За галас ајде може да се сложам ,ама за ова болдираново колку само не треба да ти биде криво не си свесен , (уствари како може да ти биде криво за гомно од човек , кое го продаде својот омилен тим како што и самиот истакнуваше за 5000 ебани фунти повеќе неделно)
Втора работа воопшто не се сложувам со мислењето дека арсенал бил просечен тим кој венгер го направил голем затоа што во последниве 15 години арсенал е постојано во топ 4 што за мене е одлика на голем тим(иако мора да се сложам дека огромна улога има во тоа Венгер , за кого до пред 3 години имав незаменливо мислење дека е најдобриот менаџер на светот , меѓутоа во последниве неколку години незнам на што дроги е и ужасно ме нервира со неговата пасивност на трансфер пазарот и со изјавите од типот дека секогаш на арсенал судиите му се криви или повредените играчи во неможноста да се освои еден ебан трофеј 6 години и мизерните порази од екипи како бирмингем во финале.Треба да свати дека умре времето во кое арсенал доминираше во англија а причината за тоа е што во оваа екипа нема играчи како Анри,Пирес Љунберг,Беркамп,Овермарс,Виеира , туку има само обични голобради момчиња кои се далеку од класата на гореспоменативе.Мислам дека 6 години се доволно време да го свати ова и да почне да носи вистински фудбалери.
Во врска со лиглето Фабрегас , нема многу што да кажам освен фактот дека никогаш и не сум го сакал претерано и не сум се палел на неговата игра , и мислам дека подобро да си замине затоа што сум сигурен дека ќе го снајде истата судбина како Хлеб , Фламини,Адебајор, и остали кои во арсенал станаа звезди па заминаа во поголеми клубови демек да освојат титули уствари сите се полакомија за парите а ниту еден од нив не допринесе во екипата во која замина ниту 10% односно сите скапаа на клупа па и одвај најдоа нови екипи , како бирмингем и слично.Ако јас се прашувам (а не се прашувам ) требаше порано да им го продадеме.Истото важи и за тој муслиманот (без навреда за остали припадници ) слободно нека си оди , арсенал повторно ќе биде арсенал , односно 2 играчи не прават екипа.
Се заморив од пишување и мислам дека е доста