Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Мислења за:
Наташа Илиевска - дм 1
Ѓорѓи Маџаров - вовед во интернет
Смилка Саркањац - маркетинг
Миле Јованов - ит системи
Димитровски Ивица - сп

Дали бараат редовност на предавања ?

Драги бруцоши,

На 27.09 (вторник) со почеток во 20:00 часот во просторијата 117 (на ТМФ) ќе се одржи отворено предавање за студентите од прва година на студии на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство.
Предавањето ќе биде на тема „Како полесно да се снајдете на ФИНКИ“ и ќе има презентација за сите сервиси на факултетот, нивното фукнционирање, бесплатни лиценцирани софтвери, конекција на eduroam мрежата во рамки на кампусот, како и други важни работи за студентите.
Во склоп на предавањето ќе добиете и совети од постарите колеги за посветеноста која ја бара факултетот, приоритетноста и предзнаењата потребни за предметите во прва година како и можноста да се приклучите кон активностите на Студентскиот Парламент на ФИНКИ.

Сите ваши неразјаснети прашања ќе добијат соодветен одговор.

Ве очекуваме!

СП Финки 6 години не се снајдоа на факултетов, сеа на други ќе им држат предавања.:cautious:

СП Финки 6 години не се снајдоа на факултетов, сеа на други ќе им држат предавања.:cautious:
Кога ке ми текне од годишниот извештај, за што се трошеле пари, јас да сум на нивно место, вечен студент ке си останам :D

Незнам како не им е срам само... Вчера СПУКМ со притисоци, закани и уцени собрале 50-60 студенти од студентските домови, ги однеле на ФЕИТ и им држеле некое предавање. А за СПФИНКИ одамна се знае дека не работат во интерес на студентите туку работат за својот џеб и за партијата која им ја дава логистиката да го прават тоа...

Во групата што е на ФБ, ВВинфо и ВВНет, најдов едни фајлови за вовед во интернет и вовед во информатика прашања за прв колоквиум, ова се фактички сите прашања т.е. цел материјал кои што ќе ги има на колоквиум така?

Во групата што е на ФБ, ВВинфо и ВВНет, најдов едни фајлови за вовед во интернет и вовед во информатика прашања за прв колоквиум, ова се фактички сите прашања т.е. цел материјал кои што ќе ги има на колоквиум така?

Не. Сaмo дел oд прaшaњaтa.

Kako sto mozev da vidam odgovoren e cel materijal od prv kolokvium, za polesno da se uci valjda

ВВинфо на естет ќе се полага и обично секоја година има нови прашања што ги нема во базата.
Колку ќе ти се паднат нови, не се знае. Рандом ви се распределуваат прашања, и секој студент на различни прашања одговара.

Така што би те советувал да читнеш и од презентациите пред да полагаш.

za da se polozi ispitot i za da se dobie dobra ocenka sto treba da se napravi,mislam da ucam od slajdovi,da gi resavam auditoriski i labaratoriskite vezbi i tolku, ili uste nesto treba bidejki ne znam kaj da najdam drugi zadaci sega sum prva godina

za da se polozi ispitot i za da se dobie dobra ocenka sto treba da se napravi,mislam da ucam od slajdovi,da gi resavam auditoriski i labaratoriskite vezbi i tolku, ili uste nesto treba bidejki ne znam kaj da najdam drugi zadaci sega sum prva godina
Моето лично искуство покажало дека рецептот за загарантиран успех е учењето од книга.
Слајдовите се супер за повторување на материјалот пред испит, аудиториски и лаб вежби се супер за да видиш каков тип на задачи би можело да се падне, ама самото учење на материјалот, само од книга.

Мислење за професориве по дм1:

- Тојтовска д-р Билјана
- Димитриевска Ристовa д-р Весна
- Попеска д-р Жанета

Предметите од 2ра ми се поклопуваат со предавањата кај мојата професорка во мојата група, па термини кој ми се слободни се кај професорите што ги наведов горе, па која би била најдобра од горе наведените.

овие од студентските парламенти ако им даваат совети наебале студентите...

Кој професор и ассистент објаснуваат најдобро структурно ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom