво за тоа.
5.Форсирањето на Ивоби и Мики би го оправдал само поради тоа што нема кој друг, ако веќе Озил не игра. Нема кој друг. Затоа се надевам во јануари барем едно крило за да не го гледам Мики.
1.Не,туку неговиот муабет беше играчите што тек доаѓаат ќе започнуваат од клупа,поради почит спрема постарите играчи и запазување на хиерархијата во тимот.Па затоа пола месец имаше заебанции на твитер како ако Рамос дојде,ќе мора да е зацементиран на клупа некое време,за да се испочитува богот Мустафи.Замисли тек Скилачи да ни беше во тим и стварно да дојде Рамос во прајм.Едино Гуендози му беше исклучок од правилото.
2.Нема појма што прави со двајцава.Досега колку толку требаше да најде стандардна формација во која би се вклопиле.
3.Тројца у одбрана Венгер смени во период кога примавме голови ко од шала и бевме заникаде,што не е до тој степен овде случајот.Баш си бевме океј кога наеднаш од никаде 3ка во одбрана.Плус што прославивме промена на формација ко титула тогаш,која и да беше,зошто стариот формација не менуваше
Јас се нервирам што под Емери со 2ца у одбрана бевме и сме подобри отколку со 3ца.А со Венгер баш тој период беше обратно.И да не споменувам пак дека имавме само еден штопер за утакмицата.(кој не играше 6/7месеци поради повреда)За форсот со Џака у одбрана да не започнувам.
А и нема потреба зошто Венгер да го закачаме сега.Нека си е на раат човекот.
4/5.Микитаријан и Ивоби се струи,не се влечат по терен и се подобри играчи од Озил.И овие се влечат бе друже,посебно Мики.А тоа што Ивоби си е природно неталентиран или поблаго да го наречам не на ниво за Арсенал е друг муабет.
Во никој случај Мики и Ивоби не смеат да играт пред Озил.Ако Озил се влече,истото важи и за другите.
Тактички причини,не вршел пресинг.Кај виде саламски пресинг од Мики и Ивоби.
Башка што сеуште не сум го видел тој долгоочекуван фуриозен пресинг.Поминаа 6 месеци.
Не можам да му замерам на Емери за многу работи,пред се поради тоа што во тимот не се вложува,ама вакви глупости ми се преку кур.Да го гледам јас Ивоби и Мики залагачите на терен,наместо Озил оти овој играл игри и си го повредил грбот(муабет ли е ова бе?) и не се залагал на терен,секако не.