Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не ја гледав утакмицата и нема да зборувам за тоа кој како играл и дали сме заслужиле да тепаме или не. Битно земавме 3бода кој ни се од големо значење. Мене само едно нешто ме загрижува, а тоа е што Iwobi многу го форсира. Стварно е многу добар ама да не му ја заебе кариерата како на Вилшер. На тие години нивното тело не е навикнато на такво високо темпо на игра. Затоа во наредни 2-3 утакмици јас би сакал некој од клучниве играчи да ги одмара, или да играат највеќе до 60мин.

Исто така за што го купивме бе Лукас Перез за на клупа ?

За Жиру имам некое чуство дека воопшто не е повреден туку е казнет од Венгер заради глупиот црверн што го направи во ЛШ. Можно е и со Џака да биде истото, ама со оглед на тоа дека му е прв црвен најверојатно ќе му одржи само лекција.

Не ја гледав утакмицата и нема да зборувам за тоа кој како играл и дали сме заслужиле да тепаме или не. Битно земавме 3бода кој ни се од големо значење. Мене само едно нешто ме загрижува, а тоа е што Iwobi многу го форсира. Стварно е многу добар ама да не му ја заебе кариерата како на Вилшер. На тие години нивното тело не е навикнато на такво високо темпо на игра. Затоа во наредни 2-3 утакмици јас би сакал некој од клучниве играчи да ги одмара, или да играат највеќе до 60мин.

Исто така за што го купивме бе Лукас Перез за на клупа ?

За Жиру имам некое чуство дека воопшто не е повреден туку е казнет од Венгер заради глупиот црверн што го направи во ЛШ. Можно е и со Џака да биде истото, ама со оглед на тоа дека му е прв црвен најверојатно ќе му одржи само лекција.
Ивоби вчера беше заменет во 68 минута, а и претходните натпревари не играше повеќе од 75 минути, на сите беше заменет. Лукас Перез ќе добие шанса, му треба уште малку навикнување на лигата а и сега за сега не гледам на кој би му го земал местото во нападот кога овој прв состав носи резултати.

Колку ми е криво за Лестер, сите ги тепааа само ние не успеавме....

Лестер од никого нема изгубено дома. Гости игравме таму, не заброавај.

Иначе за Перез мислам дека имаше некоја ситна повреда и затоа не играше, но мислам дека сега е во тимот повторно. И очекувам да добие шанса во овие три меча кои ги играме дома, против Лудогореџ, Боро и Ридинг.

Случајот со Жиру не е никаква завера на Венгер против него. И мислам дека ќе се врати подобар од било кога. Добро е кога на тимот му оди и без него, а со негово враќање би имале џокер плус.

http://www.mirror.co.uk/sport/football/transfer-news/alex-oxlade-chamberlain-admits-might-9057674

Види го уште се заканува, а дозволи местото да му го земе младинец.
Наместо да учи од Волкот како повторно се заработува првотимски статус он се жали
Za greota e covekot. Od fudbalski aspekt nema sto nema. Sut, dribling, sila, brzina pa i tehnikata mu e solidna. Nemozam da sfatam kako do sega ne go zabetonirase mestoto vo prviot tim. Ne mi e sfatlivo kako Volkot igra pred nego, kako Velbek i Remzi igraa na krilo pred nego, kako kopiljot Ivobi izgleda ko Pires vo sporedba so nego.

Доби шанса на почетокот од сезонава, тоа што не ја искористи е друга прича. Слободно нека иде, ако не сака да се бори за прв тим.

Za greota e covekot. Od fudbalski aspekt nema sto nema. Sut, dribling, sila, brzina pa i tehnikata mu e solidna. Nemozam da sfatam kako do sega ne go zabetonirase mestoto vo prviot tim. Ne mi e sfatlivo kako Volkot igra pred nego, kako Velbek i Remzi igraa na krilo pred nego, kako kopiljot Ivobi izgleda ko Pires vo sporedba so nego.
???

Слободно нека оди кај сака, талентирани младинци којшто чекат шанса за некоја минута на терен има еден куп во Арсенал, ич ама ич нема да ми биде жал дури и да стане ѕвер во друга екипа оти Венгер шанси на послужавник му реди на дечкото веќе со години, мрш тамо ти ебам преценетото енглезче.

Не ми е јасно зошто не го пуштат на позајмица, сигурен сум повеќето тимови би се истепале за да го соберат. Со редовна првотимска игра ќе се види неговиот талент.

Ги читам мислењава за Окс и не можам да ви се начудам.
Шо е до вас одма ќе го продадете. Би продале огромен талент и капацитет, а у тим би останал коњ ко Жиру. И океј споредбава не е може на место зошто различна позиција играат, ама муабетот ми е многу лесно се откажувате од таленти, а браните коњови ко Жиру....

Волкот само ја нејќев да се продаде, а сите ќе го продадовте уште одамна. И сеа коа Волкот ни стана најдобриот играч или бар еден од најдобрите, одма сите го сменија мислењето и не глеам више некој да бара да се продаде Волкот.
Баш поради ова и никогаш не би го продал Окс, дополнително и поради тоа што ако си отиде од Арсенал, а отиде у друга англиска екипа ќе има дупло поголема мотивација за да „ни докаже“ дека напраиле грешка кога го продале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom