Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
од стара во нова програма = 0 денари.
од еден смер во друг смер = 1000 денари.

Плус ако немаш просек над 9 се префрлаш во приватна квота ако си бил во државна. :)

Од правилникот на Финки. Ова важи ако нема место во државна квота.
Ако си 3-та или 4-та година идеш во приватна квота по дефолт.

Ова за менување насока или за префрлање во новата прорама?

70 % се префрлиле на новата програма ? Што мислите точно е ова ?

Зависи од тоа дали веројатност е изборен или задолжителен предмет по нова програма :)

Инаку по нова програма дали има профили? Јас сум на КНИ и најверојатно ќе се префрлам на нова програма. Бази е ставен во 5-ти семестар и има повеќе изборни предмети...

Зависи од тоа дали веројатност е изборен или задолжителен предмет по нова програма :)

Инаку по нова програма дали има профили?

Нема да има профили/модули, зборев со продеканот за настава. Не било ок они да не ограничуваат на профили. На крај во дипломата место профил, ќе имало детално објаснување кои предмети се слушани, и ако на пример слушаш 3-4 предмети од мрежи, ќе ти пишува демек специјалност - мрежи.
Ова се негови зборови. :) Чим ми рече 3-4, ваљда немаат дефинирано точно бројка за тоа.

Иначе ова е уствари тоа шо го прашував ја пред некој ден на темава, дали може без профил/модул да се дипломира. Типот ми рече дека неможело по старата програма, всушност затоа и ја прават оваа измена. Што е многу боље у секој случај, поголем избор на предмети има.

Нема да има профили/модули, зборев со продеканот за настава. Не било ок они да не ограничуваат на профили. На крај во дипломата место профил, ќе имало детално објаснување кои предмети се слушани, и ако на пример слушаш 3-4 предмети од мрежи, ќе ти пишува демек специјалност - мрежи.
Ова се негови зборови. :) Чим ми рече 3-4, ваљда немаат дефинирано точно бројка за тоа.

Иначе ова е уствари тоа шо го прашував ја пред некој ден на темава, дали може без профил/модул да се дипломира. Типот ми рече дека неможело по старата програма, всушност затоа и ја прават оваа измена. Што е многу боље у секој случај, поголем избор на предмети има.

Зашо ширите булшит информации од нигде негде? Профилите/модулите се правени за студентите да увидат во однос на тоа што ги интересира, да се следат по програмата за да ги научат сите аспекти кон работата шо им е од интерес (Работа со податоци и бази - Инфорамциони системи, Роботика во Роботика, игри и дизајн - Мултимедија и така натака). Потоа, студентите може да зимаат шо сакаат, од каде сакаат, и доколку идат по профили, на дипломата одоздолу ќе им пишува некаква специјалност, ако не, нема специјалност. Толку.

Инаку по нова програма дали има профили? Јас сум на КНИ и најверојатно ќе се префрлам на нова програма. Бази е ставен во 5-ти семестар и има повеќе изборни предмети...

Повеќе изборни од типот на линеарна алгебра. Веројатност ако не е задолжителен, микопроцесорски системи е сигурно.

... и ако на пример слушаш 3-4 предмети од мрежи, ќе ти пишува демек специјалност - мрежи.

И уште нема точно дефинирана бројка. За секој студент различна специјалност ќе пишуваат зависно од комбинацијата на предмети шо ги зел?

... Иначе ова е уствари тоа шо го прашував ја пред некој ден на темава, дали може без профил/модул да се дипломира. Типот ми рече дека неможело по старата програма, всушност затоа и ја прават оваа измена. Што е многу боље у секој случај, поголем избор на предмети има.

Какви се тие дезинформации, не можело да се дипломира без профил. Немој, те молам.
--- надополнето: 6 септември 2013 во 00:34 ---

Не.

Вака, јас сум четврта година сега во ЈБТ на ПМА смер сум, размислувам помеѓу ФИНКИ и ФЕИТ па ако може да ми кажете како сте задоволни од организацијата на факултетот, од предавањата, професорите, условите и сл. Инаку кога би се запишал на ФИНКИ планирам да идам на КНИ смерот па така да некој од таму ако може да ми одговори уште подобро. И знам дека у овие 150 страни гарант има некој одговор али многу се за листање :P Така да секој одговор, совет или слично ми добредојден. Фала :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom