Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Абе дечки, се додека имате над 50% шо се замарате со глупости. Битно е да е положено и да се науче нешто... 3 дена ве читам, и не си верувам на ушите.... :cool::cool:

Таква ли е атмосферата на факултето?
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 13:30 ---
ТМФ работи 24/7 :icon_lol:
Инаку некој да ве чита ќе мисли дека сте полагале државна матура :pos:

Јас сам тај шо ги чита, и мислам какви ли научници ќе излезат за 4 години. Страх ме фаќа дури, од шо не сам толку учен.

Па добро, прв колоквиум на факултет ни е, нормално е да дискутираме за него :D

Па задачата со карактерите беше стварно потешка од лани, на пример еве не сме учеле ние функција која ќе ми ги претвори карактерите од мали во големи, т.е. воопшто не сме учеле функции...
Точно е дека не сме учеле функции, ама ако така гледаш функции се и printf и scanf, а плус и за ctype.h прв пат слушнав на предавање што значи пак е нешто што било предадено. Исто така на аудиториски ни имаат кажано дека разликата во ASCII табелата помеѓу 'a' и 'A' е иста како помеѓу 'b' и 'B', 'c' и 'C' итн.

Точно е дека не сме учеле функции, ама ако така гледаш функции се и printf и scanf, а плус и за ctype.h прв пат слушнав на предавање што значи пак е нешто што било предадено. Исто така на аудиториски ни имаат кажано дека разликата во ASCII табелата помеѓу 'a' и 'A' е иста како помеѓу 'b' и 'B', 'c' и 'C' итн.
Петар за кого навиваш ти ? Американците или русите ? :)
постов твој ме потсти на К-15 http://www.youtube.com/watch?v=dKa5_Lze0d0

Ако ТМФ работи 24/7 зошто тогаш велат дека работи до 20,00 или мислат дека до тогаш има предавања , а после тоа пак можеш да останеш и да учиш на пример ?

Исто така кај има на финики библотека за учење , или ако најдеш празна училна таму?

Петар за кого навиваш ти ? Американците или русите ? :)
постов твој ме потсти на К-15 http://www.youtube.com/watch?v=dKa5_Lze0d0

Ако ТМФ работи 24/7 зошто тогаш велат дека работи до 20,00 или мислат дека до тогаш има предавања , а после тоа пак можеш да останеш и да учиш на пример ?

Исто така кај има на финики библотека за учење , или ако најдеш празна училна таму?

Работи, еве јас сум моментално на ТМФ. Читална нема, ама се користат трите простории долу. Инаку, кога-како го прифати чуварот, дозволува докај 23 - 24h да се седи.

Работи, еве јас сум моментално на ТМФ. Читална нема, ама се користат трите простории долу. Инаку, кога-како го прифати чуварот, дозволува докај 23 - 24h да се седи.
кои се тие 3 простории ?

Peterson15 дали задача во која броиш најголеми број на карактери кои се повторуваат еден по друг и задача во која треба да ги собереш сите броеви, при што ако е повеќе цифрен број да го сметаш како повеќе цифрен се со иста тежина?
Втората задача од лани:
Ova e lesnaaaa zadaca.
4
и од ова година:
O64sd006sdfsa100.
170

Само немој да ми кажеш дека овие две задачи имаат иста тежина.
Ова се тешки задачи? :D

Никаква жичка од бившото електро не зеле :icon_lol:

И мене ме интересира кои се тие простори , колку седишта има , колку е гужва и дали е тивко, и осветлувањето како е?
Дали тие 3 просории се слободни од 08,00 ? се држи настава во тие простории некогаш или како читални нон стоп се користат ?
Долу - тоа знаци по скалите за бифето ?

И мене ме интересира кои се тие простори , колку седишта има , колку е гужва и дали е тивко, и осветлувањето како е?
Дали тие 3 просории се слободни од 08,00 ? се држи настава во тие простории некогаш или како читални нон стоп се користат ?

Изгледа се мисли за оние просториите на приземје, по ходникот накај студентски прашања (114,115,116). Инаку да, ако се однесува за нив, тука се држат часеви ама често се и слободни и може слободно да се користат како читални. А за тоа дали се слободни после 8 саатот не знам :)

СИТЕ простории се одклучени на тмф и ако нема предавање моеш да си учиш таму (се дур не те избркаат)

Овие накај студентски кога се иде. Порано беа скоро цело време слободни, сега кога има уште 700 студенти не знам, можно е и таму да се држи настава.
СИТЕ простории се одклучени на тмф и ако нема предавање моеш да си учиш таму (се дур не те избркаат)

Да, ама навечер знае чуварот да забушава и да не пушта нагоре. Овие трите простории долу се сосема доволни, ионака нема гужва.

Овие накај студентски кога се иде. Порано беа скоро цело време слободни, сега кога има уште 700 студенти не знам, можно е и таму да се држи настава.

Да, ама навечер знае чуварот да забушава и да не пушта нагоре. Овие трите простории долу се сосема доволни, ионака нема гужва.
Па иди ти у 9 саат, учи до 12 никој не те брка од горе. Само пази да не те заклучат внатре па да треба да спиеш на факс :D

Па иди ти у 9 саат, учи до 12 никој не те брка од горе. Само пази да не те заклучат внатре па да треба да спиеш на факс :D
Ако де, и тоа не е страшно , барем ќе ЛЕГНЕ материјалот. :D

Знае некој усното по софтверско инженерство како и што да се учи ? Ми рекоа дека Ѓоргевиќ имал некој критериум за оценување на усното ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom