Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ко ќе почниме на 31ви утакмица на секој 3 дена, и тоа добар дел пеколно тешки освен Лутон, Волвс и уште некој.

Ако сакаме да сме шампиони, мораме да останеме бар непоразени на Етихад.

Баерн мислам дека ќе го добиеме.

Ederson and Manuel Akanji are both expected to be available to face #Arsenal on Sunday for Manchester City, however Kyle Walker and John Stones are confirmed out by Pep Guardiola.

=================

Mikel Arteta on Gabriel Martinelli, Gabriel Magalhães and Bukayo Saka:

️ “There is a chance [they can play]. They haven’t trained. Tomorrow we have another session so there is a chance that they can be available.”

летово мора да се земе некој мадафака во напад, Сака неспремен, Мартинели исто и во напад немаме пробивност.

завршниот пас на Одегард беше очај, не знам дали премногу трча и секаде го има по теренот па кога ќе се најде во позиција да даде некоја брза топка ко да нема сила да го направи тоа.

летово мора да се земе некој мадафака во напад, Сака неспремен, Мартинели исто и во напад немаме пробивност.

завршниот пас на Одегард беше очај, не знам дали премногу трча и секаде го има по теренот па кога ќе се најде во позиција да даде некоја брза топка ко да нема сила да го направи тоа.
Тој што го даде перфектно Тросард ја посра

Јас порадо би гледал како Одегард утнува 5 паса и 1 дава маестрален за 100% шанса, а притоа да трча на секоја топка да прави пресинг и да го води и мотивира тимот сите да трчаат, отколку да е пасивен, да каска и сите пасови да му се прецизни, 100% прецизност за пас да има статистики.

Последните 10 години минумум 3 јадевме на Етихад и тоа кога имаа лош ден Сити. Топ утакмица, топ менталитет. Само да не лизниме, Ливерпул сум убеден дека ќе имаат киксови.

Ова е непрепознатлив Арсенал за помладиве Ганери. Со прав летен преоден рок ќе бидеме уште посилни, само Еду и Микел нека си донесат тоа што сакаат.

Од Артета да треба да го влече Мартинели назад во терен покрај аут-линија за таму да се жали на повреда за да “краде“ време, до 4 бода освоени против Ливерпул и 4 бода освоени против Сити во ПЛ сезона. Долг беше патот, ќе видиме ко што не води на крај, ама едно е сигурно, Артета имаше јасна визија во моменти кога тимот беше тиња, искуството го стекнуваше реализирајќи ја замислата. Како се подобруваше самиот тој, се подобруваше и Арсенал, секако и обратно.

Ова година треба да се научи од грешките со малите тимови, затоа имам верба дека со Баерн ќе одиграме добро.

Но не знам дали ќе можеме да истуркаме до титула на било кое поле, но сме чекор поблиску до тоа годинава.

да видиме некоја ротација денес, нема вајда до смрт да играат истите играчи.

Има ротација, Нелсон, Парти, Нкетија(веројатно влага во 60та) и ЕСР. За сите 4 веројатно ова е последна шанса да покажат нешто во дресот на Арсенал. Зинченко со Кивиор ми е очекувана формациска ротација, чим е веќе фит првиот. Интересно што и Одегард и ЕСР се класични AMF, ќе видиме дали нема да се гушат заедно на терен.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom