Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Подобра шанса за хетрик на Тео здравје :shok2::shok2::shok2:.
Али ќути извадивме три бода, Џака ептен се изглупира беше чист црвен.
Ивоби колку е јак тоа е чудо, само нека го служи здравје и вакви партии да реди.
Јако ептен, во добар ритам сме да гризам јазик, само вака нека продолжат.:oleee::oleee::oleee:

Тео што испромаши :facepalm:

Ама одличен беше денес, два гола, цело време во шанси, практично он беше напаѓачот денес, Санчез плеј, Озил и Ивоби беа крила.

Искрено не ни знам како стаса до тоа да се тресеме. Утакмицава ти е чист доказ дека од буквално ништо можеш да извадиш бод.

Линискиот судија не зафркна двапати, останатото беше коректно судење. Често на ФИФА/ПЕС вака клизам како Џака и секогаш добивам црвен. Според вас заслужен?

Мислам да, старт позади, тој црнецот беше во трк сам во контра, уште кога го видов фаулот 90% сигурен дека ќе му даде црвен

Да не беше црвенот, ќе беше страшен контра-напад 4 на 2.
capture-20161015-173317.jpg

Затоа јас сметам дека фаулот беше многу на место, начинот на кој беше направен не беше баш како што треба затоа и го доби црвениот, но тоа беше паметно фаулирање.

да не се повредеше тој црнецот по страната на Монреал што напаѓаше, сега ќе пцуевме све живо и диво во Арсенал, од чистачка па до Венгер

Според мене ова беше паметен потег на Џака, стартот не беше опасен туку само спречуваше контра .Имало милион вакви случаи и никогаш не е покажан црвен картон. И само еден наш играч да имаше останато на нашата половина сепак фаулот е направен на нивна половина. Никако не можам да го разберам дебелиов судија, 99 % од другите судии би покажале само жолт картон.

Мислам дека ако се пожалат кај ФА за црвениот картон, ќе му го избришат.

Де нека покаже некој статистика колку офсајди имавме, околу 3 беа погрешно досудени, исто и многу фаули за нас не досуди судијата, катастрофа беа и Мос и двајцата линиски.

edit: ништо од жалењето

Wenger on Xhaka: "No [I won't appeal the red card]. In Germany, he had some [red cards] but I don't think he's a dirty player at all." #afc

Последно уредено:
Можеби е појасно зошто Венгер Кок игра цело време пред Џака. Не дека е слаб но сепак нека си се прилагоди. Кок одлично си тера.

Инаку најмногу ме нервира што секој натпревар кога ќе направиме два гола предност многу се опуштаат. Многу подобро играме на еден гол разлика. Имаш 2 гола предност и повлечи се чекај контри барем имаме играчи за тоа немора сите напред да трчаат.

Namerata za da napravi faul bese na mesto. Sprecena bese opasna kontra na Svonsi. Nemame mnogu igraci sto znaat da napravat faul koga treba da se spreci kontra i za pofalba e takviot poteg. Od druga strana pak mnogu mu izbega toj crnecot pa morase so majageri da go mava so sto mu dade sansa na sudijata da izvadi crven. Po mene opravdan crven. Nekoj da go mavnese taka Ozil sigurno ne bi se zadovolile samo so zolt.[DOUBLEPOST=1476571059][/DOUBLEPOST]
Можеби е појасно зошто Венгер Кок игра цело време пред Џака. Не дека е слаб но сепак нека си се прилагоди. Кок одлично си тера.

Инаку најмногу ме нервира што секој натпревар кога ќе направиме два гола предност многу се опуштаат. Многу подобро играме на еден гол разлика. Имаш 2 гола предност и повлечи се чекај контри барем имаме играчи за тоа немора сите напред да трчаат.
Los natprevar imase Dzaka, nema vrska so voigranosta so timot. Na mesto si bese prethodnite nekolku natrevari. Deneska ne bese los samo vo defanziva, ni dolgite topki prema napadjacite ne gi pogadjase. Ednostavno ne mu bese denot.

Последно уредено од модератор:
Од денешнава утакмица како позитивно ќе ги земам трите бода.
Мора да знаеме да ја убиваме утакмицата.Денеска беше пример над примерите како тоа не го направивме.Многу често делуваме преопуштени на водство над 2 гола разлика и таа опуштеност често знаело да ни ја еба мајката.Денеска утакмицата мораше да биде завршена многу одамна,па дури и после црвениот,а не да се тресеме до последна секудна.
Кога ќе знаеме ова да го правиме и кога ќе знаеме да играме под притисок е тогаш ќе бидеме шампиони.
Имаме потенцијал во тимот и некако оваа сезона имам некое чуство различно од минатите. Ќе видиме како ќе се одвива сезоната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom