Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Венгер е десет пати поголем и позначаен за Арсенал од РвП.
И доста плачете по играч кој едвај година дена изигра на ниво, 6 сезони се влечеше по доктори и хирурзи и цицаше плата.
Како од пред година и пол да сте почнале да навивате за Арсенал, плачковци едни.
Абе пријателе не е за кој и колку сезони изиграл, него е за кој на кому си продал и колку тоа ќе оди на твоја штеша. Не плачеме, искажуваме мислење, форумот е за тоа, и нормално е да има конфронтации и спортивни мислења, во случајов моето со твоето, али треба да се цени сечие мислење, или барем јас така мислам.

За РВП искрено ме боли уво како игра, може да земе и златна топка, пак нема да се израдувам како што би му се израдувал на пример и на најомразениот играч од Арсенал(еве на пример Ремзи) само затоа што тој игра за Арсенал, јас ги славам успесите на клубот. Али исто така и ме нервира кога само поради сопствени грешки правиме медвеѓа услуга на тимот, ќаривме да добри 30милиони али од друга страна тој трансфер ни зема 3 бодови, многу нервози а и уште кој знае колку уште ќе ни зима. Продај го во Баерн, во Милан, во Анжи гајле ми е, ама немој на МАН УТД. Нерезонски потези се тоа

Абе пријателе не е за кој и колку сезони изиграл, него е за кој на кому си продал и колку тоа ќе оди на твоја штеша. Не плачеме, искажуваме мислење, форумот е за тоа, и нормално е да има конфронтации и спортивни мислења, во случајов моето со твоето, али треба да се цени сечие мислење, или барем јас така мислам.

За РВП искрено ме боли уво како игра, може да земе и златна топка, пак нема да се израдувам како што би му се израдувал на пример и на најомразениот играч од Арсенал(еве на пример Ремзи) само затоа што тој игра за Арсенал, јас ги славам успесите на клубот. Али исто така и ме нервира кога само поради сопствени грешки правиме медвеѓа услуга на тимот, ќаривме да добри 30милиони али од друга страна тој трансфер ни зема 3 бодови, многу нервози а и уште кој знае колку уште ќе ни зима. Продај го во Баерн, во Милан, во Анжи гајле ми е, ама немој на МАН УТД. Нерезонски потези се тоа
Абе ок е сето тоа, јас сите мислења ги почитувам, скоро сите, можеби по шести или седми пат објаснувам дека Робин сакал само во Јунајтед да оди, џабе е и Господ да му понуди договор ако он однапред се решил каде ќе оди и не може тука да се криви Венгер или управата, да, не ни одговара сплетот на околностите, но што е тука е, треба веќе еднаш да се проголта Робин и да се продолжи понатаму.

денеска читав , да не беше рвп , јунајтед сега ке беше на средина на табела... и елиминиран од ФА куп !

денеска читав , да не беше рвп , јунајтед сега ке беше на средина на табела... и елиминиран од ФА куп !
Така е кога некои будали не размислат навреме што прават така ќе биде...

Да не беше РВП ќе беа Руни и Чичарито ... ама да не беше РВП сигурно немаше да бидат сеа први ! Ги ваде од гомна курвата ама таа е ... :(
Ај бе доста со РВП ја посравте последниве 10страни ...

Абе ок е сето тоа, јас сите мислења ги почитувам, скоро сите, можеби по шести или седми пат објаснувам дека Робин сакал само во Јунајтед да оди, џабе е и Господ да му понуди договор ако он однапред се решил каде ќе оди и не може тука да се криви Венгер или управата, да, не ни одговара сплетот на околностите, но што е тука е, треба веќе еднаш да се проголта Робин и да се продолжи понатаму.
А добро еве искрено на тема СПОРТСКИ ДОГОВОРИ, не се разбирам многу па ако знаеш повеќе кажи ми: Неможе да се направи точка во договорот која ќе спречува трансфер во најголемите ривали уште во времето кога се потпишува - 1начин да се спречи трансфер во таков клуб. Друго, неможе на било каков начин клубот и менаџерот да спречат трансфер во ривалски клуб, со некоја забрана и сл??? Стварно ме интересира и поима немам, али колку што јас знам еве Атлетико Мадрид успешно 10 години си ги продава најголемите играчи, не на ривал, него надвор од нивната лига, и тоа дебели пари зима, е сеа може во Шпанија и различни се правилата, и тоа незнам.

А добро еве искрено на тема СПОРТСКИ ДОГОВОРИ, не се разбирам многу па ако знаеш повеќе кажи ми: Неможе да се направи точка во договорот која ќе спречува трансфер во најголемите ривали уште во времето кога се потпишува - 1начин да се спречи трансфер во таков клуб. Друго, неможе на било каков начин клубот и менаџерот да спречат трансфер во ривалски клуб, со некоја забрана и сл??? Стварно ме интересира и поима немам, али колку што јас знам еве Атлетико Мадрид успешно 10 години си ги продава најголемите играчи, не на ривал, него надвор од нивната лига, и тоа дебели пари зима, е сеа може во Шпанија и различни се правилата, и тоа незнам.
Може клубот да спречи трансфер во ривалски клуб, ако одбие понуда од тој ривалски клуб. Арсенал не беше во можност тоа да го направи затоа што се знаеше дека РвП сакаше само во Јунајтед да оди, така да одбивање на понуда од Јунајтед значи -30 милиони и незадоволен капитен кој не сака да игра во клубот и ја нарушува хармонијата во тимот.
Атлетико Мадрид се друга прича, тие продаваат таленти на кои не им прави многу разлика дали ќе играат во Барса, Челзи или Порто, знаат дека кариерата е пред нив, а РвП сакаше само во Јунајтед затоа што знае дека му останаа уште само 2 сезони на врвно ниво.

Па и стварно се глупости треба да си отиден со паметот за да веруваш дека одма ке стигнат такви радикални промени ако си замине еден човек али дефинитивно тој начин на работа со децава не вроди со плод па редно е нешто да се менува пак ке кажам фали искуство во тимот тоа ми се чини е најголем проблем.Еве една интересна фотка
293607_463073077085427_167841495_n.jpg

Пред се платата на Дени и на Бени не ги плаќа Арсенал, туку Сао Паоло и Јувентус.
За Фабијански не се многу знаејќи дека ни беше прв голман извесен период пред повредите.
Парк исто така го плаќа Селта Виго, а воедно да добие шанса дечкото е извонреден финишер.
Сега веќе и Шамак зема плата од Вест Хем а еве зад аголот е и заминувањето на Арша дали на позајмница или финално прашање е.(Сепак преемногу се 80 000 за него неделно еј. за у МекДоналдс да си ги троши лејмерот)
Она французинчето... ќе си замине на крајот од сезоната.
А Сантос... ќе бидне бе. :)

Пред се платата на Дени и на Бени не ги плаќа Арсенал, туку Сао Паоло и Јувентус.
Не ги плаќаат дотичните клубови целосно платите, дел покрива и Арсенал бидејќи не сакаа/не може да им плаќаат толку. Не можам да ти пратам референца во моментов, но ќе се обидам. Истото е и со Шамак, Арсенал плаќа дел од неговата плата. Сигурен сум тоа е случај и со Парк.

Како и да е, и тоа не е лошо, барем за неколку десетици илјади е намален трошокот и може да се потроши на попаметно место.
ајде пошто сигурно ти не си дете, побиј ги сите точки една по една ???
Немам намера, искрено. А што се навреди толку, ти да не ги напиша?

Mannone, Jenkinson, Angha, Hajrovic, Santos, Coquelin, Diaby, Frimpong, Oxlade-Chamberlain, Eisfeld, Akpom. Доста јак состав на младите во првиот натпревар за годинава. Диаби после повреда се враќа по незнам кој пат
--- надополнето: 9 јануари 2013 во 14:54 ---
1-1 после прво полувреме, Диаби доста добро изиграл според твитер информации

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom