Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
па го пушта подолски зашто е поискусен, а искуство се бара во вакви утакмици а не да се учат гнабри и компанија :) и не е се готово, 1 гол да примиме многу ке смени

Остај, чува резултат. 1-3 да беше , леле што ќе правевме во лондон.

Ова кажува се :mad::confused:

"why Arsenal are such a frustrating team, because they do the 'minimum' (if being a fixture in the world's premiere club competition can be considered the 'minimum') so well and so consistently that you wonder why they can't do more. They seem capable of more, but don't do more. They're basically the masters of being adequate, but not a huge amount more. If it's frustrating for a neutral, imagine what it must be like to support them."

http://www.football365.com/f365-says/8882090/F365-Says

http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-on-victory-ramsey-and-koscielny

Значи според Венгер тек сега почнува трансфер периодот за нас (бар за купувањ), работат за Суарез е готова (нема шасни веќе).

Косиелни е во болница за проверка, да се надеваме дека не е сериозно.

Како и да е, еден или двајца играчи очекувам до 2 септември, ама прашање е дали ќе биде доволно, нај ме нерврира Венгер кога е вака самоуверен после голема победа.

Добро е што победивме бидејќи резултатот вечерва не` носи поблиску до ЛШ, а и со подобар дух против Фулам. Се надевам дека Кошелни ќе биде добар и дека ќе се опорави до следната недела. Со Фулам и онака не игра, па ќе може да одмори повеќе.

Не можам да кажам дека сум сигурен дека ќе имаме трансфер активност, ама најверојатно ќе земеме пар играчи, и се надевам дека ќе бидат тоа некои квалитетни докажани имиња. Голманон на Валенсија искрено не го знам за да го коментирам, ама за Касиљас би гризел. Икона е човекот и има уште многу игра во него. Јунајтед го зема Ван Дер Сар на 34-5 години и играше до 41 пришто на 40 беше во тимот на ПЛ. Икер има 32.

Нека не понесе победат и со среќа натаму. Челзи баш и не беа убедливи против Вила, а не досудија чист пенал за Вила (од Тери) според мене, ама тоа е.

http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-on-victory-ramsey-and-koscielny

Значи според Венгер тек сега почнува трансфер периодот за нас (бар за купувањ), работат за Суарез е готова (нема шасни веќе).

Косиелни е во болница за проверка, да се надеваме дека не е сериозно.

Како и да е, еден или двајца играчи очекувам до 2 септември, ама прашање е дали ќе биде доволно, нај ме нерврира Венгер кога е вака самоуверен после голема победа.

Quality-wise we don’t need anybody but number-wise we are short as I told you yesterday. We lost Oxlade-Chamberlain, Arteta and Diaby – three international midfielders. That is why we are short. We tried to bring one in but we are working on that. You have to understand there is still a long way to go. The transfer market starts for me now and a lot of activity will happen between now and September 2. From August 21 until September 2 you have 12 days, so a lot will happen. It starts now.

Со ова Quality-wise number-wise мадињава ко лимони ми ги напрај :ROFLMAO:, ама последниве 2 реченици ми даваат надеж, ако сигурен сум дека ќе не извозит ко количе на панаѓур пак :notworthy:
--- надополнето: 22 август 2013 во 00:17 ---
Добро е што победивме бидејќи резултатот вечерва не` носи поблиску до ЛШ, а и со подобар дух против Фулам. Се надевам дека Кошелни ќе биде добар и дека ќе се опорави до следната недела. Со Фулам и онака не игра, па ќе може да одмори повеќе.

Не можам да кажам дека сум сигурен дека ќе имаме трансфер активност, ама најверојатно ќе земеме пар играчи, и се надевам дека ќе бидат тоа некои квалитетни докажани имиња. Голманон на Валенсија искрено не го знам за да го коментирам, ама за Касиљас би гризел. Икона е човекот и има уште многу игра во него. Јунајтед го зема Ван Дер Сар на 34-5 години и играше до 41 пришто на 40 беше во тимот на ПЛ. Икер има 32.

Нека не понесе победат и со среќа натаму. Челзи баш и не беа убедливи против Вила, а не досудија чист пенал за Вила (од Тери) според мене, ама тоа е.

Голманот од Валенсија го знам онака само, а од то што сум читал по интернет едно време го сметаа во најдобрите 5 млади голмани во светот. Сега ваљда 25-6 колку имал па сеуште е млад.

Верува во квалитетите на првите 11 а знае многу добро дека танка ни е клупата. За танката клупа е во право, за првите 11, не сум баш сигурен, го мачиме Казорла на крило, а Подолски е ептен млитав, ако веќе не купуваме централен напаѓач не ќе е лошо некое крило да се донесе, особено со повредата на Окс.

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
1000264_559440804103527_1264972431_n.png

--- надополнето: 22 август 2013 во 00:44 ---
Лоша побдеда на лошо место, во лошо време ;)

Абе иди самозапали се, како може победа на тимот за кој навиваш да ја окарактеризираш за лоша??
преку к***в од таквите како тебе!

да не расипувам расположение,но имам да кажам два три негативни збора за прикажаната играта до сега.:)

1.Играчите некако ми делуваат како да не се познаваат меѓу себе,нема никаква воиграност и се грешат премногу пасеви.Нема никави шеми на движење и увежбани акции,неколку пати се виде како некој пробува да разигра малце(пр. Росицки),а другите стојат.Максимум дваца се обидуваат да изиграат нешто(пр. Росицки и Жиру),а другите дремат.Затоа на поорганизирани екипи неможеме одбраната да им ја пробиеме.

2.Второ нешто што многу ме нервира е нафрлувањето.Гибс,Волкот,Сања,Џенкинсон нафрлаат колку да се рече дека ќе нафрлат,дури Гибс е толку предвидлив кога нафрла што во 80% од случаевите е блокиран.А кога ке нафрлат обично доаѓа до недоразбирање со Жиру,вој тргнал на прва статива Волкот му ја нафрла зад него на втора,па крени глава види кај се движи човекот аман.
Добриот одраз и играта со глава на Жиру многу малку ни е искористена.

3.Мистеријата оти Волкот ги изведува сите прекини.

Подолски колку незаинтересирано,си го ладеше тие 10тина минути

Супер шо влеговме во ЛШ само мене некако повеќе ме загрижува што ќе се случува во сабота, посебно кој ќе игра стопер. Ај може со фенер се извадивме со Сања, ама против Фулам некако тешко ќе биде. Од пеналот па натаму не гледав и не видов како озограл Подолски, ама кога после придонесот што го даде минатата сезона пак е цело време на клупа и не ме изненадува што ограл незаинтересирано...
Ако сакаме уопште да се бориме за ЛШ за наредна сезона мора да се купат неколку квалитетни играчи, ама ипак мислам дека нема да се случи тоа...

Јас мислам дека после поразот од Вила, тргнува новиот поход кон Шампионската титула во Премиер Лигата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom