Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Колку ми е мило што се враќа Ремзи. Едвај чекам да го видам во тандем со Џака.

Ќе ја кочи цела игра :D

Чисто сумљам дека ќе му земе место на Санти.

Ќе ја кочи цела игра :D

Чисто сумљам дека ќе му земе место на Санти.
Нема да ни треба течна игра, ке пукаат бомби со братот Џака од 25 метри.
Инаку ни ја не би го мењал Санти со Ремзи. Дебелкото има покажано далеку поголема константност и квалитет во изминативе сезони. Сепак мислам дека нема да може да издржи цела сезона да игра прва постава па може да се наметне Ремзи.
Незнам дали би било паметно да се ризикува со Рамбо на 10ка а Озил да игра крило. Така зад Алексис би имале играч што ке знае да го искористи просторот што го остава Алексис кога се извлекува на крило и играч што е далеку по спретен пред гол од Озил.

Еве сега нема место ни за Ремзи, а плачевте по Вилшер. Пренатрупена ни е позицијата реално. Иначе и јас би го играл Санти пред Ремзи.

Зaвиси кaкo сaкaме дa игрaме. Акo сaкaме дa нaпaѓaме би гo игрaл Ремзи. Акo сaкaме пoдефaнзивнo дa игрaме и дa јa имaме срединaтa пoд кoнтрoлa тoгaш би гo игрaл Сaнти.

Зaвиси кaкo сaкaме дa игрaме. Акo сaкaме дa нaпaѓaме би гo игрaл Ремзи. Акo сaкaме пoдефaнзивнo дa игрaме и дa јa имaме срединaтa пoд кoнтрoлa тoгaш би гo игрaл Сaнти.

Јас пак мислам дека санти ги разигрува многу подобро. Последните неколку натпревари баш го заприметив ги растури од употребливи топки офанзивците. Не е поентата само да бидеш во шанса за гол и да кажеш дека е подобро за офинзивна игра. Побитно е топката да стигне до напад, а Ремзи ако се забрава напред ќе нема кој да ја пренесе топката. Искрено според мене со оваа форма на играчите за Ремзи нема место за сега доколку не ја врати онаа форма пред 2 сезони мислам. Со минатогодишната форма е далеку од прв тим без разлика колку пати се нашол во шанса.

Што е со Санти и јувентус муабетов? Само шпекулации или има некоја поконкретна информација.

on the latest team news…
Giroud will not be available for Saturday and Aaron Ramsey will not be available, but Francis Coquelin is back available and apparently we have good news. I have not seen everybody coming back from international games but we have quite good news.

on Ozil’s fitness…
He told us he’s completely fit. We’ll see that today, if we have no bad news today. I see him later. I expect him to be available, especially because he’s only played one half, so he doesn’t need to be rested on Saturday.

on Ramsey not being ready yet…
I must say I’m disappointed because he has worked very hard. He’s at the last stage of building up his fitness and he’s not far away.

on if Ramsey has a chance to play next week…Next week will come too early.

on what the problem is…
It’s a bit of a vicious circle. He had a little setback, so we rested him. The longer that lasts, the more time you have to dedicate to build up his fitness again because he has been out for four weeks. Then you have to basically create a new three-week preparation to get him up to the level he was at before the injury. It’s more the time it takes to rebuild his fitness. We have decided that we’ll give him a complete pre-season, even if he misses one or two more games.

on Giroud…
Giroud will be a little bit the same because he has been out now, he has still not been on the pitches. I think he starts to have a jog again today for the first time so he has been interrupted a lot in his preparation. We have to build his fitness up again.

Read more at http://www.arsenal.com/news/news-ar...ws-ozil-giroud-and-ramsey#LvU2SE4IflK8losX.99

Ја не знам Жиру воопшто како се повреди, играше во полн капацитет на Еврото, и наденаш го снема и еве го „повреден“ е три месеци. ;) (или Венгер не знае како да го вклопи во новиот тим и новата формација па чека да дојде јануари да се отераси од него)

Ја не знам Жиру воопшто како се повреди, играше во полн капацитет на Еврото, и наденаш го снема и еве го „повреден“ е три месеци. ;) (или Венгер не знае како да го вклопи во новиот тим и новата формација па чека да дојде јануари да се отераси од него)
Не ми е верно зимоска да го продадеме Жиру, ќе си одигра своето он, сигурен сум дека ќе даде придонес, плус кој ти знае кога ќе се врати Велбек ... На лето најверојатно.
Иначе на Емирати против Свонси немаме победа од 2011 година ...

Го гради тимот според потребите на Озил или грешам? Три сезони беа доволни да увиде дека не е добра комбинацијата Жиру-Озил. Најмногу што ме зачуди е и првотимскиот статус на Волкот + позајмицата на Кембел. Озил преферира брзи играчи и затоа ги гледаме Ивоби Санчез(цф) Волкот напред.

Нема потреба да го постирам составот, го знаевме однапред.

Победнички тим не се менува :)

(ај да видиме дали е така):P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom