Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Зашо ширите булшит информации од нигде негде?
Нигде никаде? Продеканот за настава ги шири овие булшит информации. Иди прај муабет со него.
Типот на пред две недели на меил ми кажува едно, додека вчера друга приказна ми сврте.

Профилите/модулите се правени за студентите да увидат во однос на тоа што ги интересира, да се следат по програмата за да ги научат сите аспекти кон работата шо им е од интерес (Работа со податоци и бази - Информациони системи, Роботика во Роботика, игри и дизајн - Мултимедија и така натака). Потоа, студентите може да зимаат шо сакаат, од каде сакаат, и доколку идат по профили, на дипломата одоздолу ќе им пишува некаква специјалност, ако не, нема специјалност. Толку.
Дјуд, пример, АСИ ново - АСИ старо. Воочуваш разлика? Ајде иди по модул на АСИ ново. Ќе можеш?
Иначе модулите беа срање у боја и немаат врска со она што те интересира. Те ограничуваат на предмети што немаат врска со модулот со антички наставни програми од типот на правење апликации во блекбери, the fuck ?
--- надополнето: 6 септември 2013 во 09:35 ---
Какви се тие дезинформации, не можело да се дипломира без профил. Немој, те молам.
Иди кај Анастас Мишев, деканат, на крај. Те чека. Напрајте си муабет, прашај го.

Иди кај Анастас Мишев, деканат, на крај. Те чека. Напрајте си муабет, прашај го.

Факултетот си има правилник и официјална веб страна кај што се објаени официјалните информации. Никој, дури ни Анастас не може да го смени тоа туку така. И да, имам зборено со него на оваа тема пред некое време. ;)
--- надополнето: 6 септември 2013 во 10:28 ---
Збор-два за предметот софтверско инженерство?

Минатата година беше многу неорганизирано, предавањата и аудиториските се слеаа во едно, така да имаше четири часа предавање со ред. Да сум на твое место не би го избрала.

Факултетот си има правилник и официјална веб страна кај што се објаени официјалните информации. Никој, дури ни Анастас не може да го смени тоа туку така. И да, имам зборено со него на оваа тема пред некое време. ;)
--- надополнето: 6 септември 2013 во 10:28 ---

Минатата година беше многу неорганизирано, предавањата и аудиториските се слеаа во едно, така да имаше четири часа предавање со ред. Да сум на твое место не би го избрала.

Повеќе ме интересира од аспект на материјалот. Прашувам зошто со новава програма е задолжителен во 4 семестар на мојот смер, па најверојатно организацијата ќе биде на некое ниво.

Ве молам ако некој оди на трибината да прераскажи овде фала :)

Паметно изиграно од нивна страна... Ставиле трибината од 21ч кога е и кошарката. Слабо луѓенца ќе има.

Нема врска тоа дека не може да дипломираш без профил. Тоа ти е ако сакаш да се насочиш во една насока и да специјализираш за тоа. За да дипломираш треба да имаш 240 кредити (на 4 години)

Паметно изиграно од нивна страна... Ставиле трибината од 21ч кога е и кошарката. Слабо луѓенца ќе има.

Од 9 сабајле беше трибината. :)
--- надополнето: 6 септември 2013 во 15:32 ---
Повеќе ме интересира од аспект на материјалот. Прашувам зошто со новава програма е задолжителен во 4 семестар на мојот смер, па најверојатно организацијата ќе биде на некое ниво.

http://finki.ukim.mk/Content/conten...diplomski/finki2.0/Softversko_inzenerstvo.pdf

Се двоумам помеѓу Интерактивни апликации и Интернет програмирање, ќе може некој да каже збор два за предметиве ? :)
Исто така би бил благодарен ако имате и некои материјали по наведениве предмети кои би можеле да ми ги пратите :D

Се двоумам помеѓу Интерактивни апликации и Интернет програмирање, ќе може некој да каже збор два за предметиве ? :)
Исто така би бил благодарен ако имате и некои материјали по наведениве предмети кои би можеле да ми ги пратите :D

За интернет програмирање мислам дека се учат застарени работи од типот на јава аплети и слично...
Интерактивни апликации прв колоквиум е јава визуелно, втор колоквиум jquery. Јас интерактивни апликации и напредно програмирање најверојатно ќе го изберам.
Инаку кој ти е другиот предмет што ќе го бираш?

Материјали за интерактивни апликации има на www.finki.weebly.com

И што информации добиле на трибината?

Некој што бил нека сподели повеќе информации, мене ми кажаа дека би можело да дојде до проблеми во распоредот за предавања и полагање, така што би можело да ти се погоди во ист термин да имаш предавања/полагаш повеќе предмети и некој слични ствари. За друго не знам...

Значи они битно си направиле, па сега за понатаму дали ќе може да се спроведе ќе видат во 5 до 12...
Мене ме интересира само каква разлика има ако се префрлам на новата еве сега, на ПЕТ сум.
И анкетата дали трае до 9ти вечерта или 8ми вечерта.

За интернет програмирање мислам дека се учат застарени работи од типот на јава аплети и слично...
Интерактивни апликации прв колоквиум е јава визуелно, втор колоквиум jquery. Јас интерактивни апликации и напредно програмирање најверојатно ќе го изберам.
Инаку кој ти е другиот предмет што ќе го бираш?

Материјали за интерактивни апликации има на www.finki.weebly.com

Најверојатно напредно програмирање.
Како што гледам ретко кој се одлучува за останатите изборни :)

Значи они битно си направиле, па сега за понатаму дали ќе може да се спроведе ќе видат во 5 до 12...
Мене ме интересира само каква разлика има ако се префрлам на новата еве сега, на ПЕТ сум.
И анкетата дали трае до 9ти вечерта или 8ми вечерта.

Нема никаква разлика, само нови и повеќе изборни предмети има и некои предмети се ставени во друг семестар. Пример бази од 3ти е префрлен во 5ти семестар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom