Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
САНТОС,ЖЕРВИЊО,Шамак,Скилачи,Силвестре, можам и Аршавин да го ставам тука.
А вие па од каде видовте дека е добар играч, со што заслужил да игра во клуб како Арсенал, до вчера не знаевте дека постои човекот.
Нејсе многу ми е гајле дали ќе го купиме или не, мене важно ми е дали ќе се подобри играчкиот кадар, а со него не верувам дека ќе го подобриме, бидејќи како што кажав и во претходниот пост има минимум 5 играчи кои покажале поголем квалитет од Ел Нени во европска, интернационална и клубска сцена и се достапни за сума од 20 до 30м.

Сите дркавме на Аршавин и што дека? Баш доказ дека скап ирач и со име не е гаранција дека ќе успее. ЗНачи немаш никаква гаранција нито скап ниту евтин ако земеш дека тој играч ќе успее. Има случаеви каде анонимуси станале најбитни играчи и преплатени каде што се изгубиле така да да не тврдиме многу однапред кој ќе помогне или нема во тимот затоа што испаѓаме секогаш смешни...[DOUBLEPOST=1451563716][/DOUBLEPOST]
Менхегладбах и ПСЖ. И двајцата се офанзивни играчи од средниот ред.

Прашањето ми беше за друга поента сепак фала за одговорот иако делумно ми е познат ;)

Прашањето ми беше за друга поента сепак фала за одговорот иако делумно ми е познат ;)
Овој Џака е добар, наводно Баерн го тражиле, ама ако случајно отиде мислам дека ќе биде Шакири втор дел, а овој Рабиот е многу добар играч во ПСЖ. Млад, добар со топката, дава асистенции, по некој гол, се разбира од тоа каква му е минутажата во ПСЖ. Лично за мене Рабиот е подобар од Џака ако си правиме некаква си споредба, ама не верувам дека ако сака ПСЖ да го продава, дека ќе го даде за мала сума. :)

Овој Џака е добар, наводно Баерн го тражиле, ама ако случајно отиде мислам дека ќе биде Шакири втор дел, а овој Рабиот е многу добар играч во ПСЖ. Млад, добар со топката, дава асистенции, по некој гол, се разбира од тоа каква му е минутажата во ПСЖ. Лично за мене Рабиот е подобар од Џака ако си правиме некаква си споредба, ама не верувам дека ако сака ПСЖ да го продава, дека ќе го даде за мала сума. :)

Абе се ми е јасно ама знаеш лесно е да кажеш овој сакм да дојде или ми прави чејф, а дали може и колку ќе се снајде во тимот е друга работа. Неможе да го купиш секое звучно име (иако овие двајца се уште далеку од тоа) и неможе името да ти гарантира успех. Ко желботека сме овој сакм оној сакам.

@Ashburton Grove не ми текнува, ама тебе сигурно ти текнува какви глупости правеше првите години. Друга работа, барем јас како што го сватив а најверојатно е и така, типот мислеше на веќе докажан и познат играч. Монреал игра како што игра благодарение на Венгер, дрво беше на почетокот а погледни го сега, неможеш да го поминеш назад, плус и напред е многу добар.
Секако дека ќе има тежок период, доаѓа во нова средина, непозната, треба одреден период за адаптација али квалитетите биле тамо нашиот скаутинг персонал заедно со Венгер ги препознале пред да го пазарат ама сега не бил познат и не вредел 150м, океј ...
Летото се пискаше зашо не сме земале некој просек играч за ротација на Жиру сега зашо сме земале некој "Under the radar signing"
Никад нема да сме задоволни, Венгер аут :D
Губиме со екипи од долниот дел на табелата ова мора да се поправи 2016
34QsCCV.png

Последно уредено:
Со 7 од топ 10 екипите играме у гости - не е на арно тоа.

епа требаше Венгер да мисли на тоа уште од порано, а не да ми изиграваат примадони на утакмици како Норич, ВБА, Саутемптон, Вест Хем и сл. каде наместо да собираме поени за залиха, играчите си го ладеа к**от на терен.

САНТОС,ЖЕРВИЊО,Шамак,Скилачи,Силвестре, можам и Аршавин да го ставам тука.
А вие па од каде видовте дека е добар играч, со што заслужил да игра во клуб како Арсенал, до вчера не знаевте дека постои човекот.
Нејсе многу ми е гајле дали ќе го купиме или не, мене важно ми е дали ќе се подобри играчкиот кадар, а со него не верувам дека ќе го подобриме, бидејќи како што кажав и во претходниот пост има минимум 5 играчи кои покажале поголем квалитет од Ел Нени во европска, интернационална и клубска сцена и се достапни за сума од 20 до 30м.
Од овие само Жервињо и Аршавин беа купени како првотимци, другите беа бекап играчи за ротација.
Падот во форма на Аршавин коинцидираше со проблемите во неговиот приватен живот така да од овие што ги наброја останува само Жервињо кој не успеа да се прилагоди на англискиот фудбал.

Прати му CV на Венгер, може ќе те земат за скаут во Арсенал со твојава експертиза.

Добро е што со копачките, бункер екипи од долниот дел на табелата играме дома.Многу полесно ке ги разбиеме на домашен терен и ке собираме поени.

Дома треба да победиме најмалце 9/10, немаме воопшто тешки натпревари. (освен со Челзи).

Во слична ситуација сме како пред две сезони, тогаш дури и бевме лидери на табелата многу подолго време, но имавме ден пеколен распиред со 5-6 дерби утакмици по ред кога изгубивме се што можеше да се изгуби.

Сега не се сите тешки утакмици една по друга но пак ги имаме истите тешки гостувања. Ќе бидам реалистичен и ќе кажам дека не верувам дека ќе издржиме, најсреќен би бил кога би згрешил, ама тешко, тимот ни е растегнат до кинење, имаме тројца првотимци со долгорочни повреди, една повреда во средниот ред не дели од тоа во прв тим да игра некој младниец, а јануарскиот транфер период е тежок за доведување играчи кои одма ќе направат импакт. Не викам дека Елнени или било кој да дојде нема да е добар играч, но не верувам дека одма ќе се разигра. Монреал и Габриел се доведени во јануари, но ни еден од нив одма не играше во животна форма. Баш Аршавин беше играчот кој иронично најдобрата форма ја имаше првите месеци кога дојде во клубот.

Тогаш сите ни се исповредија и ни падна формата, сега имавме слична ситуација но добро се справивме со тенкиот состав. Да се вратат повредените и да не се случуваат нови повреди не би верувал дека ќе имаме кризен период.

Кога ке видам какви крпаницини ни е составот неможам да кажам дека сме фаворити за освојување, иако сите кладилници и повеќето "стручњаци" викаат дека сме.Многу ке зависи од тоа во каква форма ке се врати Алексис кој после 3 години интензивно играње еве поради повреда имаше месец дена одмор.Ако е на нивото од лани а истовремено Озил да ја задржи формата мислам дека до крај ке се бориме со Сити.Нормално се ова во случај да не отиде хамстрингот на Кошчелни или некој друг битен играч.

Од овие само Жервињо и Аршавин беа купени како првотимци, другите беа бекап играчи за ротација.
Падот во форма на Аршавин коинцидираше со проблемите во неговиот приватен живот така да од овие што ги наброја останува само Жервињо кој не успеа да се прилагоди на англискиот фудбал.

Прати му CV на Венгер, може ќе те земат за скаут во Арсенал со твојава експертиза.

Стави го и Подолски во низата лоши трансфери, Калсторм не го ни бројам тоа беше пародија.
И шо има веза дали бил трансферот за првотимец или за резерва, лош трансфер си е лош трансфер.
Ел Нени првотимец ли ќе биде?
Падот на формата на Аршавин покрај лошиот приватен живот(гнетење Гамбургери од МекДоналдс), во неа имаше удел и Венгер, оти од АМФ се обиде да направи крило, истото беше и со Полди, од втор напаѓач го играше крило.

Нас зимово ни треба играч кој ќе донесе инстантна форма, овие 3-4 месеци да изгази, како што го посочи примерот Батеман со Аршавин, а не некој анонимец од другата година што ќе почне да игра, бидејќи ќе му треба време да се прилагоди на новата средина.
Подобра прилика за освојување на ПЛ нема никогаш да добиеме, Венгер треба да ја зграпчи оваа шанса со две раце, а не повторно експерименти да прави.

Исто така гледам сите се фативте со примери да ме бомбардирате како некои играчи биле платени многу пари а ништо не покажале, додека некои кои биле платени поефтино и супер испаднале.Тоа дали играчот ќе се погоди или не никој 100% не може да знае, но шансите трансферот да биде успешен се зголемуваат кога ќе донесеш играч од подобра лига и од подобар тим, исто и цената го отсликува квалитетот и реномето на играчот, зборувам за финален продукт, не потенцијал како Ел Нени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom