Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
сите сме реални, ама ситење на сметка на својот клуб ми е најмизерно нешто
Секако дека ќе си праам мајтап, ти да не мислиш дека се за жалење еден скапан Јунајтед шо не можат да го тепаат ?
Навивам за клубот, ама у моментов се за да се напраат пониско од гомна.
Шо знам, ваљда tough love се вика тоа :D

сите сме реални, ама ситење на сметка на својот клуб ми е најмизерно нешто
Шо бе за жалење е клубот?:)
За жалење сме ние фановите, шо секоја сезона во последните 10 години гледаме реприза на едно исто, а не можеме никако да го промениме.

Lol, ова е исто како шо велев дека ќе изгубиме од Франција и Полска во ракомет, и ми велеа дека не сум ја сакал репрезентацијата. Не. Не бевме кадарни за нешто повеќе, иако и Франција и Полска не изиграа ништо посебно и не ни беа во конкуренција за медали. Реткост, чинам во последните 15 години то се немаше десено. Небитно.

Поенатата ми е дека го немаме то шо ни фали за шампиони, а то е класа ДМФ и класа шпиц. Немало на пазарот. Така велевме. Имаше, ама тврдоглавоста на Венгер не чини титула, и тоа во види поубво каква конкуренција. Ти си мислиш дека догодина ќе ја освоиме ? Пеп ќе ја земи со убедлив број на поени и погодоци, 100% сум убеден, ако пробуваме да направиме као демек „тешко ќе му биди во Англија“. Сезонава ни беше единствената шанса да ја освоиме титулата, и ако има трунка надеж јас ќе се надевам. Но реалноста е друго. Сосема друго. А таа вика дека пред нас можат да завршат екипи како Тотенхем и Лестер. Ако тој факт е спорен за тебе (Canon), за мене не е. Тој е најголем доказ за неуспешноста на еден менаџер, кој имаше и шанси и искуство како менаџеер и тим подобар од претходно наведените за да ја освој ПЛ, а да не збориме и за најискусен тим по изиграни минути.[DOUBLEPOST=1456858581][/DOUBLEPOST]
Шо бе за жалење е клубот?:)
За жалење сме ние фановите, шо секоја сезона во последните 10 години гледаме реприза на едно исто, а не можеме никако да го промениме.

Мојме бе сине. За Барса јас ќе почнам, кај и да сум. :D Кој ќе ми забрани ? :)))

Lol, ова е исто како шо велев дека ќе изгубиме од Франција и Полска во ракомет, и ми велеа дека не сум ја сакал репрезентацијата. Не. Не бевме кадарни за нешто повеќе, иако и Франција и Полска не изиграа ништо посебно и не ни беа во конкуренција за медали. Реткост, чинам во последните 15 години то се немаше десено. Небитно.

Поенатата ми е дека го немаме то шо ни фали за шампиони, а то е класа ДМФ и класа шпиц. Немало на пазарот. Така велевме. Имаше, ама тврдоглавоста на Венгер не чини титула, и тоа во види поубво каква конкуренција. Ти си мислиш дека догодина ќе ја освоиме ? Пеп ќе ја земи со убедлив број на поени и погодоци, 100% сум убеден, ако пробуваме да направиме као демек „тешко ќе му биди во Англија“. Сезонава ни беше единствената шанса да ја освоиме титулата, и ако има трунка надеж јас ќе се надевам. Но реалноста е друго. Сосема друго. А таа вика дека пред нас можат да завршат екипи како Тотенхем и Лестер. Ако тој факт е спорен за тебе (Canon), за мене не е. Тој е најголем доказ за неуспешноста на еден менаџер, кој имаше и шанси и искуство како менаџеер и тим подобар од претходно наведените за да ја освој ПЛ, а да не збориме и за најискусен тим по изиграни минути.[DOUBLEPOST=1456858581][/DOUBLEPOST]

Мојме бе сине. За Барса јас ќе почнам, кај и да сум. :D Кој ќе ми забрани ? :)))
Колку сте контрадикторни само.
Прво викаш ни фалеле засилувања од класа играчи, за потоа да кажеш дека Лестер и Тотенхем се пред нас, а со кои класа играчи и засилувања се засилија они.
Кога ќе сфатите дека класа или не класа на терен играат 11 на 11 фудбалери , е сега тоа што некој тим е подобар тоа зависи од желбата, борбеноста и храброста што ќе ја покажат на терен.
Зошто Арсенал не го покажува тоа на терен ние не знаеме.
Венгер дури сега посе 6-7 години кажа што било причината зошто Арсенал на два пати кога беше прв ова време на крајот потклелкувал, а тоа е зошто некои играчи не биле фокусирани на тимот затоа што биле контактирани од други клубови.
Причината за овој пад можеми ќе ја дознаеме за 4-5 год, а не сега на сред сезона

И така стално ќе има некоја причина, балериниве кутри никако да се фокусираат, психолошки се нежни и кршливи, шо кур им треба да се фокусираат и мотоивираат, да не се презаситени од освојување титули?

И не, не ни е гајле за причината за играта и резултатите кои ги прикажуваат, нит сакам да ја знам сега ни за 4-5 ни за 50 години, сакам Венгер кој е дебело платен да ја острани таа причина, а после како сенилен старец да ми продава приксаски, од кај па знаеме дека се што тој кажува е вистина?

А тоа дали ни требале нови играчи или не не е за дискусија, тоа е ноторен факт!

Прво викаш ни фалеле засилувања од класа играчи, за потоа да кажеш дека Лестер и Тотенхем се пред нас, а со кои класа играчи и засилувања се засилија они.
Кога ќе сфатите дека класа или не класа на терен играат 11 на 11 фудбалери , е сега тоа што некој тим е подобар тоа зависи од желбата, борбеноста и храброста што ќе ја покажат на терен.
Венгер дури сега посе 6-7 години кажа што било причината зошто Арсенал на два пати кога беше прв ова време на крајот потклелкувал, а тоа е зошто некои играчи не биле фокусирани на тимот затоа што биле контактирани од други клубови.
Причината за овој пад можеми ќе ја дознаеме за 4-5 год, а не сега на сред сезона

Како бе брат не знаеме ? Причината за тоа е Венгер, јасно и гласно. Коа нештото се повторува повеќе од 5-6 пати, коа до февруари сме биле во конкуренција за 4 трофеи, а после него за еден (и то онај најлошиот) или ниеден, тоа не може татко ми да е крив.

А излегол ли еднаш Венгер на прес со изјава „ја сум крив, поразот оди на сметка на моите погрешни одлуки“ ?
Секогаш се играчите криви, нели ?

Да, играчите се тие што играат на теренот, а не менаџерот, ама па за кој кур ни е менаџерот ака Венгер, ако не знае нешто да смени, ако не знае да ги организира играчите, ако не знае кој кога да го стави во игра, ако не знае да ја постави играта како што треба ?

Тоа со Тотенхем и Лестер шо тебе ти изглеа демек контрадикторно е баш поентата на сите нас.
Ние иаме играчи, а овие другиве без играчи се во пол позиција за титула. Ај до душа за Тотенхем и може да кажеме дека имаат добри играчи, ама Лестер шо трансфер периодот потроши колку шо Арсенал плаќаат само за вода у месецот и се у најдобра позиција за титула, не ти кажува нешто ?

Или ај Венгер е недопирлив и само ради инвинсиблс не го чепкаме ?

Секоја чест за инвинсиблс, ама треба да си доблесен и да кажеш „океј, до тука беше моето, повеќе не можам ништо да направам, најдете некој друг“, а не секоја година да го продолжува договорот и да вика клубовите што трошат многу му се проблем, па зимскиот трансфер рок му бил проблем, а ние фановите секој трансфер рок да се надеваме на добро засилување.

Штом дојде време едноклеточното суштество ван гал со деца од академијата да не исплеска, кренете раце од оваа сезона. Топло ладно се тера цела година, да не напоменувам какви се не срамни порази имавме од септември во сите конкуренции.
Неможе бе бато да тепаш цел декември а на боксин деј да загубиш од саутепмтон 4-0. Испуштивме поени кај што требаше да начукаме и поени и гол разлика, мизерниот челзи не тепа двапати, Вест Бром исто, Ливерпул од кого не изгуби, со нас ни израмнува на двапати во 90 минута. Со кокошките, норич и саутемптон нерешено а имавме шанси по 3 гола разлика да победиме. Зицери колку сакаш!
Еден Јувентус од пепел се дигна и гази низ италија се пред себе, Арсенал со еден стадион се помоча во гачи. Каков само тим се растури за тој емирати е осмо светско чудо.
Да се додоелуваше титула за финансиско водење, најтроферејни ќе бевме во Англија.
Подобро е како сити и Челзи да станеме отколку да му веруваме на венгер и прикаските што ги прераскажува после секој пораз!

И не не сме ние од таа среќа да ни се поклопат коцките па друг да ни ја заврши работата за да земеме наслов во ПЛ! пак 4 место ќе бркаме до крај!

Wenger: "Santi isn't doing too well, he has some Achilles problems. His knee is doing well but the Achilles has inflamed a little bit."

Казорла можно е да биде повреден до крај на сезона!

На здравје, како Ремзи ќе се снаоѓа до крај на сезона:facepalm:

Алиби си бара чоекот, негова работа е играчите да останат фокусирани до крај ако неможе да ги додржи нека не биди менаџер на Арсенал или нека ги седни на клупа. Стариот има напраено многу за вашиот клуб али ве кошта три дупло поќе со негова трврдоглавост, немање мадиња и остало. Па имате тон пари бе, ај сега на момент размисли овие 2-3 години со вакви финансии да ви беше да речиме Симеоне менаџер или ете некој друг асолен тренер - модерен- неиинатчија.

Каква нагла промена на расположение у фан клубов :icon_mrgr:
Порано имаше некој шо го бранеше Венгер, ама сеа никој.

Доста недефиниран пост.

А излегол ли еднаш Венгер на прес со изјава „ја сум крив, поразот оди на сметка на моите погрешни одлуки“ ?
Секогаш се играчите криви, нели ?

Да, играчите се тие што играат на теренот, а не менаџерот, ама па за кој кур ни е менаџерот ака Венгер, ако не знае нешто да смени, ако не знае да ги организира играчите, ако не знае кој кога да го стави во игра, ако не знае да ја постави играта како што треба ?

Тоа со Тотенхем и Лестер шо тебе ти изглеа демек контрадикторно е баш поентата на сите нас.
Ние иаме играчи, а овие другиве без играчи се во пол позиција за титула. Ај до душа за Тотенхем и може да кажеме дека имаат добри играчи, ама Лестер шо трансфер периодот потроши колку шо Арсенал плаќаат само за вода у месецот и се у најдобра позиција за титула, не ти кажува нешто ?

Или ај Венгер е недопирлив и само ради инвинсиблс не го чепкаме ?

Секоја чест за инвинсиблс, ама треба да си доблесен и да кажеш „океј, до тука беше моето, повеќе не можам ништо да направам, најдете некој друг“, а не секоја година да го продолжува договорот и да вика клубовите што трошат многу му се проблем, па зимскиот трансфер рок му бил проблем, а ние фановите секој трансфер рок да се надеваме на добро засилување.

Во својот живот колку пресови си гледал на Венгер?

@Cannon Дај ја изјавата,живо ме интересира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom