Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Драги бруцоши,
На 27.09 (вторник) со почеток во 20:00 часот во просторијата 117 (на ТМФ) ќе се одржи отворено предавање за студентите од прва година на студии на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство.
Предавањето ќе биде на тема „Како полесно да се снајдете на ФИНКИ“ и ќе има презентација за сите сервиси на факултетот, нивното фукнционирање, бесплатни лиценцирани софтвери, конекција на eduroam мрежата во рамки на кампусот, како и други важни работи за студентите.
Во склоп на предавањето ќе добиете и совети од постарите колеги за посветеноста која ја бара факултетот, приоритетноста и предзнаењата потребни за предметите во прва година како и можноста да се приклучите кон активностите на Студентскиот Парламент на ФИНКИ.
Сите ваши неразјаснети прашања ќе добијат соодветен одговор.
Ве очекуваме!
Кога ке ми текне од годишниот извештај, за што се трошеле пари, јас да сум на нивно место, вечен студент ке си останамСП Финки 6 години не се снајдоа на факултетов, сеа на други ќе им држат предавања.![]()
Зависи од тоа што изборни предмети ке одбереш. Sky(предметите на цел финки) is the limit.што можам да работам кога ке завршам на смерот ПЕТ
Во групата што е на ФБ, ВВинфо и ВВНет, најдов едни фајлови за вовед во интернет и вовед во информатика прашања за прв колоквиум, ова се фактички сите прашања т.е. цел материјал кои што ќе ги има на колоквиум така?
Не. Сaмo дел oд прaшaњaтa.
Kako sto mozev da vidam odgovoren e cel materijal od prv kolokvium, za polesno da se uci valjda
Моето лично искуство покажало дека рецептот за загарантиран успех е учењето од книга.za da se polozi ispitot i za da se dobie dobra ocenka sto treba da se napravi,mislam da ucam od slajdovi,da gi resavam auditoriski i labaratoriskite vezbi i tolku, ili uste nesto treba bidejki ne znam kaj da najdam drugi zadaci sega sum prva godina
овие од студентските парламенти ако им даваат совети наебале студентите...СП Финки 6 години не се снајдоа на факултетов, сеа на други ќе им држат предавања.![]()