Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Јас па мислам дека и со овај состав можиме многу повеќе. Еве како би изгледал составо по репрезентациите.

Шчезни
Чејмберс Пер Косиелни Гибс
Артета (?) / Фламини Џек
Тео (?) / Окслејд Санти Алексис
Велбек

Шо во глобала секој си игра на воја позиција од која се очекува да дава максимум. На клупа искуство во Полди и Томас и амбиција како Кембел. Белерин и Оспина, заедно со Фламини се на клупа, а во ваков распоерд како што иди мора да се победува. До декември имаме прилично полесен распоред, па не гледам многу место за паника, но сега Ремзи е надвор 6 недели друг пат ќе биди 3 месеци. То е главниот проблем, т.е неутрализација на повредите и нивно намалување.

Имаме и натпревари во ЛШ што морат да се победат,а со ваков состав ако се стартува секој натпревар болницата ќе биде презафатена во ноември/декември. Инаку Чемберс е суспендиран наредно коло поради 5 жолти.

Белерин е тука. :D Следните две во ЛШ се со Андерлехт дома/гости. И во цело лошо имало малку добро. Два меча кои мора да се добијат, а мислам дека и Дортмунд ќе ги добиеме на Емирати.

Белерин за следниот викенд. :D

Eдна од најголемите грешки ке испадне некупувањето на Сеск, едноставно, не пушташ таков играч во ривал.

Причината за повредите според мене е многу посложена од само менување на медицински тим.

Проблемот според мене е следен:
1. Tипот на играчи кои ги купува Венгер последниве 5-6 години се физички слаби, ниски се со цел да бидат технички супериорни.
2.Темпото на игра во ПЛ е многу посилно за разлика од Шпанија, Италија и сл. (каде на пример кога водиш со резултат од 1 или 2 спрема 0, шансите да победиш на тој натпревар се 99% додека во Англија противникот никогаш не се откажува).
3.Физичкиот карактер на ПЛ (сите знаеме какви копачи има во ПЛ)
4.Играње на терени кои не се секогаш во нормалните стандарди (нешто што не ни одговара за нашата игра а им одговара на тимовите кои се бранат)
5.Нашиот стил на игра со голем посед, често знае да ги исфрустира противничките играчи и да прават и потешки прекршоци, кои не се навреме казнети од судиите со картон.
6.Играњето два пати неделно без зимска пауза, плус играње во безпотребни купови како Лига купот.
7. итн, може да набројуваме уште многу

Се се ова дел од проблемите за повредите според мене, кои кога ќе се искомбинираат заедно даваат вакви резултати во поглед на повредите.

Причината за повредите според мене е многу посложена од само менување на медицински тим.

Проблемот според мене е следен:
1. Tипот на играчи кои ги купува Венгер последниве 5-6 години се физички слаби, ниски се со цел да бидат технички супериорни.
2.Темпото на игра во ПЛ е многу посилно за разлика од Шпанија, Италија и сл. (каде на пример кога водиш со резултат од 1 или 2 спрема 0, шансите да победиш на тој натпревар се 99% додека во Англија противникот никогаш не се откажува).
3.Физичкиот карактер на ПЛ (сите знаеме какви копачи има во ПЛ)
4.Играње на терени кои не се секогаш во нормалните стандарди (нешто што не ни одговара за нашата игра а им одговара на тимовите кои се бранат)
5.Нашиот стил на игра со голем посед, често знае да ги исфрустира противничките играчи и да прават и потешки прекршоци, кои не се навреме казнети од судиите со картон.
6.Играњето два пати неделно без зимска пауза, плус играње во безпотребни купови како Лига купот.
7. итн, може да набројуваме уште многу

Се се ова дел од проблемите за повредите според мене, кои кога ќе се искомбинираат заедно даваат вакви резултати во поглед на повредите.

Нема везе, за сите клубови во Англија е исто, а само кај нас болницава нема крај...Дефинитивно треба да менуваат нешто во тренинг методи или слично.
Иначе да копачи играат во Англија сега што да правиме тоа е....

И Челзи игра два пати неделно,има нови играчи купени од Шпанија,Белгија... и немаат никаква повреда,а најчесто играат со ист состав. Мора да е до нас ова.

Да ама Челзи има играчи со јак физикус од типот на Матич, Вилиан, Тери, Дрогба Ивановиќ. Спореди ги со нашите Дебуши Казорла Вилшер и сл. и се ќе ти стане јасно

Феликс Магат да се земе во стручен штаб, нема повреда да видиме.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не е ова ново за Кошелни. Кој ме чита ќе знае дека од поодамна го влече повредава со тоа што ќе одмара сега за да може да игра против Хал.

Пошто нема да останат играчи во клубот ? :D
Инаку до сега сите останаа. Незамисливо за голем клуб е да се има олку повредени играчи. Што и да е причината мора да се отстрани во најскоро време. Ако треба и врачари нека собере стариот!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom