Fallout 4

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
Коментар од Youtube како идеја за билд:

"Can you do a Politician, a smooth talker who uses his companions as body guards to do most of his damage. His main focus will be building a settlement and leading it to prosperity. He is great at tricking people into what he wants them to think."

:)

На Nexus веќе има околу 700 модови, фанатици
http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/searchresults/?
90% од овие се шит зошто модовиве се претежно сејвови и ретекстури/замени на модели.
Се дур не искочи fallout creation kit од бетесда (а треба да искочи кај и да е) нема да видиме game changing модови како што обично има во бетесда игри.

BTW праам глерија од прејаки скриншоти од играва, се разфоткав пред некој ден неможам да продужам да играм од шо сликам. Со ова темпо нема да ја свртам никад XD
Зомбињава гадно мутирале. Во тројката ретко надвор да ги најдеш. Сега ги има во секој град, село и населба. И брзи се бе и преинтелигентни, пукам од 150 метри со снипер силенцер, снеак 3 и одма ме лоцираат.
Зомбињата рокајте ги во нога, си иам еден мрсен пиштол со bonus chance to deal limb damage. Со по еден куршум им ги кршам нозете и лежат неподвижни и беспомошни. Дури и мутиран глоуинг леџендари да е - чим му скршиш нога дреме на земја и праи фаци и доаѓаш на боксови го убиваш за да штедиш муниција :D
EZ GAME EZ LYFE GG WP

Inace, namestete - windowed/borderless mnogu po smooth ke vi odi
Пробав, оди подобро од full screen само дали треба резолуција да наместам како онаа на екранот? ако е screen res 1280х1024, дали треба и играта да ја подесам таа резолуција за да не се гледа десктоп?
Зомбињата рокајте ги во нога, си иам еден мрсен пиштол со bonus chance to deal limb damage.
Не е баш twd style ама добра работа е, во тројката баш не функционираше пукање во нога.
BTW праам глерија од прејаки скриншоти од играва, се разфоткав пред некој ден неможам да продужам да играм од шо сликам.
како правиш скриншот?

Последно уредено:
Пробав, оди подобро од full screen само дали треба резолуција да наместам како онаа на екранот? ако е screen res 1280х1024, дали треба и играта да ја подесам таа резолуција за да не се гледа десктоп?
Не е баш twd style ама добра работа е, во тројката баш не функционираше пукање во нога.
како правиш скриншот?

Mene mi e ista rezolucijata so ekranot. Probaj i taka i taka pa vidi kako ke ti odi najdobro

како правиш скриншот?
конзола отвори
пиши
- tfc 1 (ova ke go zamrzne vremeto i ke dobies freecam)
- fov XX XX (smenis fov za podobri skrinovi, default e 80 80)
- tm (go krie UI-to)
- sucsm XX (brzina na freecam)
so pomos na ovie komandi si mestam i si fotkam so printscreen (gi pravi skinshotovite vo png format bez kompresija, root dir na igrata)

Зомбињата рокајте ги во нога, си иам еден мрсен пиштол со bonus chance to deal limb damage. Со по еден куршум им ги кршам нозете и лежат неподвижни и беспомошни. Дури и мутиран глоуинг леџендари да е - чим му скршиш нога дреме на земја и праи фаци и доаѓаш на боксови го убиваш за да штедиш муниција :D
EZ GAME EZ LYFE GG WP
Јас најдов некој редок пиштол прави 50% damage vs ghouls, со еден пук умираат. Најјако е што се прикрадуваат и наеднаш ти рипаат у фаца. Како сум рипнал пред некој ден од стол. :D

90% од овие се шит зошто модовиве се претежно сејвови и ретекстури/замени на модели.
Се дур не искочи fallout creation kit од бетесда (а треба да искочи кај и да е) нема да видиме game changing модови како што обично има во бетесда игри.

BTW праам глерија од прејаки скриншоти од играва, се разфоткав пред некој ден неможам да продужам да играм од шо сликам. Со ова темпо нема да ја свртам никад XD

EZ GAME EZ LYFE GG WP

Мене душата ми ја извадија два леџендари и еден глоуинг оне во исто време денеска.Све што имав стимпак потрошив, мамето нивно збрчкано! :mad:
Може да се направи таков пиштол или треба да го купам или најдам од некаде?

гадурии, неколку пати закопани ме имаат фатено, додека не научив дека има едно Q копче

Јас пак научен на V да ми е ВАТС, нон стоп се бунам. Најјако е кога таргетираш со ВАТС и ти излезе Critical Chance па брзо стискаш Space bar за да го рокнеш. Како на флипери на времето. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Стварно дали може да се прави оружје со додавање атрибут, пример на критикал хит или армор да моеш да додадеш агилити, спеед...

Не знам дали може такви атрибути на оружјата, затоа што тие се наменети за самиот карактер. Вечер ќе експериментирам, па ќе видиме што ќе излезе.

fallout-beer-4x-330ml_temp.jpg

Now with some extra Rads! :D

Не знам дали има некоја цака освен со кодови да го најдам Dogmeat или да го барам кај што го најдов првпат кај Red Rocket Truck Stop. Си играв wanderer, roaming around, му кажав негде да седи и сега нигде го нема, а заборавив кај му кажав да седи :yid:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom