Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Е до кое ниво дојде клубот. Изгледа ќе го дочекаме и тој ден Кокошките пред Арсенал. Верувам дека никој навивач од вас не навивал за клубот порано и за сите нас ова ќе биде нешто ново. Но ова не е изненаденување, ова е процес кој трае со години, Тотенхем полека но сигурно зајакнува Арсенал слабее. Потребни се промени, некакви дефинитивно, видовме дека проектот со млади играчи не успеа, не освоија трофеј, некои беа целосен пропаст (Денилсон, Бентнер, Диаби) а оние квалитетните кога достигнаа зрелст си заминаа сите ( Насри, Цеск, РВП, Адебајор).

Последните две сезони со некои постари но сепак не ептен квалитетни играчи пробуваме нешто ама џабе е.
Дури и некако да се дофатиме до 4 место на крај, пред се ако Челзи и Рафа ја испосерат работата, ова ќе биде најслабата сезона на Арсенал под водство на Венгер.

А шо викате да дојдат нафташи? :cool:
Кавани,Бејл,Т.Силва,Фелаини 200 мил :) :pos:

Ви реков бапки ќе не напрат, Вие не. Ќе сме добиеле. Кај ќе добиеме, не знајме кај тераме.

Не Ремзи, Не Дијаби, Не Гибс, Не Шчезни. Вермален е убедливо најлошиот играч во сезонава. Сите ќе се сложиме и зошто.

Дури сега реално изгледа сезона без ЛШ. Јас мислам дека и така ќе биди, ако се знај дека другиот викенд одиме кај Свонси.
Ако добро се сеќавам шо е и точно, ти викаше дека имаме шанси и за второто место.

Abe jadev trici ja uste pred 2 godini deka mozebi edina sansa arsenal da se vrati na starite pateki e edna sezona da ne vlezime vo ls da zbesnat site navivaci vo London sto plakaat najskapi karti vo Anglija pa moze i ke prekinat so ograauvanje Kroenke i Wenger. 7 god ne lazat deka se borime za titula a poslednive 4 edvaj vo ls vlagame. I ve molam da ne go krivite Giroud ne e toj kriv apsolutno za nisto, Kire Stiprava go kupi i go frli vo ogon da go menuva RVP, koj mu e zamena na Giroud ako ima podobar neka go smeni?!

Нека пробат еднаш со Подолски како шпиц можеби ќе тргне тогаш работата.
--- надополнето: 3 март 2013 во 19:59 ---
Abe jadev trici ja uste pred 2 godini deka mozebi edina sansa arsenal da se vrati na starite pateki e edna sezona da ne vlezime vo ls da zbesnat site navivaci vo London sto plakaat najskapi karti vo Anglija pa moze i ke prekinat so ograauvanje Kroenke i Wenger. 7 god ne lazat deka se borime za titula a poslednive 4 edvaj vo ls vlagame. I ve molam da ne go krivite Giroud ne e toj kriv apsolutno za nisto, Kire Stiprava go kupi i go frli vo ogon da go menuva RVP, koj mu e zamena na Giroud ako ima podobar neka go smeni?!
Дај незаебавај за Жиру, го фрли во оган можеби на почетокот на сезоната,ова денеска беше лоша партија од негова страна без оправдување... ако можеш објасни го шутот ака Рамос ? Тоа не е лоша форма или фрлање во оган ? Тоа е дебилна проценка без 1% промислување со неговата глава и лешникот кој го носит во неа...

Ако добро се сеќавам шо е и точно, ти викаше дека имаме шанси и за второто место.

Абе уште имаме, ако им се урнат авионите на Сити, Тотенхем и Челзи коа би оделе на гостување.

Мизериии невидени

венгер го читаат ко букварче сите тимови.
Вермален да го продадеме летово најубаво би било.
Жиру неможе да биде главен напаѓач за Арсенал...

Мнооооогу негативности денес

Незнам само зашо е купено ова Француското педерче Жиру на лето одма да се купе нов цф или пак да се пробува со Подолски у курац нека иде веќе му треба пола саат да се наместе да шутне ебати напаѓачо

Грешката денес беше во високата поставена одбрана на Арсенал на 30-тина метри, која против тим кој ги има ултра брзите Ленон и Бејл, едноставно не може да се одбрани... Посебно не на места каде што треба да покрива спориот Мертесакер...
Премногу простор во кој не може да се компезира за евентуална грешка...

Ова го кажа Гери Невил уште во 15-тата минута, и 20 минути подоцна се покажа како точно...

Грешката денес беше во високата поставена одбрана на Арсенал на 30-тина метри, која против тим кој ги има ултра брзите Ленон и Бејл, едноставно не може да се одбрани... Посебно не на места каде што треба да покрива спориот Мертесакер...
Премногу простор во кој не може да се компезира за евентуална грешка...

Ова го кажа Гери Невил уште во 15-тата минута, и 20 минути подоцна се покажа како точно...

И да и не... таа одбрана е сосема успешна кога средината го затвора противникот на време, Арсенал со години игра висока линија... за жал средината денес беше мизерна, целава сезона е таква, не затвараат на време, не покриваат како што треба, не вршат пресинг... едноставно не играат како тим.

Венгер појма нема од тактика и менаџмент,нека си ја напика тоа дипломата по економија во газ....сеуште живее во 95та.Сите тимови не надминаа во начинот на организација на клубот,па дури и помалите екипи.

И да и не... таа одбрана е сосема успешна кога средината го затвора противникот на време, Арсенал со години игра висока линија... за жал средината денес беше мизерна, целава сезона е таква, не затвараат на време, не покриваат како што треба, не вршат пресинг... едноставно не играат како тим.

И тоа според мене одигра огромна улога денес, кога не ги притискаш средните играчи, комотно си делат пасови како оние за головите...

Пријатели, што повеќе очекувавте кога деконструктивецот - Артета, ни беше изваден а Ремзи и Џек требаше да покријат позади...
Нај лошата замена што сум ја видел во животов беше тоа и одма знаев дека нема веќе што освен луда среќа да не спаси.
Имавме можности, не ги искористивме.
Од друга страна па и тие имаа, исто 2/3 чисти не искористија.
Ми се допадна храброста и потегот на Волкот за слободниот.
А не ми беше јасно, како избезумени во 89 минута до 93та ни ја држат топката, место пресинг тие назад дрват и ја губат ... па во 96та се освестија и земаа сите да трчаат... кај бе? Трчајте накај тушот да ви се плукнам у 96та минута -.-
Профи ни ги оддиграа последните минути...

И на Гомез му треба 4-5 секунди да се намести додека шутне ама пак дава голови. :свиркам:
Ма ова тромаво говедо нема да го биди за напаѓач премногу спор ,шут нема ,финиш муда па и изиграва цели 90 мин како некој друг да му е крив .......
Него незнам зашо не проба барем еднаш со Подолски напред ... Тврдоглавец невиден
Бтв едно извинение од моја страна за другарчињава шо те нападнаа со навреди опростии знаеш како е коа си изнервиран стотка :icon_mrgr:
Chill бе другарчиња ќе биди не е крај на светот ,другата сезона е наша :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom