Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дај бе ќути жити се.

IedPzZp.jpg

Во ред. Нека биди по твое тогаш.

Целата поена од моето мислење се сведува дека со играчи како Вела, не можеме до титула. Знаејќи го Венгер ако го купиме Вела, ќе му дојди опција дека Волкот можеби можи да игра како истурен напаѓач и како крило. Со тоа, се сведува дека добива „двајца“ играчи во едно, а ако се повреди фактички губиме „двајца“ играчи. Компарациите на Жиру со Агуеро ги сведов на постигнати голови во сезонава, ЕДИНСТВЕНА компарација кога станува збор се головите, без разлика дали едниот бил повреден или суспендиран или отстранет од тимот. Во случајов Жиру имаше повеќе, а Агуеро помалку. Не сакам да се расправаме, сакам само да ти објаснам за што сум конкрено јас. Не сакам играчи како Вела, бидејќи се отвара врата да игра лево, десно или плејмејкер и со тоа Венгер да излези дека имаме доволен фонд на фудбалери, а во февруари да немаме тим со кој ќе можеме да излеземе на терен. Ни треба расен голгетер, кој ќе постигни 30 гола сезонава. Знам дека велиш дека Вела не е тоа, и дека е добар за замена за Подолски. НО, тој првенствено заради тоа си замина.

И да заклучам, Вела не е доволно добар за тим како Арсенал и не е играч кој знае да смени или промени игра. Добар е за во Сосиедад и нека си остани таму. Мое мислење и не мора да ми вадиш статистика сега (од странава, нели, дека многу е влијателна) ти си победил во дискусијава. Признавам, изгубив, но, пак не го сакам Вела во тимот. :)

Во ред. Нека биди по твое тогаш.

Целата поена од моето мислење се сведува дека со играчи како Вела, не можеме до титула. Знаејќи го Венгер ако го купиме Вела, ќе му дојди опција дека Волкот можеби можи да игра како истурен напаѓач и како крило. Со тоа, се сведува дека добива „двајца“ играчи во едно, а ако се повреди фактички губиме „двајца“ играчи. Компарациите на Жиру со Агуеро ги сведов на постигнати голови во сезонава, ЕДИНСТВЕНА компарација кога станува збор се головите, без разлика дали едниот бил повреден или суспендиран или отстранет од тимот. Во случајов Жиру имаше повеќе, а Агуеро помалку. Не сакам да се расправаме, сакам само да ти објаснам за што сум конкрено јас. Не сакам играчи како Вела, бидејќи се отвара врата да игра лево, десно или плејмејкер и со тоа Венгер да излези дека имаме доволен фонд на фудбалери, а во февруари да немаме тим со кој ќе можеме да излеземе на терен. Ни треба расен голгетер, кој ќе постигни 30 гола сезонава. Знам дека велиш дека Вела не е тоа, и дека е добар за замена за Подолски. НО, тој првенствено заради тоа си замина.

И да заклучам, Вела не е доволно добар за тим како Арсенал и не е играч кој знае да смени или промени игра. Добар е за во Сосиедад и нека си остани таму. Мое мислење и не мора да ми вадиш статистика сега (од странава, нели, дека многу е влијателна) ти си победил во дискусијава. Признавам, изгубив, но, пак не го сакам Вела во тимот. :)

Сам се побиваш, нели шпиц е битна позиција, а бидејќи ти само знаеш дека Вела не е планиран за шпиц купувањето на таа позиција пак останува отворена.

Заклучок Вела не го бара чичо за главен трансфер (доколку стварно го бара) туку за ротација, а за греењето клупа не се секирајте нека му дадат дупла плата од сосиедат да видиш како ќе грее.
HINT: насри, клиши.....

Сам се побиваш, нели шпиц е битна позиција, а бидејќи ти само знаеш дека Вела не е планиран за шпиц купувањето на таа позиција пак останува отворена.

Заклучок Вела не го бара чичо за главен трансфер (доколку стварно го бара) туку за ротација, а за греењето клупа не се секирајте нека му дадат дупла плата од сосиедат да видиш како ќе грее.
HINT: насри, клиши.....

Не ме разбра. СО неговото купување можи да дојди до некое поместување на Волкот во класичен шпиц, како што проба неколку пати пред некое време. Али ајде, да видиме. Ако мислите дека е толку квалитетен Вела, нека дојде. Јас немамишто против него, само сакам да се купи квалитетен класичен напаѓач.

Па судејќи према тоа колку многу му е подобрен финишот на Волкот во последниве 2 сезони, не гледам зошто да не би бил шпиц

Значи ФАКТ е дека ако сакаме да се бориме за титула догодина мора професорот да земе класа напаѓач,без таков и со Жиру, Подолски и Волкот како шпиц ,пак ќе бидеме четврто.Е сеа Вела би било супер да дојде,дека нема да биде стартер секој меч и него му е јасно,ама со оглед на тесниот распоред во јануар и со оглед на тоа што ни се случува секоја година со повредени играчи,не би било лошо да го имаме во составот,плус стариот може да го донесе за многу ниска цена.

Ја би за Фабре, Вела и десен бек. Фабре Џек и Фламини одлично ќе го покриваат фактот што Артета веќе не е тој играч што беше, а исто така даваат повеќе напаѓачки опции. Ама ќе видеме чичо што ќе направи. Сепак примарно е квалитетен десен бек, пошто џабе е да иаме убиствен напад ако одбраната не штима ( hint Liverpool )

Абе тука сите го сакаме фабрегас ама и сами знаете дека прво мора некој да си оди за он да дојде,оти во средина имаме многу играчи.Ако веке се купува во средина прво мора да се среди ДМФ позицијата.
Вела не ми прави некој мерак.Вчера прочитав нешто дека Алексис ке си оди од барса, него да го земеме и ке биде топ.Ако го земеме него замена ке бидат Жиру и Саного што и не е нешто лошо.Но доколку дојде Алексис тогаш може Жиру да бара трансфер е тогаш веке може да се купи Вела.

Какви фантазии си правиме и утре венгер коа ке стропа некое име што го нема ни на google :P

А ако евентуално дојде Фабрегас, зошто тој да не игра на позицијата ДМФ, нешто во стилот на Џерад сезонава, ќе мава страшни пасови. Да не заборавиме дека и Артета во Евертон играше многу понапред како Цеск па кај нас Венгер му најде нова улога, која одлично си ја одработи една година, но сега веќе не му е таму местото.

The Gunners’ manager, who is expected to sign a new three-year deal with the north London outfit in the coming weeks, was commentating on the Champions League final between Real Madrid and Atletico Madrid when he let slip that Benzema could be headed to the Emirates Stadium.

Wenger said Benzema "Could play his last game for Real Madrid today,”according to reports. While the veteran French coach added he was "Sure [Benzema] will play in the Premier League one day."

Не верувам стариот да се излизгал вака

Џабе си предвидуваме ние тука можни трансфери, на крај Венгер ќе не изненади со некоја бомба класа играч од ведро небо што нигде не ја пишувало. Кој очекуваше прошла година дека Озил ќе го земеме? Оп бомба ;) Само верувајте во професорот, стереотипот дека не купува играчи и само продава го скрши прошлата година, оваа година 100% ќе земе уште некое играчиште

Зошто уште нема официјлано инфо дека Венгер потпишал нов договор?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom