Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа и прашав еднаш, кажете шо очекувате од Ремзи да направи за еднаш да кажете океј играл
Да го замени Казорла донекаде, за да имаме контрола и течна игра во средината.[DOUBLEPOST=1454878585][/DOUBLEPOST]
Е може го нема тој осет за контрола на играта како Казорла и е малце себичњак пред гол, но Казорла последните две сезони е па неупотреблив пред гол.
Благодарение на Казорла стигаме до голот редовно.

Ако некогаш Венгер ги има двајцата на располагање во исто време, он нека одлучи што му одговара на тимот повеќе. Само што ја памтам и многу утакмици каде Казорла заради физичкиот недостаток не го вадеше многу контролата на топката и дриблингот, и он знаеше да губи топки и дуели во средината на теренот и тоа кога играше со Кокелан, a не со Фламини кој не се ни брои како еден цел играч.

Јас мислам дека Ремзи од шо сака да му помогни на тимот, во дадени моменти греши. Значи знае да даде катастрофален пас некогаш, и знае да ја „пимпла“ топката до немај каде. То го нејќам јас. На нашата игра му треба брз пас напред, нешто што кај Казорла е измислено и е направено до совршенство. Во иста класа е со Силва. Значи перфекција. Штета шо на негово место играат и Фабрегас, и Иниеста и Чави и Силва, иначе ќе беше незаменлив за Шпанија. Ама затоа пак влегување во гол шанси е реткост за него, за разлика од Ремзи. Али Ремзи влегува и ги ебава до немај каде. И ко ќе размислиш „поарното“ од двете злоа е да игра третото. Фламини. :)))))

Oчигледно сме гледале прекрасно издание од Казорла што го критикуваме Ремзи на таа позиција. Ремзи си е ист од најдобрите времиња, само напред лета и влегува во шанси.

Ко ќе видам долга топка од Ремзи, то е! Знам дека ќе замини во Аут. :)

јасно е ко ден кој е подобар/поефикасен за тимот на таа позиција. ме мрзи да пишувам пак зашто, ама вистинска замена за Казорла ни е само Џек

јасно е ко ден кој е подобар/поефикасен за тимот на таа позиција. ме мрзи да пишувам пак зашто, ама вистинска замена за Казорла ни е само Џек
Единствениот во тимот кој подобро се справува со пресинг. Уште да можеше две утакмици да остане здрав.

a која позиција е подобра за Ремзи тогаш, ако не ви чини во средина, ако не чини на крило, можда да го пробаме за бек???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom