Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Фабрегас: Не ме интересираат пари!!!

епа нека игра за џабе , нека не му плаќаат :pos:

pa toj e prav fudbaler ne deka ne mu plakaat vo arsenal tuku ne go interesiraat parite na real i barsa zatoa sto toj e prav tobdzija a i da ne bese wenger se uste ke skapuvase vo barsa zosto ne ke mozese da fati mesto vo prv tim a wenger go napravi lider na arsenal pa sega ne saka da ja izneveri negovata doverba.retki se vakvi igraci

“Играм и сум среќен. Тоа што сум “Топџија” е нешто специјално и се гордеам со тоа. Ова е мал клуб одвнатре, како фамилија, но е голем однадвор.” mislam deka ova kazuva se

Манчестер и Арсенал сакаат да го купат Сарабиа од Реал Манчестер Јунајтед му се придружи на Арсенал во трката по 15-годишниот Пабло Сарабиа од Реал Мадрид.

Според шпанскиот весник Marca, Манчестер и Арсенал веќе му понудиле на таткото на Сарабиа и неговиот агент договор за професионална обврска. Семејството на Сарабиа денес слави по повод првиот повик на Пабло за настап во шпанскиот тим под 17 години. Агентот на Сарабиа, чии клиенти се и неколку други играчи од Реал, се залага тој да ја започне својата професионална кариера во Реал Мадрид. Сепак, нема донесено конкретна одлука околу иднината на играчот бидејќи и понудите на Арсенал и Јунајтед се одлични.

Ново откритие на Венгер Арсен Венгер повторно е во акција. Се чини дека менаџерот на Арсенал пронајде уште еден небрусен и добро скриен фудбалски дијамант во ликот на конгоанецот Тресор Мпутуа

21-годишниот фудбалер моментално тренира со својот матичен клуб ТП Мазембе, но според пишувањата во англиските медиуми, нема уште долго да остане таму. Спортскиот директор на клубот Саломон Иди Калонда, потврдува дека има заинтересираност од Арсенал, како и од претставникот на фудбалерот за можен трансфер во Премиер лигата
"Ние сме во постојан контакт со Арсенал. Преговорите одамна почнаа, но не сакавме ништо да соопштиме додека не се постигне договор. Мпуту привлекува интерес на многу клубови, и одбивме многу пред да го одбереме Арсенал" - изјави Калонда
Ваквата изјава на спортскиот директор, звичи како работата да е веќе завршена, па наскоро фудбалската јавност ќе може да види уште едно откритие на Венгер

pa toj e prav fudbaler ne deka ne mu plakaat vo arsenal tuku ne go interesiraat parite na real i barsa zatoa sto toj e prav tobdzija a i da ne bese wenger se uste ke skapuvase vo barsa zosto ne ke mozese da fati mesto vo prv tim a wenger go napravi lider na arsenal pa sega ne saka da ja izneveri negovata doverba.retki se vakvi igraci

“Играм и сум среќен. Тоа што сум “Топџија” е нешто специјално и се гордеам со тоа. Ова е мал клуб одвнатре, како фамилија, но е голем однадвор.” mislam deka ova kazuva se

Манчестер и Арсенал сакаат да го купат Сарабиа од Реал Манчестер Јунајтед му се придружи на Арсенал во трката по 15-годишниот Пабло Сарабиа од Реал Мадрид.

Според шпанскиот весник Marca, Манчестер и Арсенал веќе му понудиле на таткото на Сарабиа и неговиот агент договор за професионална обврска. Семејството на Сарабиа денес слави по повод првиот повик на Пабло за настап во шпанскиот тим под 17 години. Агентот на Сарабиа, чии клиенти се и неколку други играчи од Реал, се залага тој да ја започне својата професионална кариера во Реал Мадрид. Сепак, нема донесено конкретна одлука околу иднината на играчот бидејќи и понудите на Арсенал и Јунајтед се одлични.

nadevajte se na toa deka real ke vi go dade :pos2::pos2::pos2::pos2:

Angeloti: Arsenal nema nikakvi shansi vo Ligata na Shampioni
Kritinkte kon Arsenal letat os site strani novo e toa sto pokraj Ferguson
Murinjo deneska i Angeloti so izjava deka Arsenal nema nikakvi shansi so golemite "FAVORITI" vo SL,Angeloti dodade deka vo Ls na vakvi natprevari e bitno da se poseduva golema koncentracija i da znaes kako da ja sovladas tremata a arsenal sigurno nemaat trenirano za toa!!
Interesno zar ne da procitas takva glupost od trener e stvarno tragedija steta sto angeloti nema nikakov SENS za football i ednostavo ovaa go dokazuva ova godina,No kako sto ke kaze mojot drugar DANI ovaa se sepak samo Eftini provokaci,Pa iskreno se nadevam deka ovaa sezona vo osmina finale ke se sretnaat Arsenal i Milan i ke imaat sto da si kazaat Wenger i Angeloti pa da vidime koj ke e podgotven za SL....Provokacite ke si prodolzat no i ARSENAL KE PRODOLZI DA GAZI!!!

Murinjo deneska i Angeloti so izjava deka Arsenal nema nikakvi shansi so golemite "FAVORITI" vo SL,Angeloti dodade deka vo Ls na vakvi natprevari e bitno da se poseduva golema koncentracija i da znaes kako da ja sovladas tremata a arsenal sigurno nemaat trenirano za toa!!
Interesno zar ne da procitas takva glupost od trener e stvarno tragedija steta sto angeloti nema nikakov SENS za football i ednostavo ovaa go dokazuva ova godina,No kako sto ke kaze mojot drugar DANI ovaa se sepak samo Eftini provokaci,Pa iskreno se nadevam deka ovaa sezona vo osmina finale ke se sretnaat Arsenal i Milan i ke imaat sto da si kazaat Wenger i Angeloti pa da vidime koj ke e podgotven za SL....Provokacite ke si prodolzat no i ARSENAL KE PRODOLZI DA GAZI!!!

Е сеа и овој кај нашол да јаде бурек за Арсенал ...

Арсенал покажаа дека можат да се носат и со Ливерпул и со Манчестер Јунајтед. Покажуваат одлична тимска игра, добра организација на играта, и добра реализација ...

Тоа што се најдоа во финалето воопшто не беше случајно ...
Се гледа дека без Анри тимот добро соработува така да ќе видиме што ќе биде.

Ама дека не е подготвен тимот за лига на Шампиони, се лаже ...

ova da go kaze covekot sto so negovio tim seuste nema pobeda na domasen teren godinava

ne znam dali vredi da se komentira

Миланез... немам намера да те БРИШАМ секаде каде ќе копираш некоја вест од Гол.цом, Спорт.ком.мк или ТрајблФудбал.... или пак пишуваш провокација... или најлошо пишуваш: „И јас се слагам со тоа“

Незнам по кој пат си опоменат. Ако толку сакаш да полниш мислења... ете ти ја играчница... и... пишувај.

Во медиумите се појави веста дека Дејвид Бекам ке тренира со Арсенал за време на паузата во МЛС-лигата, се со цел Бекам да биде подготвен за репрезентативните наспати. А Бекам не ја одбива можноста од Јануари да преиде на емирати, како позајмен играч.

Ова е голема можност на младите англиски таленти да учат(тренираат) од својот идол.

Значи од сите шпекулации и муабети во последно време, највеќе ми се допадна тоа што го прочитав пред малку, дека Венгер имал понуда од 15 мил. фунти за фудбалерот на Астон Вила,Габриел Агбонлахор. Не знам зашо ама многу ми се направи кеф кога прочитав. Ако дојде, мое мислење е дека ќе блесне на Емирати!

Венгер се распрашува за Адриано Екипата на Арсенал е во преговори со Интер околу можна преселба на Адриано во Англија.

Адриано моментално е во Сао Паоло каде што во специјализирана клиника се опоравува од депресија. Според реномираниот италијански весник Gazzetta dello Sport, Топџиите се распрашуваат за можноста тој да се пресели на Емирати но само како позајмен играч.
Адриано и претходно беше поврзуван со трансфер на Островот, а како можна дестинација беше и екипата на Ериксон.
Интер се подготвени за преговори но можно е за возврат да побараат во целиот трансфер да биде вклучен и некој играч од Арсенал, поточно Жилберто Силва или пак Томаш Роситцки.

Венгер: Вистинскиот Едуардо ќе го видиме по новогодишните празници Менаџерот на Арсенал, Арсен Венгер се надева дека летното засилување Едуардо да Силва, своите вистински квалитети ќе ги покаже по новогодишните празници

Бразилецот кој настапува за хрватската репрезентација, во летниот преоден рок од Динамо Загреб се пресели во Арсенал, но засега не покажа многу од неговиот талент, постојано е во втор план и ретко добива шанса
"По новогодишните празници ќе го видиме вистинскиот Едуардо" - изјави Венгер за Arsenal TV Online
На прашањата поврзани за англиската репрезентација Венгер одговори:
"Англија има квалитет и се надевам дека ќе се пласира на Европското првенство. Секако дека ако не успее, тоа ќе биде масовно разочарување"
"Но тоа се случи со Франција во 1994, тие не се пласираа на Мондијалот, но по четири години станаа Светски Шампиони"

pa da i jas ja procitav novinata i navistina ne bi sakal da dojde do Adriano,Pricinite se mnogu ima bezbroj i ako dojde do toj transfer (a siguren sum deka nema) bi bil prvoto promasuvanje na Wenger.Mislam okolu novinata direkno se zameshani inter i mislam deka arsenal nema nikakva veza i so toa sakat da go skrenaat vnimanieto poradi Psihickata sostojba.Sevo ovaa e samo italianska kujna

samo "novosti i novosti ....." samite zneme deka toa se klasi4ni demagoski "monolozi" :)
ako dojde jo pozajmen - neka si izigra edna polusezona!moze ke mu trgne :) a toj e napaga4 od svetska klasa , no i kako vaka mi izgleda malce neverodostojno :) !!!!!

=-

Леман сака да остане во Арсенал до 2008 Голманот на Арсенал, Јенс Леман, сака да си ги исполни обврските со клубот и да остане во Арсенал до завршувањето на договорот во 2008.

Германскиот интернационалец го загуби титуларното место во тимот за сметка на Алмунија, но и покрај тоа нема да го напушти клубот барем до зимата. "Сакам да останам во Арсенал до истекувањето на договорот. Имам голема одговорност кон семејството, независно дали ќе бидам прв голман или не. Не можам да си одам пред крај на сезоната"- изјави Леман.
"Мислам дека менаџерот треба да биде искрен со своите играчи. За време на разговорите летово во врска со договорот, не ми даде никакви индикации за неговите намери"- кажа тој за Арсен Венгер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom