Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Истите грешки шо ги правеше Клиши моменатално ги прави и Гипс и не знам како никој не го руга, вајда оти е дете на Арсенал.

Abe brat smejte se kolku sakate. Fakt e deka sekoj koj si zamina osvoi titula od Arsenal. Neli? Da ne se prajme na Tosho koga site znaeme taka. Ako toa ne vi prechi, bravos. Znaesh deka ne zboruvam za Podolski no si naogjate stalno nekakvi "izgovori" i toa e dobro. Sigurno i za Gruevski glasash. Pretpostavuvam.
Како ги склопи Груевски и Арсенал во иста реченица.......магистерски :D

Ван Перси, Насри и донекаде Цеск се играчи кои придонеле за титулите кои ги освоиле.
И Клиши и Сонг освоија титула ама не значи дека придонеле за неа (и со нив и без нив исто ќе беше)
Овие две три години (предходната и наредните две), ќе ги судиме за успешни или не успешни кога почнавме колку толку да се натпреваруваме на трансфер пазарот (ги знаеме причините за претходните години).

Уште да чекаме, така ? Ајде важи, после 3 години еве ќе видиме како ќе биди. :D

Истите грешки шо ги правеше Клиши моменатално ги прави и Гипс и не знам како никој не го руга, вајда оти е дете на Арсенал.

Не ме зезај според мене Гибс ни пола од грешките од клиши не ги прави. Немам видено до сега некој да го издоминира Гибс. Не е приметлив дека е бек и можеби офанзивата не му е јака страна како дебуши али назад ретко скоро и да не се сеќавам поради него да не растуриле....
Гибс>>>>>>>>Клиши. и повеќе

Гибс има проблем со повредите, и поради тоа неможе да напредува.
Моментално е само солиден бек, ништо повеќе. Некогаш има неверојатно лоша поставеност ама се вади на брзината.

Јас мислам дека има потенцијал многу повеќе само да има малце поише среќа со повредите, ама дека > Клиши е :D

Во последниве 2 години Гибс е каде каде подобрен, лани беше одличен, сезонава може немаше среќа со повредите но има уште време, јас лично сум многу посигурен кога тој е во тимот (место Монреал) можеби positional awareness фали на моменти, ама во моменталниот тим нема играч (сем Артета) кој не пати од тоа.

Мене ми е тежок просек Гибс.Напред не нуди ништо а дефанзивно знае да направи грешка.Би го ставил на исто рамниште со Клиши.

Не ме зезај според мене Гибс ни пола од грешките од клиши не ги прави. Немам видено до сега некој да го издоминира Гибс. Не е приметлив дека е бек и можеби офанзивата не му е јака страна како дебуши али назад ретко скоро и да не се сеќавам поради него да не растуриле....

Sedi zhiti se koi torturi mu gi imaat praveno na Gibbs i kolku greshki praveshe, ohoooo. Premnogu. Po onie torturi koi mu gi praeshe Ronaldo od UTD. mislev deka kje ja zavrshi karierata. :)))

Sedi zhiti se koi torturi mu gi imaat praveno na Gibbs i kolku greshki praveshe, ohoooo. Premnogu. Po onie torturi koi mu gi praeshe Ronaldo od UTD. mislev deka kje ja zavrshi karierata. :)))

А кој играч не праи грешки на 17-20 години (пошто знам за кои грешки збориш)?

А ако најдеш бек на кој Роналдо не му праеше тортура бујрум. Плус Роналдо не играше по таа страна.

Изгледа овој ќе го зимаме ----->Winston Reid . Алардајс потврди дека ќе си оди. Што мислите за типов?

Сезонава не игра на ниво, лани топ беше, ама сезонава игра топло-ладно.Најголема мана му е што премногу оди напред и остава огромен простор позади, добро ова е повеќе поради нашиот стил на игра каде бековите ни се уствари крила, позиционирањето не му е на ниво.Друго што ме нервира кај него е кога противничко крило се обидува да нафрли овој нашиов воопшто не се обидува да блокира, против Стоук 3 гола примивме од нафрлени топки од негова страна и тоа што дреме напред директно го изложива централниот дефанзивец што е до него, кога игра Кош нема проблем, но Монреал многу страдаше сезонава од тоа, исто сметам дека критиките кон Монреал беа нефер.
Збор два и за Клиши, од кога отиде во Сити многу ја има подобрено неговата дефназивна интелигенција, ова е вајда заслуга на Манчини и моментално не е веќе киксер како што беше кај нас, добро се позиционира, не заебува офсајд стапици, не остава простор зад него, знае кога да отиде напред, а кога не.
Гледам нешто Роналдо го спомнувавте како ги дриблал бековите, еднинствени бекови кои не можеше да ги помине во ПЛ беа Клиши и Ешли Кол, секогаш бегаше на другата страна, баш ми текнува ништо не можеше да направи против Клиши, фана отиде кај Хојт....
Се на се земено просечни бекови се и Клиши и Гипс, барем јас така сметам.

Ќе го среди тоа и Гибс со тек на време,разлика се 6 години.

Od toa so se vraka porano otsustvuva po 20 utakmici godisno I na tie so igra se tepa,ne mi praj veke keif,ne veruvam deka ke go bide

Golemi ocekuvanja imav od Gibs koga se probi vo prviot tim.Uste togas bese po korpulenten od Klisi a i vo mladinskite kategorii igral krilo mislev deka napred ke ima golem impakt no od negovata 20ta pa eve sega vece 25ta godina nema nikakov napredok.Mislam deka ke si ostane na toa nivo do kraj na karierata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom