Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Венгер е единствениот човек со визија која ја имал пред 18 години и која ден денес трае. И од која знае што сака. Ние не можиме да се одлучиме дали сакаме или нејќиме сол на компирите.[DOUBLEPOST=1407266457][/DOUBLEPOST]
Мислам дека за да бидеме конкуренти за титула не зависи толку од новите засилувања (оние што дојдоа и оние што ќе дојдат), туку повеќе зависи од играчите кои се подолго со нас да покажат зрелост и да го повлечат тимот напред до титула (нешто како што направи трансформација на подобро Ремзи лани, истото го очекувам сезонава од Волкот, Вилшер, Гибс, Окс и уште некој).

Зошто да бидеме реални, лани најдобар играч не ни беше Озил на кој сите се палевме, така да не ни очекувам годинава најповеќе да се истакнат новите засилувања туку напротив напишав погоре од кого очекувам сезонава да блесне.

И на крај не е важно секогаш да се земе звучно име во тимот ако не се вклопи колективно и не го дава максимумот. Јас би менувал 10 Озили и Санчези за да имаме уште еден Ремзи во тимот кој е неверојатен тимски играч и иако последно се истакнува индивидуално повеќе секогаш тинмската игра му е на прво место (што лесно може да се види од статистиката, дека секогаш истрчал највеќе, направил највеќе tackles креирал шанси во напад и сл.)

Е така. Многу се вложи во Ремзи, Вилшир и Тео наназад во годините, а само лани Ремзи го даде максимумот. Но, да, очекувам сезонава лидер да биди Тео Волкот. Можи ќе звучам и смешно, но очекувам +30 гола во сите конкуренции од него.

Последно уредено:
Венгер е единствениот човек со визија која ја имал пред 18 години и која ден денес трае. И од која знае што сака. Ние не можиме да се одлучиме дали сакаме или нејќиме сол на компирите.[DOUBLEPOST=1407266457][/DOUBLEPOST]

Е така. Многу се вложи во Ремзи, Вилшир и Тео наназад во годините, а само лани Ремзи го даде максимумот. Но, да, очекувам сезонава лидер да биди Тео Волкот. Можи ќе звучам и смешно, но очекувам +30 гола во сите конкуренции од него.
Ич не е смешно, со Озил ништо чудно и повеќе да бапне.

Мислам дека за да бидеме конкуренти за титула не зависи толку од новите засилувања (оние што дојдоа и оние што ќе дојдат), туку повеќе зависи од играчите кои се подолго со нас да покажат зрелост и да го повлечат тимот напред до титула (нешто како што направи трансформација на подобро Ремзи лани, истото го очекувам сезонава од Волкот, Вилшер, Гибс, Окс и уште некој).

Зошто да бидеме реални, лани најдобар играч не ни беше Озил на кој сите се палевме, така да не ни очекувам годинава најповеќе да се истакнат новите засилувања туку напротив напишав погоре од кого очекувам сезонава да блесне.

И на крај не е важно секогаш да се земе звучно име во тимот ако не се вклопи колективно и не го дава максимумот. Јас би менувал 10 Озили и Санчези за да имаме уште еден Ремзи во тимот кој е неверојатен тимски играч и иако последно се истакнува индивидуално повеќе секогаш тинмската игра му е на прво место (што лесно може да се види од статистиката, дека секогаш истрчал највеќе, направил највеќе tackles креирал шанси во напад и сл.)

Од она што го имам гледано Санчез, ми делува дека и он е таков тимски играч.
Таков менталитет имаат повеќето играчи од јужна америка, примети ги само нивните репрезентации како се борат до крај без разлика на резултатот и нема загубена топка.
Од Санчез сезонава јас очекувам да се покаже многу подобро него Озил на пример лани, само ќе му треба малку време да се навикне.

Тео само да ни остане здрав, покрај здрав Тео и Жиру ќе има над 25 гола сигурно, клучен играч ни е.

Таков менталитет имаат повеќето играчи од јужна америка, примети ги само нивните репрезентации како се борат до крај без разлика на резултатот и нема загубена топка.
Од Санчез сезонава јас очекувам да се покаже многу подобро него Озил на пример лани, само ќе му треба малку време да се навикне.

Тео само да ни остане здрав, покрај здрав Тео и Жиру ќе има над 25 гола сигурно, клучен играч ни е.
Да во право си за јужноамериканците. Зборот ми беше дека евентуалната борба за титула првенствено ќе ни зависи од играчите кои ги имаме на располагање подолго време и колку тие конечно ќе се покажат. Еве да го земеме Ливерпул лани, настрана Суарез играчи кои напреднаа многу и ја носеа играта на Ливерпул беа Хендерсон, Стариќ, Стерлинг и сл. кои не беа некои големи засилувања за многу пари.

Значи Верма ќе иде во Барса , барем нема да испадне буљаш ко холандската дунда....Штета што не сака да остане, али му се игра на чоекот, па се најубоо за него.....

Кога ќе освоиме ПЛ ќе сменам аватар и јавно ќе се извинам, денот ко го ставив овој аватар кажав

има напомена за звукот на почеток :)
Детски муабети,ај објасни ми како можел да освои Венгер ПЛ во последните 10 години кога се натпреварува против екипи со неограничени финансии а тој има трансвер буџет помал од Тотенхем?На ФМ неможеш да го направиш тоа што го има направено Венгер кога имаше конкурентна екипа.

Само да не го игра како шпиц на Санчез ако го форсираат шпиц да игра ми се чини дека ке има помал ефект од него затоа шо како крило многу доста помага и во дефанзива кој го гледал знае он се врака и на 20 метра од сопствен гол да одземе топка доста упорен,агресивен не е некоја флегма.

Детски муабети,ај објасни ми како можел да освои Венгер ПЛ во последните 10 години кога се натпреварува против екипи со неограничени финансии а тој има трансвер буџет помал од Тотенхем?На ФМ неможеш да го направиш тоа што го има направено Венгер кога имаше конкурентна екипа.

Пријателе ја се изреволтирав после ТРИТЕ срамни порази ланска сезона, и тогаш го сменив аватарот. Повеќе од јасно ми е што и како се дешава последниве 10 години, ама толку тврдоглав чоек ко Венгер немам видено, и никој неможе да ме убеди дека за тие порази е крив некој друг

@Кртола Санчез во нападот може да биде дури попродуктивен од на крило. Мислам дека е гол играч, кој сака да игра напред, веднаш во Жиру. Можеби би имале и некоја преформулација во играта, во смисол Санчез да е секогаш до Жиру и со тие добри кратки пасој на Жиру, да функционираат беспрекорно (тие двајца). Ако ги додадеме Озил и Тео, имаме тим за респект. Голем тим, за големи дострели. Значи со здрави Ремзи, Озил, Санчез, Тео и Жиру кај ќе ни биди крајот. Само здрави и живи. Венгер се правеше чекор по чекор за да дојде до ваков тим. Сеуште стојам на тоа дека ни треба само уште еден ДМФ. Напаѓач да очекуваме, можеби е премногу, но ДМФ ни е повеќе од потребен. А Венгер рече дека сеуште сме на пазарот. Така да, In Arsene We Trust. :D[DOUBLEPOST=1407279081][/DOUBLEPOST]
Пријателе ја се изреволтирав после ТРИТЕ срамни порази ланска сезона, и тогаш го сменив аватарот. Повеќе од јасно ми е што и како се дешава последниве 10 години, ама толку тврдоглав чоек ко Венгер немам видено, и никој неможе да ме убеди дека за тие порази е крив некој друг

Секој беше изреволитран, особено ти, оти те шигареја на училиште дека тимот твој губи. Знам како е, не бери гајле, али верата секогаш треба да ја имаш. Без неа ништо. :)

@Кртола Санчез во нападот може да биде дури попродуктивен од на крило. Мислам дека е гол играч, кој сака да игра напред, веднаш во Жиру. Можеби би имале и некоја преформулација во играта, во смисол Санчез да е секогаш до Жиру и со тие добри кратки пасој на Жиру, да функционираат беспрекорно (тие двајца). Ако ги додадеме Озил и Тео, имаме тим за респект. Голем тим, за големи дострели. Значи со здрави Ремзи, Озил, Санчез, Тео и Жиру кај ќе ни биди крајот. Само здрави и живи. Венгер се правеше чекор по чекор за да дојде до ваков тим. Сеуште стојам на тоа дека ни треба само уште еден ДМФ. Напаѓач да очекуваме, можеби е премногу, но ДМФ ни е повеќе од потребен. А Венгер рече дека сеуште сме на пазарот. Така да, In Arsene We Trust. :D
Тие најубо знает ама сепак не би го "жртвувал" Санчез за шпиц иако он е исклучително опасен на оние топки во празно а со оглед на тоа дека поголем дел од дефанзивциве во ПЛ се бавни и силни на дуел игра може тука да има некоја придобивка од тоа што би играл како шпиц сепак мислам дека попродуктивен би бил како крилен напагач тоа е сепак мое мислење иако индицииве покажвет дека е многу веројатно пошо и Кембел ако останит и тој поке преферират да играт на позиција крилен а Тео,Санчез ке се створит ептен гужва.
За ДМФ сеа како шо читав деновиве низ Португалски портали некако ми се чини дека опасно е загризано за овој Карвалјо а и денес не го приметив да е во тимот на Спортинг сепак поке би го сакал Кедира од причина шо полесно ке се вклопит покрај Озил,Пер и Полди и ке му требит помалку време за адаптација.
Исто и централен мислам требит ако заминит Вермален нејкам ако дојт до некоја повреда да гледам играчи од типот на Мигел и компанија како резерви а камоли во прв состав.
Напагач по мене е потребен освен ако не мислат дека Полди може да одговори соодветно на таа позиција искрено Жиру јас лично неможам да го поднесам ужасно ме нервират и ми е многу лигуш според мене он не е напагач каков шо му е потребен на Арсенал многу ми е неспретен во некој ситуации и мислам дека е лимитиран 20 голој од него неможам да очекувам али потајно се надевам ке ме демантират

И најважно Да немат повреди

@Кртола Санчез во нападот може да биде дури попродуктивен од на крило. Мислам дека е гол играч, кој сака да игра напред, веднаш во Жиру. Можеби би имале и некоја преформулација во играта, во смисол Санчез да е секогаш до Жиру и со тие добри кратки пасој на Жиру, да функционираат беспрекорно (тие двајца). Ако ги додадеме Озил и Тео, имаме тим за респект. Голем тим, за големи дострели. Значи со здрави Ремзи, Озил, Санчез, Тео и Жиру кај ќе ни биди крајот. Само здрави и живи. Венгер се правеше чекор по чекор за да дојде до ваков тим. Сеуште стојам на тоа дека ни треба само уште еден ДМФ. Напаѓач да очекуваме, можеби е премногу, но ДМФ ни е повеќе од потребен. А Венгер рече дека сеуште сме на пазарот. Така да, In Arsene We Trust. :D[DOUBLEPOST=1407279081][/DOUBLEPOST]

Секој беше изреволитран, особено ти, оти те шигареја на училиште дека тимот твој губи. Знам како е, не бери гајле, али верата секогаш треба да ја имаш. Без неа ништо. :)
Како татко да си им :pos::pos:

Све тоа убаво што викате Волкот ке биде лидер, Санчез ке биде лидер.

Ремзи е човекот кој ке ви биде мотор и оваа сезона. Никој во Арсенал не може да извади таков индивидуализам како него.
Да не зборам дека самодовербата му е sky high...

Све тоа убаво што викате Волкот ке биде лидер, Санчез ке биде лидер.

Ремзи е човекот кој ке ви биде мотор и оваа сезона. Никој во Арсенал не може да извади таков индивидуализам како него.
Да не зборам дека самодовербата му е sky high...

Не не, него не го ни споменуваме. Сите знаеме дека е така. Така да, велиме „после него“. Си го разбираме низ јазикот. Посебен сленг имаме. :D

Здрав Ремзи ќе биде најдобар играч во ПЛ сезонава. Заедно со шампионскиот тим на Арсенал. :D :D

Арсенал немаше да биде тоа што е да не беше тврдоглавоста на Венгер.Човекот направи трансформација на целиот клуб го претвори во светски бренд и екипа која е синоним за убав и атрактивен фудбал.Како е можно три утакмици да го поништат тоа ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom