- Член од
- 17 јули 2014
- Мислења
- 67
- Поени од реакции
- 41
Маџаров и Ивица а од асистентите Емил и Христина..Кој професор и ассистент објаснуваат најдобро структурно ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Маџаров и Ивица а од асистентите Емил и Христина..Кој професор и ассистент објаснуваат најдобро структурно ?
na slajdovite pisuva koi knigi no tie se samo na angliski ima li kaj knizarite knigi,ti od internet na angliski li ucese i za voved vo informatika nema kniga mislam procitav na slajdovite ne pisuvase koja kniga e za vv informatikaМоето лично искуство покажало дека рецептот за загарантиран успех е учењето од книга.
Слајдовите се супер за повторување на материјалот пред испит, аудиториски и лаб вежби се супер за да видиш каков тип на задачи би можело да се падне, ама самото учење на материјалот, само од книга.
Ќе имаш два теста кои не се задолжителни, но носат мислам 15% од вкупната оцена. Исто така и лабораториските вежби ќе носат 10% од вкупната оцена. Ако извадиш добри поени на тие две активности(пример максимални 25%) ќе можеш да го положиш предметот со помалку од 50 поени на практичниот дел(45 поени мислам дека ќе се доволни од можни 100). Во спротивно(лош процент на поени) ќе ти требаат повеќе од 50 поени на практичниот дел(пишување код на компјутер).Структурно програмирање се оценува само со решавање задачи (со код) или има некаква теорија?
И Бoби oбјaснувa супер aкo е сеуште aсистент нa предметoт...Кој професор и ассистент објаснуваат најдобро структурно ?
ОЕК не е тежок предмет, за да положиш без проблеми треба да ги решиш задачите од збирката ( мислам дека ја има во книжарницата на ФЕИТ/МФ). За положување на задачите ти се потребни 110/200 од двата колоквиуми заедно. Физика 1 кај Ласко се полага теорија и задачи кои носат по 50 поени. Физика во прв семестар е потешка и пообемна од Модерна физика која ќе ја имаш во втор семестар. Прв колоквиум е кинематика динамика, кружно и осцилаторно движење, а за втор колоквиум ќе имаш бранови движења, теорија на релативноста, механика на флуиди и термодинамика...И двата предмети бараат познавање на изводи а за електротехника требе да знаеш 2-3 определени интеграли бидејќи сиде задачи за прв колоквиум се сведуваат на замена на некој од тие 2-3 интеграли.Ако може некој да ми каже мислење за Основи на Ел.Кола кај Коста Митрески и како се полага кај него и слично.Исто и за физика кај Ласко Баснарков...
Неделата пред колоквиумска и ги дава на предавања (еднио час).Структурно програмирање кога ги даваат тестовите што носат 15%, и дали на аудиториски или на предавање?
kako toa mislis ne te razbrav mene li me prasuvas?Почнаа тролови и на оваа тема да се појавуаваат ?
Причините за 9-те поени се причините, имало три причини, причините се:Moeto ime i prezime na courses,na code i na iknow sistemot pisuva so mali bukvi,no toa taka bese uste od pocetok i vo lab vezbite jas tolku se macev da gi resavam zadacite i site gi resiv i demonstratorot namesto 10 poeni 9 mi dade bidejki imeto mi bilo so mali bukvi,a jas znam deka ime i prezime se pisuva so golemi bukvi zatoa znae li nekoj kako mozam da go smenam toa?