Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
И Ремзи е пред Керик во 3 категории и тоа значи дека е подобар? Истиот тој Ремзи кого секоја втора утакмица се жалите од него. Да не ме сфатете погрешно не викам дека Артета е послаб играч од Керик, се работи за одличен играч но статистиката не е најасен показател за играта на некој играч. Секоја екипа си игра на свој начин, еве и Ален(ако не се лажам) во Свонси имаше страшни статистики па годинава не покажа ништо во Ливерпул. :)

не значи дека ремзи е подобар од него, ама конкретно во тие категории е подобар ако статистиката кажува така, а иначе ремзи да го плукавме ама не си запознаен дека втора полусезона беше еден од најдобрите играчи на арсенал и еднаш или два пати и изгласан за најдобар играч на месецот и исто така на неколку утакмици за најбоље играч... не дека со тоа сега наеднаш му нема рамен ама дечкото напредува

Пред две-три недели ги снема шпекулациите за Руни,почнаа масовно за Фелаини.Изгледа дека доаѓа до пресвртница околу случајот за Фелаини.Дали?
-Клаузулата на Фелаини е 24 милиони фунти,сума која Арсенал нема да може да ја плати,најверојатно поради доаѓањето на Игуаин.Исто така проблем претставувала и платата,која според трачевите би требало да изнесува 100.000 фунти.Фелаини би можел да изигра уште една сезона во Евертон,па наредно лето да си оди...се со цел да има што поголема плата.
-Што се однесува до Руни,оваа шпекулација(голема) ми е некако табу тема...Несакам да коментирам многу за оваа можност,но секако дека има нешто штом се шушка.Значајна ќе биде средбата што ќе ја имаат со Мојс наредната недела,така да ќе видиме што е и како е.Во едно сум убеден,а тоа е деќа нема да сака да си оди од Англија,туку ќе остане во Премиер лигата.А заинтересирани се Челзи и Арсенал.
-Случајот со Игуаин се одолговлекува,но мислам дека крајот ќе е оваа недела.Анчелоти е веќе тренер,така да или Игуаин максимум до петок ќе го има на арсенал.цом или ќе има големи дешавки летово.
-За Цезар,Венгер изјави дека немало никави преговори,но денес има силни шпекулации како Арсенал се на чекор до потпис со Цезар.Наводно Цезар несакал да ја напушти Премиер лигата и Лондон.

Ако ме прашувате мене повторно ќе кажам,не смееме после 2ри септември да останеме без Фелаини.Фелаини е човекот што му треба на Арсенал.Би го прифатил во напад и Жиру,но Фелаини мора да се има во тимот.

Јас па баш мислам дека врвен голгетер е тоа што ни треба за да бидеме конкурентни за титула.
Не знам зошто толку се палите по Фелаини кога Артета имаше далеку подобри статистики од него на истата позиција. Знам дека Фелаини беше често ротиран напред, но за кратка пас игра како нашата Артета е измислен за Маруан.

Јас па баш мислам дека врвен голгетер е тоа што ни треба за да бидеме конкурентни за титула.
Не знам зошто толку се палите по Фелаини кога Артета имаше далеку подобри статистики од него на истата позиција. Знам дека Фелаини беше често ротиран напред, но за кратка пас игра како нашата Артета е измислен за Маруан.

Се слагам со тебе.

Да, Артета си е супер, али му фалат пар сантиметри и корпулентноста на Фелаини. Не ме разбирајте погрешно, не сум ама ИЧ против Артета, Фелаини може да се игра и на други позиции, воопшто ко играч и те како ќе не засили....Вреди секој милион што ќе го дадат.Кога ќе ми текне, секогаш кога сме играле против Евертон од него највише сум се тресел, дека појава е у шеснаесетник, само џбунот колку му фаќа место, а плус какво говедо е..:D

Остај настрана статистики.Нас ни е потребно стабилност,корпулентност во средишниот дел од теренот.Последен пат ова го имавме во Ж.Силва и П.Виера.
А и што се има пари се има.Може да си ги дозволиме ова лето Фелаини и Игуаин.Само незнам што е проблемот со Венгер и Газидис.

Мислам дека сме земале одличен напаѓач за беспари и има само 20 години и господ нека го чува од повреди па ќе видиме што ке биде. Иначе потсеќа на Дијаби у напаѓачка верзија :D

Епа кога не го играат Казорла.. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom