Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Лелееее уште не ми се верува како Жиру, Николче и Гибс не ги реализираа нафрлувањата на Сања :( . Башка и таа шансата на Озил кога само со поглед го проследи супер пасот од Ремзи, можеше да ја закуца со глава али тоа е.
Ај ќе биде друга приказна кога ќе ни се вратат Полди, Тео ,Окс. И Гнабри заслужи место во прв тим вчера. Ремзи е тапа на крило, не му одговара ич таа позиција.
Ауууу кој ќе чека сега две недели без Арсенал :place:

4 goals and 6 assists in 10 games: Arsenal starlet is on fire

Џоел Кембел со гол и две асистенции за Олимпиакос против Паок.
Не ми е јасно како може да го задржиме Николче, а ваков талент даваме на позајмица. И те како ќе ни се најдеше сега, знам дека беше проблем со работна дозвола ,али тоа се среди ако не се лажам или????Треба да му се даде шанса на детево, греота е. Би сакал да го видам уште во јануари али знам дека тешко да се оствари тоа......
--- надополнето: 11 ноември 2013 во 15:17 ---

од вчера ... дај соберете кеш и купете му јакна со лепенки :D
tumblr_mw23qwoUZo1slb0t5o2_250.gif

Ако мислевте дека ова е тежок период за Арсенал, само погледнете го распоредот во декември, е дури тогаш има да видиме дали овој тим е способен за борба за титула.
инаку на вчерашниот натпревар фер резултат ќе беше бод (и двете екипи имаа максимум мислам 2 удари во рамки на гол) , Јинајтед ги искористи шансите и после добро се бранеше, крај на приказната.
Одиме понатаму, мора порано да се наметнуваме со нашата игра, не смееме да чекаме да примиме гол па да се разиграме, и конечно се надевам дека ќе добиеме барем едно фит и во форма крило за следниов период (одма после паузата)

Читам некаде дека Kevin De Bruyne ќе го продавале зимоска челзи, што би кажале за размена(колку и да е нереална) walcott-de bruyne? Лично мислам дека De Bruyne е подобро поткован технички и има подобар iq за фудбал, и таков играч ни фали, башка и останува Oxlade-Chamberlain кој што има многу слични карактеристики на Волкот според мене.

Читам некаде дека Kevin De Bruyne ќе го продавале зимоска челзи, што би кажале за размена(колку и да е нереална) walcott-de bruyne? Лично мислам дека De Bruyne е подобро поткован технички и има подобар iq за фудбал, и таков играч ни фали, башка и останува Oxlade-Chamberlain кој што има многу слични карактеристики на Волкот според мене.

Нема шанси.
Прво Волкот само што потпиша нов договор .
Второ, игра за нас долго време, навикнат е и на нас и на ПЛ.
Трето лани имаше одлична сезона.
Четврто зошто би земале одпадоци од Челзи?
И пето и најлош играч да е Мурињо пак нема да му го даде на Арсенал

Го знаете мојот став за Волкот,но Волкот за КДБ е Анри.
Сега не дека наш Волчко е многу јак,али не го потценувајте до толку.

De Bruyne kolku i da e tehnicki po potkovan od Teo, Teo imat nevideno iskustvo za de Bruyne a iskustvoto nosit uspesi.

Волкот е изграден играч, цел живот што игра англиски фудбал, а ДеБруин е само хот проспект со по некој брилијантен потег во играта. Има уште многу фурни леб да јаде да може да се споредуваат. Така да не ни треба да се праи муабет за тоа според мене, поготово не сега кога видовме сами колку ни фали Волкот и општо крило. За мене играч што највеќе фали од повредените.

Што се однесува на натпреварот со МанУтд мислам дека Венгер ја претера со оваа тактика односно вадењето од позиција класични централни везњаци, креативци за да го пополни дефицитот на крила во тимот. Го јадевме со Борусија во Германија заради тоа(иако победивме,имаа огромна иницијатива), а го изедовме и сега. Одбраната функционира и со Вермален супер, иако Мертесакер е неприкосновен таму.Мораше според мене Гнабри да стартува и уште не ми е јасно што се случи со Росицки и зошто го немаше ни на клупа.

Абе убаво е да се има Волкот во тимот. И јас не го сакам којзнае колку и не заслужува да биде стартер секој натпревар, ама во голем дел од сезоната ни е потребен баш таков играч, а од тој тип он е најдобар. Технички не е добар, ама втрчувањата ги има усовршено до максимум.
--- надополнето: 12 ноември 2013 во 02:46 ---
И зарем има некој тука што посебно се изнервира што РВП даде гол против нас? Глеам на темана на Јунајтед овие се повеќе попалени на голот на РВП отколку на победата. Мене ми е сосема сеедно кој го дал голот против нас.

Да ти кажам и мене ми е сеедно. Пораз си е пораз и мораме да гледаме напред. А пред нас е Саутемптон. Екстремно тешка утакмица.

Гледам хајлајтси сега и данскиот коњ малце подобро да се исрпужеше, три сантима фалеа за нерешено, ама од друга страна ако го дадеше тој гол ќе требаше да го фалиме и величаме како спасител. ;)

Е сеа со Саутемптон ќе мораме да ја тепаме, немаме повеќе право на кикс, ако сакаме да сме први. Тие сто посто ќе паднат ама прашањето е кога, со ваква игра тешко ќе ни биде нас на крај со нив да излеземе. Иначе мислам дека ќе можеме да се снајдеме, освен ако не се зезнеме па да се отвориме многу и на контри да не решат и после мака да мачиме бод да извлечеме :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom