Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Моето лично искуство покажало дека рецептот за загарантиран успех е учењето од книга.
Слајдовите се супер за повторување на материјалот пред испит, аудиториски и лаб вежби се супер за да видиш каков тип на задачи би можело да се падне, ама самото учење на материјалот, само од книга.
na slajdovite pisuva koi knigi no tie se samo na angliski ima li kaj knizarite knigi,ti od internet na angliski li ucese i za voved vo informatika nema kniga mislam procitav na slajdovite ne pisuvase koja kniga e za vv informatika

Последно уредено:
Структурно програмирање се оценува само со решавање задачи (со код) или има некаква теорија?

Структурно програмирање се оценува само со решавање задачи (со код) или има некаква теорија?
Ќе имаш два теста кои не се задолжителни, но носат мислам 15% од вкупната оцена. Исто така и лабораториските вежби ќе носат 10% од вкупната оцена. Ако извадиш добри поени на тие две активности(пример максимални 25%) ќе можеш да го положиш предметот со помалку од 50 поени на практичниот дел(45 поени мислам дека ќе се доволни од можни 100). Во спротивно(лош процент на поени) ќе ти требаат повеќе од 50 поени на практичниот дел(пишување код на компјутер).

Да не знае некој колку се движат цените на Калкулус книгата и збирката или случајно некој да не ги продава?

Ако може некој да ми каже мислење за Основи на Ел.Кола кај Коста Митрески и како се полага кај него и слично.Исто и за физика кај Ласко Баснарков...

Ако може некој да ми каже мислење за Основи на Ел.Кола кај Коста Митрески и како се полага кај него и слично.Исто и за физика кај Ласко Баснарков...
ОЕК не е тежок предмет, за да положиш без проблеми треба да ги решиш задачите од збирката ( мислам дека ја има во книжарницата на ФЕИТ/МФ). За положување на задачите ти се потребни 110/200 од двата колоквиуми заедно. Физика 1 кај Ласко се полага теорија и задачи кои носат по 50 поени. Физика во прв семестар е потешка и пообемна од Модерна физика која ќе ја имаш во втор семестар. Прв колоквиум е кинематика динамика, кружно и осцилаторно движење, а за втор колоквиум ќе имаш бранови движења, теорија на релативноста, механика на флуиди и термодинамика...И двата предмети бараат познавање на изводи а за електротехника требе да знаеш 2-3 определени интеграли бидејќи сиде задачи за прв колоквиум се сведуваат на замена на некој од тие 2-3 интеграли.

Ги има некој ланските лабараториски вежби од Вовед во интернет, Структурно програмрање и Вовед во информатика?

Структурно програмирање кога ги даваат тестовите што носат 15%, и дали на аудиториски или на предавање?

Структурно програмирање кога ги даваат тестовите што носат 15%, и дали на аудиториски или на предавање?
Неделата пред колоквиумска и ги дава на предавања (еднио час).

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk

Moeto ime i prezime na courses,na code i na iknow sistemot pisuva so mali bukvi,no toa taka bese uste od pocetok i vo lab vezbite jas tolku se macev da gi resavam zadacite i site gi resiv i demonstratorot namesto 10 poeni 9 mi dade bidejki imeto mi bilo so mali bukvi,a jas znam deka ime i prezime se pisuva so golemi bukvi zatoa znae li nekoj kako mozam da go smenam toa?

Почнаа тролови и на оваа тема да се појавуаваат ?

Moeto ime i prezime na courses,na code i na iknow sistemot pisuva so mali bukvi,no toa taka bese uste od pocetok i vo lab vezbite jas tolku se macev da gi resavam zadacite i site gi resiv i demonstratorot namesto 10 poeni 9 mi dade bidejki imeto mi bilo so mali bukvi,a jas znam deka ime i prezime se pisuva so golemi bukvi zatoa znae li nekoj kako mozam da go smenam toa?
Причините за 9-те поени се причините, имало три причини, причините се:
1. Демонстраторот бил исфрустриран и доаѓа со помислата дека само тој знае за 10 поени.
2. Си дошла без makeup, не си му се допаднала на демонстраторот па поради тоа ти ставил 9 поени.
3. Ама си се мачела, аа и си ги решила ама дали точни ти биле? За мачење не ставаат 10 поени.
Инаку, твоето име и презиме со мали букви на системот е толку не битно колку и мојот одговор.
Викам ја бруцошиве се легенди за прашања :D
Dead serious: ph.D. Боро Ј. има привилегии ама дали ќе сака да прави исправкa на толку не битна работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom