Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Decki so radost vi ja prenesuvam vesta so ja procitav u Breaking news od Goal.com izjavata dadena na Cesk po povod "ZAMINUVANJETO NA CESK VO BARCELONA" ajt citajte
Ex-Barcelona teenager Fabregas has previously said he would like to return to Spain one day. But now he appears to be experiencing a change of heart.
“I am going to tell the truth: day by day I feel like I want to stay in The Premier League for my entire career,” he said.
“When a Spaniard moves to England, they always think of moving back to Spain one day. But the truth is that day by day I feel more comfortable, with the city, with people, the club.
“I meet more people every day. I feel identified with the club and the fans. I feel important. I am given some responsibilities and it corresponds to me because I like it.
“I have not had the chance to play in La Liga and today I feel like identified to The Premier League because it is passionate, quick, vertical, exciting. I like this football.”
However, Fabregas has admitted that although he is happy in England, he would rather watch Spanish football.
“I watch a West Ham v Bolton and fall asleep. And I am excited by the quality of the players during a Barcelona v Betis,” he explained.
“But the English league offers me something very attractive and difficult to experience elsewhere.”
Fabregas has praised Arsenal team-mates Alexander Hleb and Tomas Rosicky for their flowing style of football, and said they help to make him the footballer he is today.
“People like Hleb and Rosicky are always moving and are always looking for me,” he said. “So what they do is make me better.
“If I wasn’t playing with them, I wouldn’t have scored 11 goals nor made seven or eight assists and people would not talk about me like they are doing.
“I watch the games on the day after and I realise how good they are, how confident they make me feel.
“They are the ideal players for the football that I love and that we are playing here.” Raka na srce iskreno Cesk mi go razubavi denot... Ajde sea kaj ste KOBNICI da ve vidaam!!So ke kazete Goal.com lazi a so ke rece toj glup vesnik Marka od shpania se e tocno?!??

Rayl nema sansi da zaigra vo dressot na arsenal btw e star,dosta skap i ima golemo ego zatoa ne e mozen toj transfer,poveke veruvam deka Manchester mi mu ponudil i plus ke plati podobra suma

i jas ne bi sakal da go vidam raul vo dresot na arsenal no taka pisuva ne go izmisliv jas ova.

a isto taka procitav deka roony bil povreden i nema da igra 4 nedeli

Фабрегас задоволен од животот во Лондон Цес Фабрегас е задоволен од животот во Лондон, па затоа ќе ги промени плановите за враќање во Шпанија и ќе остане во Арсенал уште многу долго.

Откако пред четири години се пресели од редовите на Барса, Фабрегас планираше неговит престој на Островот да биде само привремен. Но младиот Шпанец одлично се вклопи во плановите на Венгер и веќе со 20 години тој е предводник на тимот од Емирати и во оваа сезона има постигнато единаесет погодоци, па сето тоа допринесе за тој да ги промени своите планови.
Шпанските гиганти Барселона и Реал, веќе испратија понуди до Арсенал за неговите услуги, а исто така Фабрегас беше и на трибините на Ноу Камп на дуелот помеѓу Барса и Ренџерс.
Но тој брзо реагираше на сето тоа и ги убеди фановите дека нема намера да го напушти Арсенал.
“Кога прв пат дојдов во Англија, моите планови беа да се вратам во Шпанија еден ден.” – рече тој.
“Но вистината е дека секој нов ден јас сум посреќен, и ми се допаѓа градот, луѓето и клубот.”
“Ќе ја кажам вистината - со секој помината ден во Лондон имам поголема желба за да останам тука подолго, за да останам до крајот на кариерата.”
“Ја имав таа среќа да настапувам во Шпанија но мислам дека повеќе се пронаоѓам себеси во Премиер Лигата, бидејќи е премногу страсна, брза и напаѓачка. Тоа е фудбалот што највеќе го сакам.” – заврши Фабрегас,

Роситцки мета на Интер Екипата на Интер планира да испрти понуда вредна £10 милиони за да го донесе во своите редови Чешкиот интернационалец, Томаш Роситцки.

Италијанскиот шампион подолго време ги следи настапите на Чешкиот интернационалец и е заинтересиран за неговите услуги уште кога тој настапуваше во Германија во редовите на Борусија Дортмунд. Интер веќе преговараше со Арсенал за Роситцки, кога летоска планираа да се ослободат од услугите на Адриано.
Но понудата за размена на овие двајца играчи беше одбиена од Арсен Венгер, но италијаните се надеваат дека овојпат ќе го убедат тренерот на Арсенал, бидејќи Роситцки континуирано заработува повреди и има ограничен број настапи во дресот на Арсенал.
Арсенал за неговите услуги платија £6.8 милиони, па доколку го продадат на Интер ќе остварат профит од неговиот трансфер.
Исто така се шпекулира дека Топџиите во Јануари ќе испратат понуда и до Динамо Загреб за нивниот играч Лука Модрич, па тоа е само една причина плус за да ја прифатат понудата на Интер.

Леман размислува да го напушти Арсенал? Голманот на Германија, Јенс Леман, може да го напушти Арсенал во Јануари за да го зачува местото во германскиот тим за претстојното Европско првенство.

Јенс Леман е моментално првиот избор за голман на селекторот Јоаким Лев, но на Емирати е во сенката на Мануел Алмунија, па доколку сака да го задржи местото во германскиот тим ќе треба да побара друг клуб. 38-годишниот голман пред извесно време изјави дека би требало да си го врати местото во Арсенал наскоро. Венгер на тоа изјави дека сеуште има доста време пред да се донесе било каква одлука за неговата иднина.
"Бундес лигата е секогаш атрактивна како опција, може дури и втората дивизија. Секогаш ми беше цел да играм таму"- истакна Леман во интервјуто за магазинот Kicker.

zna4i vaka na zeskiot teren na riding minatata sezona "krkaa" 4 par4inja,na emirati pak tolku!!!!
taka za samo nekoe vreme ke videme ? :)

Газат!!! 0-2 е веќе ...

- стрелци: Фламини 44мин ... Адебајор 52мин

- моментално тече 55-тата минута ...

- сега фали само рутинска завршница :toe:

Честито победа

п.с. Ебуе отидна во провалија , руши све ... :pos:

yo !!!!!
a_ha :)
i taka povtorno i povtorno na samiot vrvvvvvvvvvv!!!!!!!
no,so eden natprevar pomalku i toa so "new..." koj se razbira ke go dobieme i to :)
zna4i cestita pobeda i novite tri boda za prestiz do premiernata pozicija- NEKA PUKNAT "DUSMANITE"
:)
!!!!!!!!!

:vozbud:vaka reagirav na prviot gol na vtoriot :ojea: a na tretiot vaka :kez: a na 4tiot :cheeky1:

-=

Арсенал повторно на врвот Во последниот натпревар од ова коло во Премиер лигата Арсенал го победи Ридинг на гостински терен со резултат од 3-1, со оваа победа топџиите повторно го освоија врвот на табелата

Адебајор до постигна голот број 1000 за Арсенал од кога англиската најсилна лига го носи називот Премиер лига. Тимот од Емирати пред овој натпревар имаше постигнато 998 гола и само два им недостасуваа да стигнат до бројката од 1000. Но многу поважно за Арсен Венгер е тоа што топџиите се повторно на врвот и тоа со натпревар помалку имаат исто бодови колку и Манчестер Јунајтед но имаат подобра гол разлика.
Натпреварот го отвори Фламини на минута пред истекот на полувремето, на 2-0 зголеми Мануел Адебајор, третиот гол за Арсенал го постигна белорускиот интернационалец Александер Хлеб. Ридинг на две минути пред крајот успеа да постигнат почесен гол преку Ники Шори.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom