Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Arsenal star Olivier Giroud last night confirmed he's staying at the Emirates this summer

Да го земавме Паје наместо Перез ќе имавме сега убаво француско трио кое ќе се уигруваше и додека се на репрезентативни тренинзи и утакмици и плус секогаш се поблиски играчите кога се земјаци па некогаш ќе можеше и да испалиме со 3-4-3 формација. Нека тоа, нападот со Лаказет ќе живне малку и мислам дека Алексис подобро е да го шитнеме зашто некако изгледа спремен за преселба и со мислите далеку од Емирати. Беше добар и не заслужи можеби да игра во најтапа тимот што сме го имале во последниве 20 и више години и сам да ги носи на грб, ама баш сега кога колку толку живна нападот што одамна сите збореа дека треба да се засили, кога може да му се остави поголема слобода на терен и да нема толкав терет во играта он избира да си оди.
Одбраната не знам што се случило ама такви рокади кога Белерин трчаше на лева страна не можам да гледам. Знам дека е истрошен муабетот за Чех ама јас сметам дека периодов не е на ниво и тешко дека ќе се врати и затоа беше подобро Војче да остане наместо да го шитнеме за ситно.

Подобар тим сме немале од 2007.
Сега да, ама пред три сезони кога Санчез скоро цела сезона одигра сам тиња бевме и тоа ептен. Годинава имаме горе-доле добар комплетен тим и покриени позиции и плус имаме можност за менување формација и прилагодување спрема противникот наместо статичната 4-2-3-1 што ја игравме поради тоа што толку ни беа можностите и капацитетот со ростерот.

[DOUBLEPOST=1502616278][/DOUBLEPOST]
DHECje1XYAEFQxx.jpg:large

Последно уредено:
Никој не го спомна Велбек. Според мене солидно изигра, трчаше ко луд[DOUBLEPOST=1502486502][/DOUBLEPOST]
XhakaStats.jpg

Најголемото засилување сезонава
Си кажав јас што мислам на таа тема, Џака ќе си гази верувајте.... идната се зона Џака ќе биде баран као Алексис сега.... и тоа е проблем :)

Никој не го спомна Велбек. Според мене солидно изигра, трчаше ко луд[DOUBLEPOST=1502486502][/DOUBLEPOST]
XhakaStats.jpg

Најголемото засилување сезонава
Си кажав јас што мислам на таа тема, Џака ќе си гази верувајте.... идната се зона Џака ќе биде баран као Алексис сега.... и тоа е проблем :)

Сеа само шо глеав од Мотм Џака воедно беше и најдобар и најлош наш играч, колку само лошо се постави при 2те нафрлања за двата гола, настрана шо ја згреши за вториот бидејќи колку што беше тој виновен толку беше и Елнени.

Последно уредено:
Сеа само шо глеав од Мотм Џака воедно беше и најдобар и најлош наш играч, колку само лошо се постави при 2те нафрлања за двата гола, настрана шо ја згреши за вториот бидејќи колку што беше тој толку беше и Елнени.

Првиот гол го киксираше Чех,после тоа Џака додека да интервенира си еба мамата.Вториот е полу-грешка на Елнени полу на Џака.И освен тоа што беше асистент на два гола,учествуваше и во другите два гола и тоа беше доста клучен,со пасовите отфрли доста играчи.

Првиот гол го киксираше Чех,после тоа Џака додека да интервенира си еба мамата.Вториот е полу-грешка на Елнени полу на Џака.И освен тоа што беше асистент на два гола,учествуваше и во другите два гола и тоа беше доста клучен,со пасовите отфрли доста играчи.
Тоа не го спорам, ти викам за првиот и третиот гол криминална поставеност при нафрлањата.

Za prviot e Ozil. Ako ne ja ebeshe rabotata kade driblashe na 20m od golot nemase da ima korner i posle to gol. Ali uvek se bara dezhurni krivac plus. :)

Za prviot e Ozil. Ako ne ja ebeshe rabotata kade driblashe na 20m od golot nemase da ima korner i posle to gol. Ali uvek se bara dezhurni krivac plus. :)
Секундарен кривец, Чех, ќе го ренда сега Јенс на тренинг, наебал е :D
Озил не беше фит, незнам зашо го избрза Венгер да стартува, можеше Ивоби да почне ... Па и формата му е ... Мора да се среди дечкото или нека се спрема да грее клупа.
20729618_1055524307884163_8825028486164070572_n.jpg

Последно уредено:
Дур се чека нареден натпревар да се посмееме со една фотка од едно малку поинакво подалечно време. Не замерувајте што личноста не е баш меѓу најомилените тука, но сум го собирал албумов, мора да се сподели ова од архивата. Дами и господа...

BFMJbPFCcAIDTpO.png:large

Која фризура :D памтам дека носеше опасна џигерица ама ваков не го памтам:ROFLMAO::ROFLMAO:

Инаку за видеото погоре, се виде дека не се уиграни убаво со Лаказет. После којзнае колку време имаме подвижен напаѓач со чувство кога да втрча и тимот не е навикнат нормално. Кога толку време си играл и увежбувал акции со дуплиот пас на Жиру (пошто едино тоа го знае) и никад не ти паднало на памет да пуштиш топка меѓу одбрана пошто Жиру 102,3% ќе ја усере, нормално дека нема да знаеш што да играш со напаѓач што знае да втрча и да прими топка без да ја усере.

Страшна анализа, замисли сега Лаказет централно и лево Алексис за вакви долги топки и Џака да пушта долги пасови или евентуално Озил. Title contender дуо сигурно, уште Венга да го земе Анри за совети да им дава на пишпирициве. Имаше еден клип кај што Анри објаснува како напаѓале во времето на Пеп односно какви демаркации во кошаркарски жаргон користеле за утрчување и длабоки топки за 1на1 со голман. Уште кога ќе земеш во предвид дека и алексис и лаказет се побрзи од анри што беше на времето... Мора годинава боље, само да не поштедат повредите и :pijani::pijanco:[DOUBLEPOST=1502792124][/DOUBLEPOST]Плус да ја ојачаме средината и/или дефанзивата до крај на август

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom