Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
и Ван Гал има освоено све што може да се освои па пак не ги исполнува очекувањата, а плус потроши над 200 милиони[DOUBLEPOST=1443704470][/DOUBLEPOST]одјеби
Лaни дa, не ги испoлни a зa гoдинaвa ќе видиме. Еве мoментaлнo пoдoбрo игрaaт oд нaс и се први нa тaбелa aмa дoлгa е сезoнaтa ќе видиме кaкo ќе се oдвивa.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Na današnji dan prije 19 godina u Arsenal je došao neponovljivi Arsene Wenger!

Ja sam još uvijek jedan od onih koji ga podupire zato želim reći par riječi što trenutno mislim i zašto smatram da treba ostati na klupi bar do kraja ugovora.

Naime Arsene je veliki trener, trener koji stvara igrače, i te filozofije se drži i sada.

On je mogao u prijelaznom roku sigurno dovesti Cavanija (29 godina), Jackson Martineza (29 godina) , Benzemu (27 godina), ali razmislite što bi s tim igračima bilo za 2-3 godina, oni bi svi već bili u 30-tima i njihova bi forma bila puno slabija nego danas.

Ono što Wenger radi on stvara momčad koja će za 2-3 godine harat Europom.

Pogledajte samo kako Walcott igra u zadnje vrijeme (koji bi vrlo vjerovatno bio zapostavljen da je došao netko novi), onda Coq, a tu su još Ramsey, Wilshere, Ox, Sanchez, Bellerin i ostala ekipa.

Stoperi Gabriel i Chambers će bit odličan par kroz nekoliko godina.

Vjerovatno će tada Wenger i otići ća, i kad dođe novi trener koji bude osvajao trofeje s Arsenalom bit će podizan u nebesa, no sve zbog ovog čovjeka ovdje, jer on je napravio momčad koja je sposobna osvajat trofeje.

Arsene nije Arsenal, ali Arsenal je velik zbog Arsenea!

I želim iskoristiti priliku i reći PROFESORI HVALA TI NA SVEMU ZBOG ONOGA ŠTO JE BILO I ZBOG ONOGA ŠTO ĆE TEK BITI!

80% и ова е мојот став,со корекција посебно во делот за Бензема.Ако имаа прилика,Бензема мораше да се зема.

Во последно време се појавија многу анти-Венгер.Кој е уште со Венгер,го поддржува 100%?

Кoкелaн беше среќa, не верувaм декa Венгер знaел декa ќе игрa тoлку дoбрo зoштo инaку не би гo прaтил нa пoзaјмицa вo Чaрлтoн.

Na današnji dan prije 19 godina u Arsenal je došao neponovljivi Arsene Wenger!

Ja sam još uvijek jedan od onih koji ga podupire zato želim reći par riječi što trenutno mislim i zašto smatram da treba ostati na klupi bar do kraja ugovora.

Naime Arsene je veliki trener, trener koji stvara igrače, i te filozofije se drži i sada.

On je mogao u prijelaznom roku sigurno dovesti Cavanija (29 godina), Jackson Martineza (29 godina) , Benzemu (27 godina), ali razmislite što bi s tim igračima bilo za 2-3 godina, oni bi svi već bili u 30-tima i njihova bi forma bila puno slabija nego danas.

Ono što Wenger radi on stvara momčad koja će za 2-3 godine harat Europom.

Pogledajte samo kako Walcott igra u zadnje vrijeme (koji bi vrlo vjerovatno bio zapostavljen da je došao netko novi), onda Coq, a tu su još Ramsey, Wilshere, Ox, Sanchez, Bellerin i ostala ekipa.

Stoperi Gabriel i Chambers će bit odličan par kroz nekoliko godina.

Vjerovatno će tada Wenger i otići ća, i kad dođe novi trener koji bude osvajao trofeje s Arsenalom bit će podizan u nebesa, no sve zbog ovog čovjeka ovdje, jer on je napravio momčad koja je sposobna osvajat trofeje.

Arsene nije Arsenal, ali Arsenal je velik zbog Arsenea!

I želim iskoristiti priliku i reći PROFESORI HVALA TI NA SVEMU ZBOG ONOGA ŠTO JE BILO I ZBOG ONOGA ŠTO ĆE TEK BITI!

80% и ова е мојот став,со корекција посебно во делот за Бензема.Ако имаа прилика,Бензема мораше да се зема.

Во последно време се појавија многу анти-Венгер.Кој е уште со Венгер,го поддржува 100%?

Овој што го пишувал текстов изгледа последниве 3 години нема ни една утакмица гледано од Арсенал.Гледал ли другарот барем една утакмица да види каква посрана игра имаме, кај е тука филозофијата.Порано се знаеше игравме на посед, сега играме на контри, на посед или автобуси паркираме, зависи како ќе ни тргне во утакмицата.
Уште па пишал дека правиме играчи, а единствени кои напреднаа последниве години се Белерин и Кокелан и двајцата беа втурнати во жарот поради повреди, не поради предходно планирање.Британското јадро веќе подолго време стагнира, а баш тоа требаше да го предводи овој тим.
Пишал и дека Кавани,Бензема, Мартинез, ќе бидат веќе стари, а не гледа дека моментално вриеме од играчи кои се веќе во 30тите години и кои за максимум 2 години ќе треба да им бараме замени.

@Факе до некаде е во право, ама изоставен е фактот како игра тимот, формата и тактичката поставеност. А за се друго фала му на Венгер ама време е да ја напушти клупата . Треба да добие некоја друга позиција дека почнува да се губи. Од него остана добар економист, но одминат тренер. Но мислам дека мора да остане во клубот, сепак како senior figure е потребен, не се сомневам дека ќе му се најде некоја позиција ако се сложи.

Чекајте сеа, настрана се дај да се преброеме уште кој се за Венгер ин,Венгер ол? Јас и кој? :)

Ја кажав уште мината сезона. Доколку мината ја заврши со трофеј и пласман ( директен ) во ЛШ, заслужува уште една сезона, каде МОРА да се насочи и да ја освои ПЛ. Ако се деси тоа, нека си го доработи договорот, за другото ќе видеме, после другата сезона. Ако не освои ПЛ, тогаш доста е и оваа. Нека постапи паметно, нека предаде кормилото на друг. И онака, период на транзиција ќе е за повеќето клубови.

Јас сум прилично неодлучен по прашањето Венгер аут/ин, со години сум во дилема, кога финансиски се стабилизиравме кога го освоивме ФА купот (првиот пат), трансферите на Санчез и Озил си реков, има шанса, има шанса Венгер да се збогува со нас со уште една освоена ПЛ титула, но ланското некупување дефанзивец кога беше преочигледно дека ни треба, овогодишниот мизерен трансфер период, тактичката застареност и утопизам на Венгер (прешалтување на играчи надвор од нивните позиции само затоа што тој така си замислил дека функционира) не ми даваат надеж и повеќе ме влече накај Венгер аут.

Уште пред 3 години викав дека ни треба свежа крв во менаџирањето на клубот, прво сакав нов бр.2, млад и полетен, но сега веќе сметам дека новиот менаџер треба да е таков, амбициозен и желен за успех. Не викам дека Венгер не сака успех и не е амбициозен, но е таков на некој свој, фантазерски начин, сака да стигне до успех со некои утописки идеи и за жал не верувам дека во реалноста ќе му успеат.

А заслужува стариот уште една ПЛ, (или конечно ЛШ ама тоа многу потешко), уште една за достојно да го испратиме, оти заслужи, настрана сите тешки последни години, целата Англија заслужува да го види Венгер пензиониран како шампион, уште еднаш.

До лани и јас бев неодлучен во врска со ова прашање, ама после летово и ужасниот старт во сезоната, сум Венгер Аут.Нјаголемо влијание во мојата одлука има повторувањето на истите грешки секоја ебена сезона во последните 3 години, капак на се ставија големиот број резултатски понижувања кои ги претрпевме како клуб.
Не треба да му се даваат нови улоги во тимот, како спортски директор и сл, ако си оди, нека си оди засекогаш и нека си ги земе со него филозофиите кои ги практикува.
Еве моментално има двајца слободни тренери,Клоп и Анчелоти, не верувам дека во блиска иднина ќе има ваква шанса да можеме да бираме меѓу двајца класа менаџери кои може да се донесат за без пари.

и Ван Гал има освоено све што може да се освои па пак не ги исполнува очекувањата, а плус потроши над 200 милиони[DOUBLEPOST=1443704470][/DOUBLEPOST]одјеби
Од такви ко тебе шо не си гледаат подалеку од носот не не бива како народ.
Ќе одјебам,ти продужи да се палиш на чичо Венгер.Поз

Венгер aут, неaм више трпение, преку глaвa ми е oд тoa секoјa гoдинa дa викaме уште 1-2 трaнсферa и oсвaјaме титулa зa нa крaј дa oстaнеме сo стaпoт у рaце зoштo демек немaлo квaлитетни игрaчи нa пaзaрoт.

а од такви како тебе што го пикаат носот и кај што не треба никогаш нема да пркнеме ко народ зошто секој туѓо гајле бере. Ти продолжи да др*аш на филозофи на Ван Гал
:drk:

:facepalm:
Каков фејспалм човече,поглуп спој на реченици немам видено.
Уште па на крај толку побрзо ќе застанете позади тимот во подршка:pos:
Клоп со оваа екипа + 1-2 играчи ќе биде минимум втор у лигата.
Сигурно нема да изгуби од Динамо Загреб.
Klop so ovaa ekipa + 1-2 igraci bes poras ke ja osvoi ligata za vtoro mesto ne pravime muabet.A i vtorata tvoja poenta se slozuvam Klop sigurno ne bi izgubil od Dinamo Zagrep.[DOUBLEPOST=1443722556][/DOUBLEPOST]
Kaj od fudbal pa i od sociologija imas poznavanje.

55% out,45% in :)
Да не беше толку инатлив ќе носев негов аватар, но со таквата филозофија во денешно време нема да реди успеси. Мора да троши за да успее,реално. Порано конкуренти за ПЛ ни беа само Јунајтед, сега во трката се вклучија уште 4 екипи. Јас сум сигурен дека ако го поседуваше составот на Сити до сега ќе освоеше 2-3 пати ЛШ/ПЛ. Оствари Јаја Туре ќе го играше крило па нема да држеше вода муабетот. Поради тие негови идеи да го докаже невозможното не напредуваме. Погоре спомнав дека е лесно предвидлив и речиси со ист пристап влегува на секој натпревар. Исто така дисциплината и мотивацијата од година во година се повеќе се влошува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom