Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Значи ваков мизерен Арсенал никогаш не сум го гледал, одбрана тапа примаат голови од кого стигнат и по 5 на натпревар ,среден ред и напад мизерија .ТРЕБААТ НОВИ ИГРАЧИ вака само ке се мачиме да ги гледаме. Па и кога губат барем малку покреативен фудбал да гледаме од нив..........некако не се ни за око како порано......ах .

Казорла пак се изгуби и пак ќе кажам подобро игра како крило, кошиелни имаше подобри пасови.

Вака би сакал да видам еден натпревар доколку се овие играчи, Вермален со пер во одбрана а Кош ДМ на местото на Артета, Артета со Вилшир организатори а Окс и Казорла крила, а во напад Подолски. Толку....

Казорла пак се изгуби и пак ќе кажам подобро игра како крило, кошиелни имаше подобри пасови.

Вака би сакал да видам еден натпревар доколку се овие играчи, Вермален со пер во одбрана а Кош ДМ на местото на Артета, Артета со Вилшир организатори а Окс и Казорла крила, а во напад Подолски. Толку....
Друже бе?
Санти во второ беше прилично добар, имаше и добри продори..
Кош е одличен, само Пер да не го гледам..цела сезона кинам нерви на Пер и Жервињо.
Полди многу промашувања, не покажува доволно сеуште и покрај тоа што има 2 прекрасни погодоци за сега.
Артета си е одличен, не треба да се чепка, всушност се во средината што игра он... е одлично каде и да го поставиме.

Друже бе?
Санти во второ беше прилично добар, имаше и добри продори..
Кош е одличен, само Пер да не го гледам..цела сезона кинам нерви на Пер и Жервињо.
Полди многу промашувања, не покажува доволно сеуште и покрај тоа што има 2 прекрасни погодоци за сега.
Артета си е одличен, не треба да се чепка, всушност се во средината што игра он... е одлично каде и да го поставиме.

Во второ скоро сите беа одлични..

Пер изигра одлично оваа полусезона Вермален има повеќе киксеви. Подли колку промашувања има? Колку има Волкот или Жиру? Плус Полди игра крило али подобар финишер е од Жиру и Волкот заедно освен со глава. Артета е повеќе од супер ама жално е таков креативец да игра на ДМ позиција. Подобро би играл понапред убеден сум само проблемот е што е едини одговорен фудбалер и си работи како што треба и има можеби најодговорна работа иако е неприметлива. Кош многу пати сум видел како има добри пасеви и доабар е кога е залепен до играч така да за ДМ тоа е потребно да не им дава да дишат на средината да направат асистенција. Воглавно според мене не е ни нападот ни одбраната толку крива како што е средината. На Арсенал тоа им беше најјако оружје средината и кој ида игра како напаѓач давал лесно голови имајќи таква добра средина, па дури и средината се растураше од голови давање.

Е брат ако на пер кинеш нерви тогаш незнам за другиве што треба да направиш , лигаменти исечи ... вени .. нешто било што

Е брат ако на пер кинеш нерви тогаш незнам за другиве што треба да направиш , лигаменти исечи ... вени .. нешто било што
Кои други?
Значи во дуели знае да биде добар, поставување има, ама тој “Кифла пад“ повеќе нешто како слободно паѓање во физиката само со двометрашко свиткано ткиво ... е нешто што кило голови ни донело.
Денес при првиот погодок, па Вермален или Кош не би го дозволиле ни во најлош ден ( а сезонава од кога стана капитен скоро секој му е на верминаторот таков нажалост.)
Кош знае да си постигне авто гол, но секогаш било од што пробувал премногу... а не како кифличкава да застане и да не се мрда.
Ако има брз противник ... ништо не умее да направи , освен добар старт (клизачки) , но во 10% само од сите обиди успева да го промаши тој старт, а по него следува погодок во 90% од тие акции.

Пер добро си игра и често неговите игри спречуваат голови, ама па тогаш кога ќе згреши знам дека сигурно гол примаме, еве пример голот на мичу денес беше зошто пер се лизна и мичу си најде отворен простор пред него и кош неможеше одма да реагира, а и знам дека кога игравме против тотенхем грешката на пер мислам беше причината за голот на адебајор. Само се надевам дека нема некои вакви глупи грешки да прави пер (а во последно време некако како да му се зачестија)

Не тресете зелени за Пер, најак дефанзивец ни е сезонава, такво позиционирање како он што има нема никој мислам дека во лига, за воздушни дуели да не праам муабет.
Му ги броите грешките, исто као на напаѓач со 20 гола на полусезона да му ги броиш промашените шанси.
Имаме 22 гола примено и сме 4та најдобра одбрана во лига, што не е за потценување, нападот ни е повеќе проблем, односно (не)уиграноста на нашиве и експриментирање со позиции...

Зошто, ама зошто не игра Росицки ? Моментално, мислам дека заслужува и прв тим човекот. Креативен до даске е, мајке ми. Немој да ме јебеш дека Ремзи, Окс или Тео се подобри. Немој !
--- надополнето: 7 јануари 2013 во 02:19 ---
http://twicsy.com/i/SoMroc Синот на Роберт Пирес. Следен ганер ?

Зошто, ама зошто не игра Росицки ? Моментално, мислам дека заслужува и прв тим човекот. Креативен до даске е, мајке ми. Немој да ме јебеш дека Ремзи, Окс или Тео се подобри. Немој !

Дефинитивно росицки заслужува да игра како креативец, ако не е уигран барем можеше да игра во купов па и при добро водство. Па лани ни ја држеше цела средина кога Вилшир беше повреден.
Пак ќе кажам казорла според мене би било подобро да игра крило, има добар дриблинг и подобро би се снашол со 1 на 1 отколку на средина што го затвараат со најмалку 2 играчи и толку од нашиот напад.

Се убив од пцовки минативе две утакмици на името на Венгер при замените... не е можеби за во прв тим ама дефинитивно повеќе од Росицки да влезе во 60/70 минута никој не заслужува.
Штом влезе, секогаш блеска играта одма.

Искрено овде на ова со Ремзи прво почнав да му се смеем,а после дури и ми текна дека треба да му се даде втор жолт...Но верувале или не,после 5-6 повторени снимки се виде убаво дека има минимален контакт...Стопалото му се закачува на коленото на противникот...Секако не е пенал,но контакт,имаше ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom