Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Каква брука ни се деси вчера, срам ми е да читам колумни, кој знае што се пишува во темата за ПЛ. Неспособни професионалци, срамота за играчите а уште повеќе за Венгер.

Дури и некои од најголемите про-венгер колумнисти и аналитичари се крајно разочарани од вчерашниов исход, голем удар беше, не толку оти беше пораз од Јунајтед, туку во околностите (нивниот тим и нашата позиција и борба за титулата).

Голем одговор треба, а таков одговор може да биде само победа на ВХЛ, нешто кое во мометов не верува ама баш никој.

@Bateman во каква серија се Тотнем, а богами и играта целокупно што ја прикажуваат, многу тешко дека ќе победиме, иако се' може да биде.

Еве еден цитат за играта на Тотнем вчера, и колку е тоа контраст на нашето.

“It wasn’t our intention to play like this,” Alan Curtis, the Swansea coach, said after the 2-1 defeat to Tottenham. “They just had wave upon wave of attack.”

It was a striking admission from Curtis, but he was left with no choice. Swansea were not just penned back, they were tied up with rope and chains and the padlock key swallowed for good measure. Tottenham had 34 shots, the highest by any team in a Premier league game this season. Mauricio Pochettino’s side also managed 14 on target; no other team this season has beaten 12. Only the heroics of Lukasz Fabianski stopped the scoreline being as embarrassingly one-sided as the match statistics.

Seven of the Tottenham side that face Swansea had played against Fiorentina on Thursday evening, and yet three days later they were not only able to turn in a dominant performance, but also able to cope with trailing 1-0 at half-time.

While their north London neighbours looked sapped of energy and fight after a five-day gap between fixtures, Spurs were the opposite. They completed 603 sprints, the most of any Premier League team this weekend, and covered 122.1km. No other team managed more than 115.4km.

А прво да ги тепаме Свонси па да праиме муабет за кокошките.....
Искрено јас не очекувам титула годинава, после таква бедна игра вчера, тотално разочарување....

Не очекувам ништо ни со Свонси, секоја сезона не понижуваат на Емирати. Со ваква мотивација тешко дека ќе се промени тоа.

Озил колку е напизден, по фејсбукот се гледа дури. Шо бараше кај нас, да си се мачиш, остани си во Реал, будала. Тргај маки сеа со лузеришта. Арно вика Џони.

Каква нагла промена на расположение у фан клубов :icon_mrgr:
Порано имаше некој шо го бранеше Венгер, ама сеа никој.
А најлошото е шо и коа нема да освои ПЛ сезонава, пак наредната ќе си остане менаџер. Ко Тито е он, доживотен менаџер :D

Овој муабет го правевме уште од септември кога останавме само со едно засилување. Пак ние испаднавме во право, како и секогаш. Со таков инат и верба во своите играчи нема што да се брани. Патиме заради таа одлука да не се покријат клучните две позиции(дм и цф). Да не беше Фламини мислам ќе имавме +10 поени. Исто да имаше конкуренција Жиру, ќе бевме убедливи на врвот. Бројот на промашени зицери е поголем од бројот на постигнати голови сезонава, во тоа сум сигурен.

Сеа не е дека се преценувам ама мислам дека бев меѓу ретките кои викаа дека нема да освоиме ПЛ кога се појави статијата дека Сити се концентрираат на ЛШ, па затоа Венгер оваа година се концентрирал на ПЛ (после поразот од Динамо на гости мислам дека беше статијава) :ROFLMAO:

Сеа не е дека се преценувам ама мислам дека бев меѓу ретките кои викаа дека нема да освоиме ПЛ кога се појави статијата дека Сити се концентрираат на ЛШ, па затоа Венгер оваа година се концентрирал на ПЛ (после поразот од Динамо на гости мислам дека беше статијава) :ROFLMAO:
ми се повраќа од вакви ставови
сигурно едвај го чекаше моментов за да кажаеш како си бил во право
ако има нешто што ми е на врвот од причините зошто ја посакувам титулата, тоа е сите вакви i told you so фанови да си ги изедат гомцата

ми се повраќа од вакви ставови
сигурно едвај го чекаше моментов за да кажаеш како си бил во право
ако има нешто што ми е на врвот од причините зошто ја посакувам титулата, тоа е сите вакви i told you so фанови да си ги изедат гомцата
А тебе ти е криво шо не си бил у право :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom