Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Жиру голчиште дал за Франција
мме кај нас не го искористуваме му треба нему брзи крила за да дојде до израз

Sent from my ST21i using Tapatalk

Па судејќи према тоа колку многу му е подобрен финишот на Волкот во последниве 2 сезони, не гледам зошто да не би бил шпиц

Можеби му е подобрен во однос на претходно, но Волкот сеуште не е на нивото на Ван Перси, Ван Нистелрој, Беркамп, Анри.
А такво ниво е потребно, ако сака Арсенал до ПЛ титула или финале во ЛШ.
Aлексис е правиот човек за вас, еве читам, не сум сигурен колку е точно, на Балаг твитерот го немам чепкано одамна, да видам дали е точно, планираат меѓу другите играчи, да го продаваат и него.

Абе тука сите го сакаме фабрегас ама и сами знаете дека прво мора некој да си оди за он да дојде,оти во средина имаме многу играчи.Ако веке се купува во средина прво мора да се среди ДМФ позицијата.

Нека дојде и без да си оди некој. Фабре во Барса играше на позиција многу поофанзивна од таа во Арсенал( иако не му лежи толку), па може да се користи и во поофанзивниот дел. Може да се воспостави некаков систем на ротација, со кој нема да има потреба еден играч непрекинато да игра во згуснатите периоди( читај Ремзи лани од Октомври до Декември), па да доаѓа до повреди и да се трескаме кој да го замени достојно.
Крај краеви, за Фабрегас се работи. Класа играч! Ако е подобар од некој друг нека му го земе местото. Кој е во подобра форма тој нека игра, доста е од носталгии од типот...овј е млад ќе напредне..курци, палци. Време е да се гледа во сегашноста.
Јас би и Фабрегас и ДМФ. Нека остане еден од Артета и Фламини како ратна резерва.

Само Фабрегас и ДМФ без ново крило или напаѓач, тоа е доста ризична варијанта, јас сеуште сметам дека Фабрегас може да ја игра улогата на Артета во тимот, и така Венгер не игра со класичен ДМФ, ни Артета е таков, ниту беше Сонг.

Да. Напаѓач е приоритет број 1 можеби.
Во претходниот пост се задржав само на позициите во средината. Тоа е најважниот дел од екипата, особено во тим со стил на игра као Арсенал. Тука и ја загубивме трката за титула. И да имавме уште еден напаѓач од врвна класа, пак иста ситуација ќе беше.
А Фабрегас(или Ремзи) како ДМФ хм.....ризична варијанта. Во ПЛ е препорачливо да имаш таму некој физички доминантен играч.

Сеск нема да биде ни десетина од играчот што беше во Арсенал ако не се купат крила.
Џабе е и Озил и Сеск и класа напаѓач ако немаме асални крила.
Во времето на Сеск ги имавме Насри и Хлеб на крилни позиции, сега имаме мутав Подолски, испоповреден Волкот и Санти кој ич не го бива како крило.

И Сеск цела игра ја учеше на Пирес и Љунберг како крила, а сега ќе му биди тројно потешко. Имаме креативци во тимот, немаме класа напаѓач. Дури и би се согласил да останеме со Фламини и Артета на таа позиција, по цена да земиме врвен напаѓач.

Еве да останеме со Фламини ( 1 добра-1 лоша утакмица ) и Артета ( после 60та минута не го барај ), нека се земе врвен напаѓач што по default ти бара да го раниш со топки, исто така тешко веројатно дека ќе се враќа назад за да помага во одбрана. За да му даваат него добри топки, мора во игра да бидат Озил - Волкот - Ремзи ...

Џек секако ќе игра, и останува 5то место на Фламини и Артета. Јесда Џек е далеку подобрен во дефанзивни задачи ама знае и тој да направи дебели киксови, особено ако нема добар играч ( дефанзивен ) до него.

Друга работа е тоа што таа десна страна ќе биде далеку послаба сега кога Сања си оди, а пропорционално со тоа и Волкот ќе добива помалку квалитетни топки. Значи кај ти се губи таа десна бековска позиција, автоматски ти се губи и јачината на десната крилна.

Врвен напаѓач, од калиброт на Бензема еве пошто цело време со него сме поврзувани, кошта 50мил минимум, што ти остава далеку помалку средства за да купиш десен бек и дмф ( што моментално можеби и е највредна позиција сметајќи на тоа колку малку играчи има на таа позиција што се добри и константни ). Исто така квалитетниот напаѓач СИГУРНО ќе бара да игра на секоја утакмица.

Кажи ми што тогаш со Жиру, Саного ( страшно голем потенцијал ) и Полди.
Кажи ми кој ќе ја покрива одбраната тогаш ? Да со Гибс, Пер и Кош како стартери и Џенко може да се снајде...А што кога Гибс ќе е повреден, и негова замена е Начо ... Или Пер или Кош кога ќе се повреди да неаме замена, ако сметаме дека Верма ќе си замине ?

Со одбрана : Начо - X дефанзивец - Пер(Кош) - Џенко или друг ЧКЉ десен бек, а пред нив остарен Артета и киксер Фламини, не 6 по 10 ќе примаме од топ6 екипите. Така да тој „ ВРВЕН НАПАЃАЧ “ може многу поскапо да кошта од 50мил :)

Воиграноста на Сања со Тео е главната причина поради која не сакам Сања да си оди, а тоа најдобро ќе се осети сезонава, а не дека Сања е многу квалитетен бек. Бек како бек, меѓутоа со Волкот се знат како „дишат“. И двата се долги години во тимот и одлично соработуваат. Носењето на нов десен бек, за прв тим, значи ново воигрување, нови ротации, нови промени... Она што ќе го загубиме следната сезона е течноста, флуидноста по таа десна страна со заминувањето на Сања. Далеку дека Сања е не заменлив во тимот.

Видете за да се купува прво треба да се види и кој ќе оди. Правиме комбинации за кој да дојде а за заминување никој не планира. Ако некоја позиција ослабне со заминување треба да се рачуна и на тоа.

Али настрана трансферите нешто за минатата сезона да пишам.

Иако многумина Ремзи го прогласуваат за играч на сезоната јас на исто ниво би го ставил и Кош и до некаде и Мертезакер. Кош имаше една изјава на почетокот како на шала изјави дека ќе постигне гол за титула. Иако тоа небеше за во ПЛ сепак неговиот гол беше изедначувачки кој не однесе во продолженија каде успеавме да постигнеме уште еден. Си остана човекот на ветувањето.

Инаку кога мене би ме прашале (а никој не ме прашува :D) за трансферите прво или вавијано би го довел пак или обавезно некој постар голман како резерва со оглед на тоа што фабијански заминува.

Во одбрана без разлика дали Вермален оди или не би зел уште еден резервен по можност млад анонимец со желба за докажување кој би добивал шанса во куповите. Лево сме солидни е за десно сите се сложуваме дека е потребно засилување доколку замине Сања.

Средината дефинитивно е потребно дефанзивен средниста без разлика дали артета и фламини ќе останат. Артета игра според мене многу претпазливо и плашливо, фламини јако али без многу памет. Но сепак неговото присуство и мотиваците беа доста од корист. Едино криво ми е што Кокелин премногу повреди го скинаа за кого искрено имав високо мислење и се надевав дека ќе успее али тешко тоа и мислам дека неговата иднина е завршена. Другите по средина се таман.

За десно крило сме таман Гнабри и Волкот се доволни а лево мора друг. Без разлика дали Подолски ќе остане или оди потребно е лево крило.

За шпиц иако сите сакаме некој екстра сепак се ми оди накај тоа дека може и да не донесеме некој нов, бидејќи негледам некој кој би го донел Венгер што е по негов вкус. Јас искрено би сакал тип на напаѓач како Едуардо во неговата топ форма кога беше. Таков играч да дојде би сакал.

Јас ДМФ би го земал Шнајдерлин, од дамна зборам за него и ми се свиѓа како игра, има огромен потенцијал.
Евентуално ако не Шнајдерлин тогаш Кедира (кој е ризик поради повредата).

Трансфери ( од реалните не оние по 60 милиони) кои би сакал во тимот.
Ауриер, Шнајдерлин, Вела, Реми, Фабрегас.
Под услов да останат Вермален и Подолски.
Бензема исто ама чисто сумљам дека ќе си иде освен ако не го земат Реал Суарез.[DOUBLEPOST=1401290716][/DOUBLEPOST]
Сеск нема да биде ни десетина од играчот што беше во Арсенал ако не се купат крила.
Џабе е и Озил и Сеск и класа напаѓач ако немаме асални крила.
Во времето на Сеск ги имавме Насри и Хлеб на крилни позиции, сега имаме мутав Подолски, испоповреден Волкот и Санти кој ич не го бива како крило.

Ди Марија лево и ќе даваме голови ко Ливерпул :)

И да Тео да издржи цела сезона без повреда ќе биде добро затоа што со креативци како Озил/Ремзи/Џек и евентуално Цеск неможе да не создаваме шанси по негова страна.

Јас ДМФ би го земал Шнајдерлин, од дамна зборам за него и ми се свиѓа како игра, има огромен потенцијал.
Евентуално ако не Шнајдерлин тогаш Кедира (кој е ризик поради повредата).

Трансфери ( од реалните не оние по 60 милиони) кои би сакал во тимот.
Ауриер, Шнајдерлин, Вела, Реми, Фабрегас.
Под услов да останат Вермален и Подолски.
Бензема исто ама чисто сумљам дека ќе си иде освен ако не го земат Реал Суарез.[DOUBLEPOST=1401290716][/DOUBLEPOST]

Ди Марија лево и ќе даваме голови ко Ливерпул :)

И да Тео да издржи цела сезона без повреда ќе биде добро затоа што со креативци како Озил/Ремзи/Џек и евентуално Цеск неможе да не создаваме шанси по негова страна.

Kolku mislish deka bi go platile Fabregas?

Кај ќе игра Цеск?За џабе ќе фрлиме толку пари, а ни требаат за други позиици.
Реално гледано не ни треба, подобро ќе биде Кедира да го купиме или некој таков тип на играч.Нас не плаши идејата дека Цеск ќе отиде во некој ривал, затоа сите сакаме да се врати, јас лично во моментов со овие играчи што ги имаме не сакам Цеск да го вратиме.
Треба играта во средината да ја градиме околу Ремзи и Озил, да купиме играчи кои ќе ги подобрат овие двајца, Кедира за Ремзи и двајца брзи играчи од нападот за Озил и си пукаме наредна сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom